sony ifa 2012
Noutati

Sony lanseaza produse electronice revolutionare la IFA Berlin 2012

sony ifa 2012

Tableta Xperia, noua gama de smartphone-uri, PC-ul VAIO, camera NEX Wi-Fi, dispozitivele audio cu tehnologie NFC, aplicatii noi, un parteneriat in industria muzicala cu Filarmonica din Berlin, Book of Spells si televizorul Bravia 4K cu diagonala de 2,13M – lansate la IFA 2012

Sony Corporation lanseaza un portofoliu revolutionar de produse cu care isi propune sa accelereze vanzarile de electronice. Focusul strategic al Sony il reprezinta dispozitivele mobile, jocurile si produsele de imagine digitala potrivit declaratiilor lui Kazuo Hirai, noul presedinte si CEO al Sony Corporation oferite in conferinta de presa din cadrul IFA Berlin 2012.

“Sony este o companie extraordinara care traieste vremuri extraordinare. Realitatea dificila ne pune in fata unor decizii de business dificile. Trebuie sa ne evaluam corect ca si companie si sa ramanem fideli obiectivului si valorilor Sony. Sunt hotarat sa urmez aceasta directie cu viteza si precizia in executie a unui laser. Produsele pe care le lansam astazi sunt o dovada in plus a ambitiei recunoscute a Sony de a oferi clientilor ceea ce ei apreciaza – o experienta de utilizare mai simpla, mai usoara, mai distractiva si mai prietenoasa.”

Printre noile produse anuntate la Berlin se numara trei noi modele de telefoane Xperia – unul dintre ele aparut in urmatorul film din seria James Bond, Skyfall – o noua tableta splashproof, un nou model de slate/laptop VAIO, noua camera foto NEX cu Wi-Fi ce permite adaugarea de noi functii si aplicatii, dispozitive audio si casti cu tehnologie NFC.

Sony a lansat, de asemenea, revolutionarul model de televizor BRAVIA 4K cu diagonala de 2,13M care promite o experienta de vizionare absolut captivanta, datorita experientei Sony in tehnologia 4K regasita in proiectiile de cinematograf, dar si in camera CineAlta F65.

Dispozitive mobile

Dispozitivele mobile reprezinta prima linie in experienta de utilizare a Sony. Gama de smartphone-uri Xperia si experienta de utilizare premium vor fi completate cu tableta cu acelasi nume ce va fi disponibila pe piata din luna septembrie.

Cele mai noi dispozitive lansate – smartphone-urile Xperia, tableta si PC-urile VAIO – vin cu o interfata ce imbunatateste experienta de utilizare la nivelul calitatii imaginii si sunetului. Aceasta permite auditia si distribuirea cu usurinta a continutului muzical, fotografii si filme. Mai mult, noile produse Xperia si PC-urile VAIO permit conectarea intre dispozitive. Utilizatorii pot accesa instantaneu continutul de pe diverse dispozitive cu tehnologie NFC (Near Field Communication) prin simpla atingere a acestora, fara a mai fi necesara conexiunea Wi-Fi sau bluetooth.

“Fiecare produs Sony ii va atrage si ii va inspira pe utilizatori. Ceea ce este, insa, si mai important este ca, prin interconectarea si combinarea produselor, serviciilor si a aplicatiilor, vom oferi o experinta cu adevarat remarcabila”, a adaugat Hirai.

Sony NEX-5R

Imagine digitala

Noul NEX-5R, cel mai recent produs din gama Imagine Digitala lansat de Sony, aduce o experienta de utilizare prin convergenta cu diverse alte dispozitive, dar si prin conexiuni multiple la platforme de continut si servicii.

In premiera, camera poate fi controlata wireless cu smartphone-ul Xperia. Astfel, NEX-5R, cu Wi-Fi incorporat, le permite utilizatorilor sa calibreze imaginea, sa ajusteze expunerea si sa controleze obturatorul din smartphone. Camera dispune, de asemenea, de functia “Fast Hybrid AF” care permite o focalizarea similara cu un DSLR pentru a suprinde imaginile dinamice.

Sony lanseaza, de asemenea, noua camera video de actiune HDR-AS15 cu senzor de imagine CMOS ‘Exmore R’ si stabilizator de imagine SteadyShot, ideala pentru skydiving sau mountain biking.

book of spells

Gaming

In aceasta toamna Sony Computer Entertainment va lansa primul titlul din seria de jocuri pentru PlayStation – Wonderbook: Book of Spells – creata in colaborare cu autoarea Harry Potter, J.K. Rolling. Experienta este extraordinara datorita tehnologiilor PlayStation Eye si realitatii augumentate care permit crearea unei lumi multi-dimensionale.

In detaliu
Inovatiile subliniate de presedintele si CEO-ul Sony:

Sony-Xperia-T-V-J

Smartphone-uri Xperia

Integrarea Sony Mobile Communications la inceputul acestui an a reprezentat un pas important pentru Sony urmat de lansarea primelor smartphone-uri sub brand propriu – seria Xperia NXT (NEXT).

Urmatoarele lansari vor fi Xperia T, Xperia V si Xperia J avand binecunoscutul design arc si care vor fi disponibile pe piata in urmatoarele luni.

Xperia T este noul varf de lance la nivel global ce asigura cea mai buna experienta HD pe un smartphone pana in acest moment. Are un display de 4,6 inci bazat pe tehnologie BRAVIA, rezolutie Full HD si camera de 13 mega-pixeli. Xperia T se conecteaza rapid la alte dispozitive prin functia “One Touch” bazata pe tehnologia “Near Field Communications”.

Xperia V incorporeaza tehnologia LTE pentru conexiuni super-rapide si este smartphone-ul cu cele mai bune performante subacvatice din lume.

Sony Tablet S

Tableta Xperia S

Noua tableta Xperia “splashproof” imbina calitatea uimitoare a sunetului cu un design mai subtire si mai usor decat predecesorul sau. Ofera de asemenea o noua aplicatie numita ‘Socialife’ care le permite utilizatorilor sa acceseze retele sociale si news feed-uri intr-un layout asemenator celui de revista. Tableta este disponibila cu mai multe huse si difuzoare cu “docking”. In plus, dispune de un procesor quad-core Tegra 3 de la NVIDIA, ruleaza platforma Android 4.03 si este potrivita pentru utilizatorii de toate varstele pentru accesarea canalelor media favorite, aplicatiilor si jocurilor.

Audio-Vizual: ‘One Sony’ imbunatateste experienta de comunicare si duce know-how-ul uitlizatorului la nivel de profesionist

Televizoarele au fost dintotdeauna un simbol al inovatiei Sony. De asemenea, televizorul este unul dintre produsele care conecteaza familia si prietenii prin experiente si imagini.

BRAVIA-84X9005 213cm 4K

Primul televizor Sony BRAVIA 4K de 2,13M

Noul BRAVIA KD-84X9005, primul televizor LCD 4K de 2,13M (3840 x 2160) incorporeaza tehnologia ‘4K X-Reality PRO’ care asigura o imagine la o super-rezolutie. Utilizatorii se vor putea bucura de filme, programe TV, jocuri, poze la o calitate 4K a imaginii pe un ecran imens de 2M si 13cm. Aceasta combinatie formidabila este completata de un sunet puternic ce nu se compara cu nimic disponibil pe piata. KD-84X9005 va fi disponibil la nivel global la sfarsitul acestui an.

Casca virtuala HMD T2

Casca virtuala 3D HMZ-T2

Mai usoara si mai confortabila decat predecesoarea sa, casca virtuala 3D HMZ-T2 are un display 2D si 3D si sistem de sunet surround 5.1, ceea ce o face ideala pentru filme si jocuri. Casca are doua ecrane OLED identice care afiseaza imagini excelente, fara interferente cross-talk, pentru o experienta cu adevarat personala.

Casti MDR-1

Casti MDR-1

Noile casti “MDR-1” sunt rezultatul colaborarii dintre artistii Sony Music si inginerii Sony, scopul fiind furnizarea unui sunet identic celui original. Modelul MDR-1 RBT incorporeaza tehnologia NFC si dispune de functia ‘One-touch’ care permite redarea audio pe toate dispozitivele cu tehnologie NFC.

Boxe NFC SRS-BTM8

Sistemul de boxe Bluetooth SRS-BTM8 cu tehnologie NFC

Sistemul de boxe Bluetooth portabil cu tehnologie NFC SRS-BTM8 permite auditia muzicii preferate pe smartphone sau tableta, la o calitate ridicata, oriunde in casa. Datorita functiei ‘One-touch’, printr-o simpla atingere de smartphone-urile Xperia™ cu tehnologie NFC – inclusiv Xperia™ T si Xperia™ V muzica va fi redata instantaneu.

Filarmonica Berlin

Parteneriat cu Filarmonica din Berlin si Berlin Phil Media

Sony a extins parteneriatul cu recunoscuta Filarmonica Berlineza si Berlin Phil Media, pentru serviciul “Sala de Concert Digitala”. In ultimii doi ani, Sony a transmis in intreaga lume performantele muzicale ale Filarmonicii berlineze pe produsele de divertisment. Prin acest nou parteneriat, Sony va furniza produse profesionale echipate cu tehnologii cheie, dar si suport tehnic pentru crearea si transmiterea continutului ca serviciu. Acest parteneriat consolideaza colaborarea cu filarmonica si va genera un feedback inestimabil pentru Sony.

Sony HDR-AS15

Camera video de actiune Sony HDR-AS15

Ideala pentru iubitorii sportului, HDR-AS15 este o camera video portabila, cu stabilizator de imagine SteadyShot ce o face ideala pentru filmarea activitatilor sportive precum sky diving, mountain biking sau snowboarding.

Utilizatorii pot controla de la distanta camera de pe smartphone si pot transmite online imediat continutul datorita tehnologiei Wi-Fi incorporate. De asemenea, dispune de un obiectiv cu deschidere larga Carl Zeiss de 170°.