Panasonic LUMIX DMC-FX80
Noutati

Panasonic LUMIX DMC-FX80 cu obiectiv F2.5 24mm Ultra Wide Angle

Panasonic LUMIX DMC-FX80

Inregistrare video 1.920 x 1.080 Full-HD, stil si varietate cu noua camera foto Panasonic LUMIX DMC-FX80 cu obiectiv F2.5 24mm Ultra Wide Angle

Panasonic anunta lansarea modelului DMC-FX80, o noua aparitie cu stil din seria de camere digitale compacte LUMIX FX, una dintre cele mai iubite serii de catre utilizatorii din intreaga lume, mai ales datorita performantelor ridicate si a designului sofisticat.

Obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT de 24mm ultrasuperangular cu zoom optic 5x (echivalent cu 24mm – 120mm la o camera de 35mm) si luminozitate F2.5 echipeaza noul model de camera contribuind astfel la imbunatatirea stilului foarte compact ce caracterizeaza intreaga serie FX. Obiectivul exceleaza nu doar la fotografierea unor peisaje dinamice cu ajutorul deschiderii mari, dar si in cazul unor subiecti aflati in miscare rapida chiar in conditii de lumina redusa, in interior sau exterior. Zoom-ul optic 5x poate ajunge 10x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom, deteriorarea imaginii fiind minima datorita tehnologiei Intelligent Resolution incorporata.

Senzorul Hi-Speed CCD de 12,1-megapixeli face din modelul DMC-FX80 unul foarte rapid, cu o viteza de procesare a semnalului potrivita pentru inregistrari video 1.920 x 1.080 full-HD in format AVCHD/MP4. De asemenea, senzorul contribuie la fotografierea in rafala iar cu ajutorul functiei Sonic Speed AF utilizatorii pot surprinde cele mai rapide scene. Procesorul avansat de imagini LSI Venus Engine si sistemul Intelligent Noise Reduction asigura o calitate foarte ridicata a imaginii obtinute atat in modul foto cat si video.

O serie intreaga de efecte speciale pot adauga personalitate fotografiilor. Modurile 3D Photo si Panorama Shot, dar si Creative Control ofera 10 seturi diferite de filtre pentru inregistrarea de imagini foto/video. De asemenea, este posibila imfrumusetarea imaginilor dupa fotografiere cu Artistic Retouch (Creative Retouch, Defocus Effect, Color/Brightness Control), Beauty Retouch si Auto Retouch.

Modul iA (Intelligent Auto) permite utilizatorilor sa lase camera sa configureze automat toate functiile si sa obtina totodata imagini deosebit de reusite datorita automatizarii stablizatorului de imagine MEGA O.I.S.(Optical Image Stabilizer) si functiilor Active Mode, Motion Deblur, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure. Odata activat modul iA, aceste functii sunt pornite automat, astfel incat poti fotografia fara a-ti face grji in privinta ajustarii camerei de fiecare data cand conditiile de mediu se modifica.

DMC-FX80 poate fi incarcat prin USB, nu numai de la o sursa normala de curent. Utilizatorii pot, de asemenea, sa se bucure impreuna cu prietenii sau familiile lor de imaginile fotografiate sau filmate incarcandu-le cu LUMIX Image Uploader pe Facebook sau YouTube cu ajutorul oricarui PC aflat in apropiere.

1. Obiectivul F2.5 LEICA DC VARIO-SUMMARIT, cu High-Speed CCD si Venus Engine asigura o calitate foarte buna a imaginilor
DMC-FX80 incorporeaza obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT cu o excelenta luminozitate F2.5. Obiectivul prezinta o luminozitate cu aproximativ 25% mai mare decat un obiectiv F2.8 care este considerat, de regula, un obiectiv cu luminozitate mare. Toate acestea permit utilizatorului sa obtina imagini clare, la o expunere mai mica, in conditii de lumina scazuta.

Impreuna cu stabilizatorul MEGA O.I.S. si a modului iA, DMC-FX80 reduce puternic blurarea cauzata de miscarea subiectului din cadru. Totodata, obiectivul de 24mm (echivalent la o camera pe film de 35mm cu 24-120mm) – foarte rar la o camera compacta – ofera fotografilor posibilitati foarte diversificate de compozitie, beneficiind de un camp visual cu aproximativ 213% mai mare decat la o camera pe 35mm. Obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT reduce la minimum distorsiunea la deschiderea cea mai mare.

Format din 6 elemente in 5 groupuri cu 3 lentile asferice cu 5 suprafete asferice, unitatea optica de pe DMC-FX80 a permis reducerea lungimii totale si a diametrului obiectivului pentru a-i face loc in carcasa subtire si compacta a camerei. Aceasta unitate optica avansata tehnologic respecta toate standardele Leica si vine cu o performanta optica exceptionala cu distorsiuni si aberatii cromatice minime, reducand drastic si efectele de tip dublare sau ardere a imaginii. DMC-FX80 vine echipata si cu functia Intelligent Zoom ce permite folosirea zoom-ului digital pentru apropierea cu inca 2x a subiectilor fotografiati cu deteriorare minima a imaginii datorita tehnologiei Intelligent Resolution. Aceasta inseamna ca zoom-ul optic 5x poate ajunge teoretic pana la 10x.

Senzorul de imagine CCD de 12,1-megapixeli CCD cu structura de iesire a semnalului prin 2 canale mareste viteza de transfer a semnalului pentru operatiuni care necesita o astfel de procesare rapida cum ar fi inregistrarea video 1.920 x 1.080 full HD. Calitatea imaginii este imbunatatita cu ajutorul senzitivitatii mai mare a senzorului.

Venus Engine FHD are capabilitati avansate de procesare datorita functiei Intelligent Noise Reduction, timpului de raspuns foarte scurt care permite fotografierea celor mai rapide scene, cu blocarea cadrului pe subiect datorita functiei Sonic Speed AF (Auto Focus). Obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT, senzorul CCD de inalta rezolutie si procesorul Venus Engine asigura o prelucrare a imaginilor de o calitate foarte inalta.

2. Fotografii distractive cu ajutorul functiilor creative si controlului tactil
DMC-FX80 poate fi operata prin control tactil direct de pe ecranul Smart Touch Screen cu diagonala de 3.0-inch. Functia Auto Focus este imediat pornita iar subiectul poate fi focalizat prin simpla atingere a ecranului LCD, fotografierea putandu-se realiza imediat, tot prin controlul tactil. Odata focalizat subiectul camera il urmareste cu AF tracking chiar si atunci cand se misca, pastrand focalizarea acestuia in cadru.

Modul Creative Control ofera o selectie de efecte artistice ce pot fi folosite la inregistrarea imaginilor: Expressive, Retro, High Dynamic, Sepia, Dynamic Monochrome, High Key, Low Key, Miniature Effect, Toy Effect si Soft Focus. Modul Miniature Effect genereaza fotografii gen diorame. Inregistrarea video in acest mod poate fi redata cu o viteza de 10ori mai mare decat cea a inregistrarii originale, filmele fiind mult mai comice la vizionare.

Efectele Expressive, Retro, High Key, Dynamic Monochrome, Toy Effect si Soft Focus pot fi aplicate si dupa ce imaginile au fost inregistrate, datorita functiei Creative Retouch. Defocus Effect este un efect nou pentru DMC-FX80 si ofera un fundal defocalizat dar foarte frumos imaginilor macro, subiectul fiind astfel scos si mai mult in evidenta.

Modul Beauty Retouch face posibila aplicarea unui machiaj virtual chipurilor umane fotografiate cu ajutorul unor efecte precum Aesthetic Retouch (Clear Skin, Shine Removal, Whitening of Teeth, Lift Up, Eye Emphasis), Foundation and Make-up Retouch (Lip Color, Cheek Color, Eye Shadow). Fiecare efect cosmetic are la dispozitie o gama larga de culori si o serie de gradari care fac posibila ajustarea machiajului in pasi, conform intentiei utilizatorului. Pe de alta parte, functia One-touch Make Up ofera posibilitatea de a opta pentru una dintre cele 4 seturi de machiaj in tendinte – Natural, Smokey, Glamour si Cheerful.

3. Inregistrare video 1.920 x 1.080 Full-HD in format AVCHD / MP4
In pofida aspectului sau compact, DMC-FX80 este capabila sa inregistreze video full-HD la 1.920 x 1.080 60i (NTSC) / 50i (PAL) in format AVCHD (MPEG-4 / H.264). Formatul AVCHD este compatibil cu diverse echipamente audio-video precum televizoarele HDTV sau playerele Blu-ray Disc iar inregistrarea in acest format poate fi redata prin inserarea cardului de memorie SDXC/SDHC/SD in echipament sau prin conectarea camerei printr-un cablu mini HDMI. Un buton special, situate in partea de sus a camerei, permite trecerea imediata de la foto la video fara a fi nevoie de configurari suplimentare. Alternativ, utilizatorul poate opta pentru inregistrarea in format MP4 la 30p(NTSC) / 25p(PAL) care este compatibil cu orice PC.

Active Mode face posibila stabilizarea imaginii video inregistrate cu DMC-FX80. Mai mult, alaturi de MEGA O.I.S., Active Mode incurajeaza inregistrarea de imagini dinamice cu deschidere larga in timpul mersului, fara a fi generata vreo deteriorare a imaginii. Zoom-ul optic 5x este disponibil pe inregistare video iar popularul mod iA (Intelligent Auto) de asemenea.

Clipurile video sunt insotite de sunet stereo obtinut cu Dolby® Digital Stereo Creator, iar functia Auto Wind Cut blocheaza majoritatea zgomotului de fundal generat de vant.
4. Alte optiuni:
– Panorama Shot (este posibila producerea de imagini panoramice prin alipirea pe verticala sau pe orizontala a unor fotografii consecutive).
– Modul 3D Photo
– Incarcare AC/USB
– LUMIX Image Uploader