Televizoare

Samsung a lansat in Romania noile televizoarele SUHD 2016

Victor Armaselu

Samsung a lansat in Romania noua serie de televizoare SUHD 2016.Noile televizoare Samsung SUHD 2016 incorporeaza tehnologia Quantum Dot, care ofera imagini fidele realitatii, fiind in acelasi timp prietenoasa cu mediul, deoarece in constructia ecranelor Samsung Quantum Dot nu este folosit cadmiul. Quantum Dot inseamna semiconductori de dimensiuni microscopice, care permit redarea celei mai ridicate puritati a culorilor, contrastelor si luminii, comparativ cu orice alte tehnologii care se folosesc in fabricarea ecranelor TV.

Mai mult, atunci cand tehnologia particulelor Quantum Dot este asociata celei a ecranelor de 10 biti, se obtin de 64 de ori mai multe culori, comparativ cu un televizor conventional. Acest lucru se traduce intr-un miliard de nuante diferite.

Toate modelele Samsung SUHD de anul acesta ofera o experienta vizuala premium, datorita High Dynamic Range, cu un nivel pana la 1.000 de niti HDR, pentru redarea celor mai pure si intense zone de alb si respectiv negru.

Este un fapt constatat statistic ca vizionarea la un televizor se face in general in conditii de lumina ambientala, fie naturala, fie artificiala. Prin tehnologia unica anti-reflexie Ultra Black, dezvoltata de Samsung, ecranul televizorului SUHD este acoperit cu un strat de conuri de nano-dimensiuni, ce au rolul de a dispersa lumina exterioara, reducand semnificativ reflexia si obtinand astfel un contrast imbunatatit cu pana la 35%. Astfel, chiar si atunci cand te uiti la televizor intr-o camera puternic luminata, poti in continuare sa te bucuri de toate detaliile, pentru ca nu vei fi distras de reflexiile obositoare ale ecranului.

Fata de gama de anul trecut, a fost perfectionata tehnologia UHD Upscaling care, utilizand algoritmi de inalta complexitate, analizeaza si optimizeaza automat continutul nativ Full HD, HD sau chiar SD, aducandu-l mai aproape de nivelul detaliilor si al culorilor continutului original.

2016 SUHD TV

Mai mult, tehnologia Peak Illuminator Ultimate Pro permite redarea fidela a imaginilor complexe, care cer simultan atat contrast cat si luminozitate, permitand astfel afisarea de detalii si umbre fara pierderea intensitatii si naturaletii culorilor si fara difuzia contururilor apropiate.

Prin dezvoltarea sistemului de operare Tizen, Samsung SUHD TV 2016 faciliteaza accesul in orice moment la continutul preferat, precum si la alte servicii, filme sau jocuri. Interfata noilor televizoare este extrem de intuitiva, oferind acces facil la tot continutul de divertisment dintr-un singur loc. Prin noul Smart Hub 2016, utilizatorii pot vedea programe live, continut VOD (Video on Demand), sau jocuri video prin accesarea on-line a unor platforme de gaming consacrate. Totodata, noile televizoare recunosc automat tipul de set-top-box, consola de jocuri sau alt dispozitiv ce ruleaza continut audio-video, astfel ca utilizatorul poate controla toate dispozitivele cu o singura telecomanda. Odata conectat cablul la porturile HDMI sau USB, televizorul identifica rapid tipul dispozitivului conectat, ilustreaza pe ecran simbolul acestuia si permite controlul prin intermediul telecomenzii unice.

Modelele SUHD 2016 sunt cele mai elegante si spectaculoase televizoare create de Samsung pana acum. Lipsa oricarei conexiuni vizibile pe spatele televizorului adauga eleganta si rafinament designului cu ecran curbat, minimalist, fara rama, cu contur metalic si linii clasice, care astfel se integreaza armonios in decorul oricarei incaperi.

Gama televizoarelor Samsung SUHD 2016 incepe deja sa fie disponibila in magazinele partenerilor Samsung Electronics Romania.