Noutati

Panasonic extinde gama de plasme pentru 2012 cu modele care au browser incorporat

Panasonic Corporation North America lanseaza la editia din acest an Consumer Electronics Show (CES) noua linie pentru 2012 de televizoare cu plasma VIERA HDTV. In gama sunt incluse 17 noi modele, cu diagonale de la 42 inci la 65 inci. O noutate pentru noua gama de plasme este numarul virtual nelimitat de aplicatii datorat tehnologiilor cloud.

Tot ca o noutate pentru gama 2012 de televizoare cu plasma VIERA este includerea unui browser Internet si adaugarea “3D Real Sound” cu 8 boxe Train Slim care contribuie la imbunatatirea semnificativa a calitatii sunetului generat. In continuare, Panasonic este la fel de preocupata de protectia mediului inconjurator si, respectand acest principiu, a proiectat noi paneluri cu eficienta energetica sporita, dar si ecrane in care nu mai sunt folosite metale precum mercur sau plumb.

Pentru a imbunatati și mai mult experienta de vizionare 3D, Panasonic prezinta și noua generatie de ochelari 3D cu greutate redusa. Cantarind numai 27 grame, ochelarii utilizeaza tehnologia Bluetooth și sunt prevazuti cu baterie.

Noua gama VIERA HDTV 3D ofera un nivel de negru foarte profund, recunoscut drept printre cele mai bune din industrie, un timp de raspuns foarte scurt, control intuitiv și ușurinta in operare, un numar theoretic infinit de aplicatii Internet, un design nou și stilat care incorporeaza conceptul “Glass and Metal” conferind plasmelor un aspect elegant și luxos.

Modelele din gama pentru 2012 sunt proiectate in jurul tehnologiei Neo Plasma Black 2500 FFD (Focused Field Drive) oferind imagini foarte clare chiar si cand acestea sunt intr-o derulare foarte rapida. Panoul care echipeaza modelele de plasma Panasonic din gama 2012 reduce reflexiile si reda imagini cu contururi foarte precise, contrast mai mare chiar și in medii foarte luminoase. In plus, noua structura a panourilor și noua tehnologie de control a pre-descarcarii contribuie la creșterea nivelului nativ al contrastului. Toate modelele 3D dispun de conexiune DLNA pentru legarea mai facila la alte echipamente compatibile DLNA.

Noile panouri Plasma Display au o durata de viata de 100.000 de ore, iar la productia acestora nu s-a folosit mercur sau plumb. Eficienta energetica imbunatatita a fost obtinuta printr-o serie de noi tehnologii, prin utilizarea unor combinatii noi pe baza de fosfor si a unor componente electronice noi.

“Apreciata de numerosi critici pentru calitatea superioara a imaginii oferite de plasmele produse de companie, Panasonic continua sa se dedice atingerii celor mai inalte standarde tehnologice posibile. Noua serie de plasme pentru 2012, VIERA Plasma HDTV, rafineaza calitatea imaginilor 3D si se apropie astfel de cea a filmelor tridimensionale din cinematografe. In plus, prin extinderea functionalitatii VIERA Connect dam utilizatorilor posibilitatea de a accesa un numar infinit de aplicatii”, spune Henry Hauser, Vice President, Panasonic Marketing, Merchandising Group.

Cele 6 serii de plasme VIERA, VT50, GT50, ST50, UT50, XT50, U50, vin echipate cu panouri cu iluminare proprie si ultima tehnologie de obtinere a unui nivel de negru foarte profund, Neo Plasma (VT/GT/ST) oferind Infinite Black Filter si o mai mare eficienta a panoului care genereaza cea mai buna balanta de alb si negru in medii luminoase. Noul filtru de negru si noul panou de inalta performanta conduc la obtinerea unei claritati mai mari si la la imbunatatirea indicatorilor de transmisie a luminii. Modelele din gama 2012 sunt echipate cu Neo Plasma Black 2500 FFD(VT/GT/ST/UT), reglarea intensitatii luminoase cu ajutorul a 6.220.800 de pixeli, tehnologia de gradare a culorilor in 24.576 de pași (VT/GT) (anterior disponibila numai la monitoarele profesionale), un nou driver LSI si un panel pe baza de fosfor pentru schimbarea rapida a imaginilor, la toate modelele 1080p 3D.

Panasonic continua totodata parteneriatul cu THX aducand pe piata 6 noi modele de Full HD 3D Plasma HDTV, certificate atat in modul 2D cat si 3D de catre prestigioasa companie fondata de George Lucas. Certificarea THX indica utilizatorului faptul ca imaginea indeplineste riguroasele standard de la Hollywood.

Seria VT50

Seria VT50 vine cu modele Full HD 3D de top disponibile in doua dimensiuni – TC-P65VT50, din clasa 65-inch (64,7 inch in diagonala) și TC-P55VT50, din clasa 55-inch (55,1 inch in diagonala). Aceste doua noi modele de varf de gama ofera un nivel revolutionar al calitatii imaginii: Full HD 3D, rezolutie 1080p Full HD, Infinite Black Ultra Panel Deep Black, VIERA Connect cu browser web, WiFi incorporat, 2500 FFD (Focused Field Drive), tehnologie pe baza de fosfor cu schimbare rapida, conversie 2D → 3D, tehnologie de gradare in 24.576 de pasi, certificare THX atat in 2D cat și in modul, ISFccc Calibration Mode cu Advanced Calibration. Calibratorii ajusteaza configurarea in detaliu a imaginilor cu ajutorul unui software de calibrare (CALMAN™) produs de compania SpectraCal Inc.

Functia Social Networking TV permite utilizatorilor sa acceseze retele sociale in timp ce urmaresc o emisiune sau un film la televizor. Printre celelalte caracteristici incluse se numara functia Multi-Task pentru navigarea printre aplicatii, 3D Real Sound cu 8 boxe dispuse in forma de tren, un nou filtru de tip jaluzea, un pad de control VIERA Touch, Bluetooth, DLNA, VIERA Link, o tehnologie care utilizeaza HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) si permite utilizatorului sa opereze toate echipamentele compatibile VIERA Link folosind o singura telecomanda TV, Media Player care permite vizualizarea de fotografii digitale si clipuri HD inregistrate pe un card de memorie SD si stickuri USB, patru conectori HDMI si trei porturi USB. Seria VT50 continua sa afiseze tendintele de design manifestate la seria de anul trecut VT30, acum prezentand un aspect de foaie de sticla ce exprima un stil minimalist si luxos.

Seria GT50

Seria GT50 include patru televizoare – TC-P50GT50 din clasa 50-inch, TC-P55GT50 din clasa 55-inch, TC-P60GT50 din clasa 60-inch și TC-P65GT50 din clasa 65-inch. Toate modelele din serie sunt Full HD 3D, Infinite Black Pro Panel, VIERA Connect cu browser web si WiFi incorporat, rezolutie 1080p Full HD, 2500 FFD (Focused Field Drive), tehnologie pe baza de fosfor cu schimbare rapida, conversie 2D → 3D, certificare THX atat in modul 2D cat si 3D, tehnologie de graduare a imaginii in 24.576 de pași, functia Social Networking TV, Multi-Task, 3D Real Sound cu 8 boxe dispuse in forma de tren, filtru tip jaluzea, Media Player, Bluetooth, DLNA, VIERA Link, patru conectori HDMI și trei porturi USB. In plus, modelele GT50 afiseaza conceptul de design glass & metal – prin rama de metal foarte stilata si piedestalul de asemenea din metal.

Seria ST50

Modelele TC-P50ST50 din clasa 50-inch, TC-P55ST50 clasa 55-inch, TC-P60ST30 clasa 60-inch și TC-P65ST50, 65 inch compun seria ST50 de televizoare Full HD 3D VIERA HDTV. Modelele din seria ST30 includ Infinite Black Pro Panel, VIERA Connect cu browser web si WiFi incorporat, rezolutie 1080p Full HD, 2500 FFD (Focused Field Drive), tehnologie pe baza de fosfor cu schimbare rapida, conversie 2D → 3D, functie Social Networking TV, 3D Real Sound cu 8 boxe dispuse in forma de tren, filtru tip jaluzea, Media Player, Bluetooth, DLNA, VIERA Link, trei conectori HDMI si doua porturi USB.

Seria UT50

Seria UT50 este formata din 4 modlee de televizoare cu diagonal diferita – TC-P42UT50, clasa 42 inch, TC-P50UT50, clasa 50 inch, TC-P55UT50, clasa 55 inch si TC-P60UT50, clasa 60 inch. Toate ofera imagini Full HD 3D, rezolutie 1080p Full HD, VIERA Connect (WiFi ready), 2500 FFD (Focused Field Drive), tehnologie pe baza de fosfor cu schimbare rapida, conversie 2D → 3D, functia Social Networking TV, Media Player, Bluetooth, DLNA, VIERA Link, doua sloturi HDMI si doua porturi USB.

Seria XT50

Seria XT50 vine ca o solutie 3D cu Online Movies, un serviciu ce functioneaza pe platforma Panasonic IPTV și ofera acces la cinci dintre cele mai bune site-uri de filme. Modelul TC-P42XT50 din clasa 42 inch si modelul TC-P50XT50 din clasa 50 inch vin cu rezolutie 720p si prezinta caracteristici precum conversie 2D → 3D, 600 Hz subfield drive, Bluetooth, Media Player, DLNA, VIERA Link, doua sloturi HDMI și doua porturi USB.

Seria U50

Modelul TC-P50U50, clasa 50 inch este singurul televizor non-3D din gama de plasma Panasonic din acest an. Modelul are o rezolutie 1080p Full HD, Fast Switching Phosphors, Media Player, 600Hz sub field drive, modul Joc, doi conectori HDMI si un port USB.

Panasonic a prezentat pentru prima data conceptul televizorului HD conectat acum patru ani, iar in 2012, cu VIERA Connect, platforma sa Internet proprietara, continua sa imbunatateasca aceasta functie prin utilizarea unei tehnologii bazate pe cloud si prin oferirea posibilitatii de a accesa astfel un numar nelimitat de aplicatii web. VIERA Connect ofera acces la aplicatii din categoria audio-video, jocuri, retele sociale, stiri si lifestyle, sport, sanatate si miscare, educatia copiilor.

Site-uri populare precum Netflix™, Amazon Instant Video™, You Tube™, Pandora®, Twitter, Facebook, Bloomberg News, AP, Wall Street Journal, Accuweather® , Skype™, Wealth TV, CinemaNow, huluPLUS™, Fox Sports, MLB, NBA, NHL and MLS ,Body Media si Withings sunt disponibile cu VIERA Connect. Pe 1 noiembrie 2011, Panasonic a lansat o aplicatie, Social Networking TV, ce permite accesarea retelelor sociale precum Twitter si Facebook, simultan cu umarirea la televizor a programului preferat. In acelasi timp, Panasonic a anuntat si introducerea unei noi aplicatii de jocuri produsa de PlayJam si a canalului dedicat filmelor de la Bollywood, numit BigFlix. BigFlix va permite utilizatorilor sa vizioneze filme Bollywood in sistem Video on Demand, in timp ce PlayJam este un canal cu mai multe tipuri de jocuri video.

Usurinta in utilizare este unul dintre principiile de baza dupa care se ghideaza inginerii de la Panasonic. Respectand acest principiu, interfata platformei VIERA Connect ofera un mod foarte intuitive si facil de introducere a literelor (exact ca la un telefon mobil) astfel incat utilizatorul poate accesa continutul mult mai rapid. O camera optionala pentru comunicarea prin Skype (TY-CC20W) permite consumatorilor sa comunice cu prietenii sau familia folosind ecranul mai mare al televizorului. De asemenea, este disponibila si o aplicatie ce permite utilizatorului sa foloseasca telefonul iPhone sau tableta iPad ca telecomanda.

Televizoarele Panasonic vin si cu VIERA Link™ – o tehnologie ce utilizeaza HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) si permite consumatorilor sa opereze toate echipamentele cu VIERA Link printr-o singura telecomanda si dintr-un singur meniu. In afara operarii unui televizor VIERA HDTV, a unei surse video Blu-ray sau DVD si a unei unitati home theater, o camera de retea compatibila VIERA Link poate fi conectata la televizor și controlata prin telecomanda via VIERA Link. Utilizatorii pot sa-si supravegheze astfel copiii, animalele de companie sau orice unghi din casa instaland camera si conectand-o la VIERA HDTV prin cablu Ethernet.