Panasonic-HX900
Noutati

Panasonic anunta o noua linie de 12 modele de camere video HD echipate cu noul 3MOS System Pro

Panasonic-HX900

Panasonic anunta o noua linie de 12 modele de camere video HD cu o calitate exceptionala a imaginii. Modele de varf , din seria 900, vin echipate cu 3MOS System Pro care aduc o imbunatatire considerabila a performantelor camerelor, obiectivul, senzorul de imagine si procesorul fiind reproiectate in totalitate.

Crystal Engine Pro II este capabil sa proceseze un volum masiv de pixeli – echivalent cu aproape de 4 ori numarul de pixeli intalnit la formatul Full-HD – obtinut cu ajutorul senzorului Advanced 3MOS si unei noi tehnologii unice de schimbare a pixelilor. Aceasta permite noului sistem sa produca imagini Full-HD, culori, detalii si o gradare a nuantelor remarcabile. 3MOS System Pro este o noua generatie de sisteme de imagine capabile de efecte nemaiintalnite chiar si la filmarea in medii mai putin luminate si produce imagini deosebit de frumoase, luminoase si cu un minim de zgomot.

Noul High Sensitivity Sensor ce echipeaza modelele din seria 700 se remarca prin imbunatatirile majore aduse calitatii imaginilor realizate in conditii de lumina scazuta.

Seriile 900/800/700 sunt capabile sa inregistreze si imagini 3D prin montarea unui obiectiv optional cu conversie. Pentru ca imaginile 3D sunt inregistrate in noul format AVCHD 3D* sunt compatibile cu multe modele de televizoarele si playerele Blu-ray Disc aflate pe piata sau in locuintele consumatorilor, astfel incat utilizatorii se pot bucura de inregistrarile tridimensionale chiar la ei acasa. Imaginile 3D inregistrate pot fi editate utilizand aplicatia software inclusa. Toate modelele au optiunea de a inregistra in formatul iFrame proiectat special pentru a mari viteza de editare a imaginile si este compatibil cu o serie de aplicatii de editare video.
* Numai la seriile 900/800.

HC-X900/X900M/X800

Cea mai buna calitate a imaginii intalnita vreodata la camerele video Panasonic este atinsa de aceste 3 modele datorita noului 3MOS System Pro care combina senzorul Advanced 3MOS cu noua tehnologie de schimbare a pixelilor, obiectivul Leica Dicomar echipat cu tehnologia Nano Surface Coating si procesorul de imagine Crystal Engine Pro II cu capacitate de procesare a unui volum foarte mare de date. Noul stabilizator optic de imagine HYBRID O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajuta si el la diminuarea efectului de blur pe intregul interval de zoom. Astfel, teoretic, orice imagine inregistrata este clara, frumoasa, chiar daca filmarea s-a realizat din mers sau la un nivel mare de zoom.

Cu ajutorul obiectivului optional de conversie 3D aceste modele pot inregistra imagini tridimensionale FULL HD in format AVCHD 3D.

HC-V700/V700M

Aceste doua modele vin echipate cu noul senzor High Sensitivity care ajuta la imbunatatirea considerabila a imaginii. Cele doua camere surprind imagini cu minimum de zgomot chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Ambele modele au unghi de deschidere de 28mm * si Intelligent Zoom 46x dar si capacitatea de a filma 3D, fiind practic camere ce pot fi utilizate oricand, in variate situatii.
*echivalent la o camera pe 35mm.

HC-V500/V500M

Beneficieaza de multe functii printre care si Intelligent Zoom 50x , puternicul stabilizator de imagine HYBRID O.I.S. + completeaza foarte bine designul stilat al acestor modele compacte, cu functii de baza. HYBRID O.I.S. + reduce la minimum efectul de tremur pe tot intervalul de zoom, astfel incat imaginile filmate sunt foarte clare chiar si la utilizarea nivelul maxim de zoom 50x sau cand filmarea se realizeaza din mers.

HC-V100/V100M

Designul compact si greutatea mica a acestor modele le fac ideale pentru a fi purtate aproape peste tot si, mai mult, au o autonomie de 155 minute de filmare*. Nemaiavand grija consumarii rapide a bateriei, utilizatorii pot opta pentru aceste modele mai ales cand merg in calatorii.
* 155 minute de inregistrare video cu bateria complet incarcata (in modul HA) in zonele NTSC. 165 de minute in zonele unde functioneaza sistemul PAL.

HC-V10/V10M/V11M

Modelele HC-V10/V10M/V11M au facut un pas mare in fata comparativ cu modelele lansate in anul anterior si ofera acum posibilitatea inregistrarii de imagini HD. Camerele se remarca si prin designul compact si capacitatea de a filma cu zoom dinamic de maximum 70x.

Caracteristici tehnice detaliate:

HC-X900/X900M/X800

Cele 3 modele de varf ating noi culmi ale calitatii imaginilor video inregistrate.
In sistemul 3MOS System Pro toate componentele principale – obiectivul, senzorul si procesorul – beneficiaza de tehnologii considerabil mai avansate si sunt complet reproiectate. Obiectivul F1.5 Leica Dicomar, cu capacitate mare de randerizare a imaginilor foarte luminoase si rezolutie mare in toate zonele imaginii, beneficiaza acum de noua tehnologie Nano Surface Coating care contribuie la reducerea masiva a efectelor de dublare si de ardere a imaginii. O diafragma Octagon Iris permite utilizatorului sa efectueze o defocalizare foarte frumoasa atunci cand doreste.

Senzorul Advanced 3MOS proceseaza un numar urias de pixeli echivalent cu aproximativ de 4 ori numarul de pixeli de pe imaginile Full-HD, la viteza mare, datorita noii tehnologii de schimbare a pixelilor cu o acuratete submicronica. Noul Crystal Engine Pro II proceseaza acest volum de pixeli la o viteza foarte mare pentru a produce imaginile finale Full-HD, cu detalii accentuate. 3MOS System Pro se comporta foarte bine si in conditii de lumina redusa reducand zgomotul pe imagine cu 40%* comparativ cu modelele anterioare. Utilizatorul are capacitatea de a obtine imagini foarte frumoase si foarte apropiate de cele din natura.

* Comparativ cu HDC-HS900/TM900/SD900.
HYBRID O.I.S. + utilizeaza o corectie pe 5 axe pentru a realiza o reducere uniforma a tremurului atat la imaginile filmate cu o deschidere mare cat si la cele cu zoom puternic. De asemenea, stabilizatorul contribuie si la obtinerea unor efecte foarte interesante cand filmarea este realizata din mers. Astfel imaginile filmate in orice conditii sunt clare si au contururi bine definite, fara sa fie tremurate. Aceasta functie de ajustare pe 5 axe corecteaza miscarea pe care mana o imprima filmarii mai ales cand utilizatorul inregistreaza din mers. Se pot realiza si fotografii foarte clare, datorita acestui nou stabilizator, pe tot intervalul de zoom.

Obiectivul F1.5 Leica Dicomar cu Nano Surface Coating ce echipeaza modelele HC-X900/X900M/X800 este realizat folosind instrumente de masurare si sisteme de asigurare a calitatii certificate de Leica Camera AG, bazate pe standardele companiei. Acest obiectiv reduce la minimum distorsiunile si degradarea contrastului si a rezolutiei la periferia imaginilor. Nano Surface Coating, un microfilm nano cu un indice foarte mic de reflexie, este aplicat la suprafata lentilelor astfel incat reflexia luminii incidente este redusa considerabil. Astfel sunt diminuate efectele de dublare sau ardere a imaginilor, rezultatul fiind o inregistrare clara, cu contururi precise. Mai mult, deschiderea de 29,8mm (echivalenta cu o camera pe film de 35 mm) este foarte convenabila pentru filmare in interior sau in spatii mici.

Senzorul Advanced 3MOS beneficiaza de o tehnologie noua de schimbare a pixelilor, dezvoltata in urma cercetarilor efectuate de inginerii Panasonic in ultimii ani.
Senzorul MOS pentru culoarea verde este deplasat orizontal si vertical fara de cele pentru culorile albastru si rosu, cu acuratete submicronica. Astfel sunt procesate volume de pixeli de 4 ori mai mari decat numarul de pixeli dintr-o imagine FullHD.

Modelele HC-X900/X900M/X800 sunt echipate, de asemenea, cu noul procesor Crystal Engine Pro II. Capacitatea acestuia de procesare a fost obtinuta cu ajutorul noii tehnologii de schimbare a pixelilor si genereaza imagini finale Full-HD superbe, cu detalii foarte fine si exacte. Capacitatea de procesare imbunatatita a condus si la obtinerea unei diminuari cu 40%* a zgomotului pe imagine comparativ cu modelele precedente facand posibila obtinerea de imagini foarte frumoase si in conditii de lumina redusa. De asemenea, este posibila inregistrarea de imagini 3D la calitate Full-HD.
* Comparativ cu HDC-HS900/TM900/SD900.

Prin montarea obiectivului optional VW-CLT2 3D pe HC-X900/X900M/X800 utilizatorul are posibilitatea sa filmeze FULL HD 3D prin sistemul de inregistrare MVC (Multiview Video Coding) al formatului AVCHD 3D. imaginile pentru ochiul stang si pentru cel drept sunt inregistrate si redate la calitate Full-HD utilizand metoda cadrelor secventiale pentru a genera imagini FULL HD 3D. Camera este echipata cu un ecran wide LCD cu diagonala de 3,5-inch pe care se pot viziona si imagini 3D fara sa fie nevoie de ochelari speciali. Imaginile 3D pot fi verificate astfel imediat dupa ce au fost inregistrate.

* Obiectivul de conversie 3D optional VW-CLT2 este necesar a fi montat pe camera pentru a inregistra 3D cu un model compatibil (HC-X900/X900M/X800).

HC-V700/V700M

Noul senzor High Sensitivity mentine imaginea luminoasa si clara chiar daca a fost filmata in locuri mai intunecoase. Filmarea 3D este si ea posibila. Aceste camere ce pot fi purtate peste tot au deschidere de 28mm (echivalenta cu o camera pe 35mm) si zoom de pana la 46x.

Noul senzor de inalta senzitivitate inregistreaza imagini de o claritate foarte buna, chiar daca filmarea s-a realizat in zone mai intunecoase sau in lumina puternica, reducand la minimum zgomotul pe imagine. Pentru ca pixelii acestui senzor au o densitate relativ mare, poate fi utilizata tehnologia Intelligent Resolution atunci cand se foloseste Intelligent Zoom pentru a ajunge de la zoom-ul optic 21x la 46x, pastrand totodata densitatea pixelilor pentru a obtine imagini HD de o incredibila frumusete.

Desi sunt compacte, modelele HC-V700/V700M dispun de o deschidere echivalenta cu 28mm la o camera pe 35 mm si ultra-telephoto Intelligent 46x Zoom. Unghiul de deschidere de 28 mm este foarte eficient cand filmarea se realizeaza in interior sau in spatii mici. Este astfel posibila inregistrarea de la distanta mica fata de subiect incadrand atat subiectul cat si zona apropiata acestuia. Functia Intelligent Zoom are la baza Image Processing LSI “Crystal Engine PRO”, o tehnologie de ultima ora care face posibila inregistrarea ultra-telephoto 46x dincolo de nivelul maxim 21x al zoomului optic. Noul stabilizator de imagine HYBRID O.I.S. diminueaza efectul de blur de pe imagine pe intreg intervalul de zoom. Teoretic, orice filmare realizata in orice conditii are ca rezultat final imagini clare si cu contururi precise, chiar daca utilizatorul s-a aflat in miscare sau a folosit niveluri mari de zoom.

Imaginile 3D pot fi realizate cu HC-V700/V700M prin simpla montare pe camera a obiectivuluioptional de conversie 3D.* Chiar si fara utilizarea obiectivului optional 3D, imaginile 2D pot fi convertite in imagini tridimensionale prin procesare cu ajutorul noii functii de conversie 2D – 3D si apoi vizionate pe televizor. Functia Advanced Highlight Playback permite sublinierea unor efecte care au fost aplicate atunci cand s-a realizat filmarea.

* Obiectvul optional de conversie 3D VW-CLT2 si inelele corespunzitoare sunt necesare pentru a inregistra imagini 3D cu un model compatibil (HC-V700/V700M).

HC-V500/V500M

Echipate cu Intelligent 50x Zoom si HYBRID O.I.S. cele doua camere sunt capabile sa inregistreze imagini foarte frumoase, fara defecte, chiar si prin filmarea unor subiecti aflati la distanta. Aceste doua modele stilate de camere video se comport foarte bine si la filmarea in medii mai putin luminate.

Modelul HC-V500/V500M dispune de ultra-telephoto 50x zoom in ciuda aspectului compact. Utilizarea functiei Intelligent Zoom si a tehnologiei super-high resolution, dar echiparea cu Image Processing LSI “Crystal Engine PRO” face posibila filmarea de la departare, dincolo de intervalul de zoom optic. Noile modele pot inregistra imagini cu zoom optic de maximum 38x sau cu zoom intelligent de pana la 50x.

HYBRID O.I.S. utilizeaza o corectie pe 5 axe pentru a realiza o reducere uniforma a tremurului atat la imaginile filmate cu o deschidere mare cat si la cele cu zoom puternic. De asemenea, stabilizatorul contribuie si la obtinerea unor efecte foarte interesante cand filmarea este realizata din mers.

Astfel imaginile filmate in orice conditii sunt clare si au contururi bine definite, fara sa fie tremurate. Aceasta functie de corectie revolutionara pe 5 axe corecteaza miscarea pe care mana o imprima filmarii mai ales cand utilizatorul inregistreaza din mers. Se pot realiza si fotografii foarte clare, datorita acestui nou stabilizator, pe tot intervalul de zoom.

Noua functie de conversie 2D – 3D utilizeaza capacitatea mare de procesare a camerei pentru a transforma imaginile 2D in 3D fara ca utilizatorul sa fi fost nevoit sa foloseaca un obiectiv special. Functia Advanced Highlight Playback permite utilizatorilor sa vizioneze imaginile inregistrate cat mai repede posibil. Ea detecteaza nivelul de zoom folosit, precum si alte configuratii utilizate la filmare si le scoate in evidenta cu ajutorul I.I.S. (Intelligent Index System). Apoi, reda automat scenele evidentiate sau pe cele pe care utilizatorul le-a selectat personal. Advanced Highlight Playback ofera efecte de redare precum Slow, Fading Still Image si Flash Playback. Sunt disponibile de asemenea 4 moduri pentru efecte speciale: Natural, Pop, Dynamic si Classical. Fiecare dintre ele adauga un set de efecte speciale pentru a realiza inregistrari personalizate, mai creative si care sa redea mai bine atmosfera din momentul filmarii.

HC-V100/V100M
Aceste modele foarte compacte sunt usor de transportat aproape oriunde iar autonomia de 155 minutes de inregistrate in sistem NTSC sau 165 minute in sistem PAL le fac foarte potrivite pentru calatorii. Ambele modele sunt dotate cu functii foarte utile precum Intelligent 42x Zoom si POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer). Functia Intelligent Zoom care incorporeaza tehnologia super-high resolution dar si procesrul Image Processing LSI permit extinderea capacitatii de apropiere a subiectului filmat peste cea oferita de zoom-ul optic. Noile modele pot inregistra imagini foarte clare folosind zoom optic 34x sau cu Intelligent Zoom pana la 42x.

Modelele HC-V100/V100M sunt echipate cu o functie de compensare foarte buna a tremurului mainii, esentiala la modelele compacte si usoare. Stabilizatorul de imagine POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) reduce efectele generate de tremurul mainii si astfel deteriorarea imaginii. Utilizatorul poate sa se bucure astfel de imagini clare, chiar daca foloseste Intelligent 42x Zoom. Stabilizatorul dispune si de modul Active a carui activare asigura obtinerea de imagini clare pe intreg intervalul de zoom si de la o deschidere larga pana la telephoto. Pentru ca este un sistem optic, utilizarea sa nu are ca efect degradarea imaginii. In consecinta, imaginea originala preluata de obiectiv ramane intacta.

Datorita consumului redus de energie, HC-V100/V100M au o autonomie de pana la 155 minute de inregistrare*. Astfel, utilizatorul poate filma fara grija ca ar putea ramane repede fara baterie, ceea ce este foarte convenabil in calatorii au la filmarea in aer liber, unde posibilitatea conectarii la o priza este aproape inexistenta.
* 155 minute in zone cu sistem NTSC (pe modul HA) si 165 de minute in zonele cu sistem PAL.

HC-V10/V10M/V11M

Camere compacte cu zoom Dynamic 70x usor de utilizat si capacitate de inregistrare HD in format iFrame sau MP4. Modelele compacte HC-V10/V10M/V11M vin cu un zoom optic 63x si cu functia Enhanced Optical 70x Zoom ce permite utilizatorilor sa extinda nivelul de zoom la o deschidere larga a unghiului si sa inregistreze imagini foarte frumoase cu peisaje, sa apropie subiectii aflati la departare pentru portrete dinamice, fara degradarea imaginii la folosirea zoom-ului digital.

Stabilizatorul POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajuta la reducerea efectelor generate de tremurul mainii sau de folosirea unui zoom extins pana la 70x. Modelele HC-V10/V10M/V11M ofera posibilitatea inregistrarii in HD si un zoom dynamic 70x in ciuda aspectului foarte compact. Inregistrarile video HD se pot realiza in format MP4 compatibil cu o gama foarte larga de echipamente si capabil de o compresie foarte mare astfel incat inregistrarile pot fi apoi incarcate usor pe Internet. Noile camere au si optiunea de a inregistra in format iFrame, filmele putand fi astfel editate mult mai repede cu aplicatii compatibile.

[slideshow id=5]