Televizoare

Televizoarele 3D de la Sony care nu necesita ochelari speciali

Sony 3D glasses free

La fel ca si Toshiba, SONY a prezentat la CES 2012 televizoarele 3D de 24 inch si de 46 inch care nu necesita ochelari. Fata de alte televizoare 3D care nu necesita ochelari, televizoarele SONY au integrata o tehnologie de vizionare din mai multe unghiuri, care ofera adancime imaginii chiar si din lateral, iar panourile autostereoscopice prezentate la standul SONY folosesc un efect subtil de 3D . Pentru acest tip de televizoare distanta de la care efectele 3D sunt vizibile este foarte importanta. In acest caz, pentru modelul de 24 inch, distanta ideala este de 0,60 m, iar pentru cel de 48 inch distanta este de 3 m.

Dintre cele doua modele la cel de 48 inch continutul 3D este imbunatatit , datorita rezolutiei impresionante de 4K ce face posibil acest nivel de calitate al imaginii 3D. Modelul mai mic nu are o imagine atat de clara fiindca  dispune de o rezolutie FULL HD care nu este suficienta pentru a afisa o imagine 3D curata.

Desi pare incredibil cum au evoluat televizoarele 3D fara ochelari, prezenta SONY la CES ne-a dovedit ca aceasta tehnologie deja inregistreaza progrese vizibile, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.