Noutati

Samsung le aduce consumatorilor noile functii Intelligent Navigation si Discovery

Samsung S9000

Seria din 2013 a televizoarelor Samsung le aduce consumatorilor tehnologia S-Recommentation, cu o conectivitate crescuta si o interfata intuitiva, precum si cu o calitate superioara a imaginii si o experienta premium de vizualizare.

LAS VEGAS – 8 Ianuarie 2013 – Samsung Electronics Co., Ltd. a deschis o noua era in materie de sisteme Home Entertainment prin introducerea in premiera a unui nou set de functionalitati pentru televizoarele Smart TV, a unui ecran mai mare ce aduce o calitate nemaiintalnita a imaginii si ofera design-ului un plus de eleganta. Indiferent de preferinta consumatorilor pentru televizoare LED, OLED sau UHD (Ultra High Definition), televizoarele Samsung Smart TV din 2013 le ofera consumatorilor posibilitatea de a se bucura de o experienta de divertisment realista, complexa si cu adevarat integrata.

Dintre principalele facilitati noi dezvoltate pentru televizoare Smart TV din 2013 fac parte:

Tehnologia S-recommendation: ce face posibila cautarea rapida si usoara a programelor TV, a aplicatiilor, a continutului oferit de serviciul premium VOD (video on demand) ori a continutului existent pe canalele sociale sau arhivat local, pe dispozitivele personale. Acest motor special de cautare ofera, de asemenea, recomandari specifice de continut pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de cea mai personalizata experienta TV de pana acum.

Platforma Smart Interaction in versiune mai complexa: ofera posibilitatea folosirii limbajului si a gesturilor obisnuite pentru a cauta continut, pentru diferite comenzi sau pentru a controla televizorul.

Samsung Smart Hub intr-o versiune imbunatatita si reproiectata: in noua versiune sunt disponibile cinci sectiuni diferite ce ajuta consumatorii sa gestioneze si sa navigheze prin diferite tipuri de continut care, pentru prima data, pot fi vizualizate sub forma unor mici icon-uri. In acest fel, consumatorilor le este mult mai usor sa selecteze si sa vizioneze continutul dorit.

Continut si conectivitate cu functii de multi-screen: functia Smart View dezvoltata de Samsung le permite consumatorilor sa transfere continutul dorit intre dispozitive in timp real si fara nicio dificultate; functia AllShare conecteaza printr-o retea wireless televizorul la dispozitivele mobile si electrocasnice compatibile, creand in acest fel un centru inteligent pentru dispozitivele media, care creste gradul de automatizare a intregii case. Utilizatorii vor beneficia, de asemenea, de capacitatea de a afisa continutul televizorului pe tabletele si telefoanele Samsung Galaxy compatibile.

Kitul Smart Evolution: Anuntat in 2012 si disponibil si in acest an in prima versiune, kitul Smart Evolution le ofera consumatorilor posibilitatea de a se bucura de cele mai noi functii pentru televizoarele Smart TV, seriile ES7000 si ES8000, fara a fi nevoiti sa cumpere un televizor nou.

“Datorita cresterii foarte rapide a numarului de aplicatii si de continut disponibil, consumatorii se confrunta cu provocarea coplesitoare de a descoperi continut de calitate, care sa raspunda intereselor lor. Consumatorii sunt in cautarea unor noi moduri usoare prin care sa poata avea acces, in acelasi loc, la mai multe tipuri de continut”, a declarat Kim Hyun-Suk, Vicepresedinte Executiv al diviziei Visual Display in cadrul Samsung Electronics. “De aceea, am simplificat modul in care utilizatorii pot ajunge la acest continut, prin dezvoltarea de functii intuitive, a unei convergente fara limite si a unei game largi de tipuri de continut, alaturi de un ecran mai mare si de imagini de inalta calitate. Cu ajutorul tuturor acestor imbunatatiri, consumatorii vor putea beneficia de posibilitati nemaiintalnite pana acum la sistemele home entertainment.”

Pozitia de lider in inovatie, design si dezvoltare de produse detinuta de Samsung este dovedita la nivel international de cele sase premii Innovation Awards castigate la CES 2013 de noua serie de televizoare inteligente. Samsung UHD S9 a primit premiul CES Best of Innovation award, in timp ce trei televizoare (Smart TV – F9500 OLED TV, F8000 Smart LED si F7500 Smart LED TV) au fost recunoscute drept cele mai apreciate produse ale anului 2013 in materie de design si proiectare.

Televizoarele inteligente Samsung ofera un nou nivel de experienta interactiva, aducand continut personalizat si o gama si mai larga de optiuni de vizualizare

Noua tehnologie Samsung S-Recommendation permite obtinerea de continut personalizat pe baza vizionarilor anterioare si a evaluarilor oferite de utilizatori. Disponibil pentru televizoarele Samsung Smart TV, pentru sistemele Home Theater si pentru player-ele Blu-ray, sistemul de cautare S-Recommendation identifica tipurile de continutul preferat disponibile intr-o varietate de servicii TV, inclusiv in cadrul transmisiunilor TV, al streaming-ului VOD (video on demand), aplicatiilor sau in continutul disponibil pe retelele de socializare sau stocat pe dispozitivele personale. In acest fel, utilizatorii vor avea intotdeauna ceva de vizionat.

De asemenea, Samsung Smart Hub a fost reproiectat pentru a putea simplifica procesul de cautare. Atat aplicatiile, cat si continutul disponibil este organizat in cinci sectiuni, avand o interfata prin care se poate naviga usor si icon-uri dinamice care faciliteaza previzualizarea rapida a sectiunii. Aceste sectiuni sunt:

On TV – arata canalul pe care se transmite in acel moment, impreuna cu cele mai relevante recomandari de vizualizare personalizate, disponibile pentru difuzare in scurt timp. Aceste recomandari sunt oferite pe baza obiceiurilor de vizionare ale consumatorului.
Filme si Emisiuni TV – da consumatorului posibilitatea de a vizualiza usor ce filme, continut premium si servicii de televiziune sunt disponibile la diferiti furnizori. Continutul este recomandat pe baza istoricului vizualizarilor
Fotografii, Videoclipuri & Muzica – aceasta sectiune le permite consumatorilor sa organizeze continutul cu caracter personal si fisierele existente pe televizorul Samsung Smart TV si pe alte dispozitive conectate cu acesta.
Social – sectiunea arata mai intai continutul creat de prieteni si familie, videoclipuri populare de pe Facebook, Twitter, YouTube, precum si alte servicii de video call.
Aplicatii – organizeaza aplicatiile Samsung descarcate si recomandarile pentru a usura accesul utilizatorilor.

In 2012, Samsung a lansat primul televizor cu comanda vocala si prin gesturi de pe piata. Anul acesta, in schimb, Samsung le ofera consumatorilor un mod mult mai intuitiv si mai natural de navigare si de control al televizoarelor Smart TV.

Versiunea imbunatatita a platformei Smart Interaction foloseste un set complex de algoritmi pentru a asigura, cu o si mai mare precizie, recunoasterea faciala, a vocii si a miscarii.

Cu varianta imbunatatita a functiei Voice Interaction™, consumatorii pot folosi limbajul obisnuit pentru a da comenzi televizorului. In plus, utilizatorii pot cere televizorului lor sa caute continutul disponibil in acel moment in functie de actorul, titlul sau genul dorit si vor putea oferi recomandari.

De asemenea, varianta imbunatatita a functiei Gesture Control poate recunoaste miscari mai naturale, gesturile facute cu ambele maini, oferind o gama mai larga de optiuni de vizionare. Telespectatorii pot alege sa faca zoom pe o imagine sau pot folosi optiunea swipe motion pentru a naviga cu usurinta intre sectiunile platformei Smart Hub.

Crearea unei retele prin conectarea sistemului Home Entertainment la dispozitive compatibile este mai usoara cu ajutorul functiei Samsung AllShare. Imediat ce consumatorii au conectat televizorul Smart TV la alte dispozitive in cadrul aceleiasi retele wireless, prin intermediul functiilor de convergenta incorporate, pot transfera cu usurinta imagini si fisiere audio intre dispozitive.

Cea mai buna rezolutie pe cel mai larg ecran
Samsung S9 TV UHD reprezinta viitorul in materie de Home Entertainment, aducand o calitate remarcabila a imaginii la rezolutie ultra HD. Modelul S9 este dotat cu o serie caracteristici ce asigura cea mai buna calitate posibila a imaginii, indiferent de sursa video. Tehnologia de up-scaling dezvoltata exclusiv de Samsung poate imbunatati calitatea imaginii de la HD sau Full-HD pana la UHD (Ultra High Definition) prin recompunerea elementelor detaliate ale imaginii, pentru a oferi imagini cu adevarat reale, ce au un grad ridicat de precizie.

Avand incorporata tehnologia Samsung Precision Black Pro, modelul S9 ofera nuante profunde de negru, de un realism de neegalat, precum si tonuri pure de alb, pline de viata. Combinand aceasta scara foarte larga de contrast cu functia de control a intensitatii luminoase se obtin rezolutii mult mai precise, nemaiintalnite pana acum pe ecranele mari.

Pe langa calitatea imaginii, modelul S9 imbina un sistem de sunet puternic, cu un procesor rapid quad-core pentru a oferi o experienta premium de vizualizare, impreuna cu posibilitatea reala de a rula in paralel continut si aplicatii. In plus, S9 vine cu 3 coloane de sunet pe 2.2 cai de 120 de wati aducand o experienta audio de sase ori mai buna fata de cea oferita de un televizor obisnuit. Acest sistem aduce o gama foarte larga de sunete care ofera experienta de vizualizare cu adevarat remarcabila, ce completeaza imaginea UHD.

Design-ul premium al modelului S9 ridica standardele de proiectare pentru televizoarele de lux. Datorita design-ului foarte elegant, ecranul televizorului pare sa pluteasca in interiorul profilului sau, evidentiind contrastul dintre stilul minimalist de proiectare si ecranul de mari dimensiuni. Aceasta inovatie importanta duce industria de design dincolo de limitele impuse de stereotipul patrulaterului cu care consumatorii au fost obisnuiti si impinge si mai departe granitele esteticii.

Vizualizare multipla si calitatea imaginii
Televizorul Samsung OLED TV, model F9500, foloseste sub-pixeli rosii, verzi si albastri, eliminand nevoia existentei unei lumini de fundal, astfel incat imaginile sunt redate in nuante de negru si alb pur absolut. Modelul F9500 este primul televizor din lume care ofera functia Samsung Multi-View, o caracteristica unica ce permite televizorului sa ofere o experienta cu adevarat personalizata. Cu ajutorul Multi-View, doi utilizatori au acum posibilitatea de a viziona simultan, pe acelasi ecran, un continut Full-HD complet diferit si de a realiza comenzile audio si de control necesare. Aceasta caracteristica este activata prin intermediul ochelarilor speciali Samsung 3D, care au incorporate difuzoare personale, ce ofera un sunet stereo clar pentru programul urmarit cu ajutorul lor. Avand o rata de contrast superioara, ce ofera detalii si profunzime de neegalat a imaginii, modelul F9500 ofera o experienta de vizualizare captivanta, fara existenta unor interferente in claritatea imaginii.

O luminozitate de neegalat a imaginii disponibila prin noua tehnologie LED
Samsung isi mentine in continuare pozitia de lider pe piata de televizoarelor Smart TV LED prin integrarea unei versiuni imbunatatite de hardware si prin realizarea unui design spectaculos al televizoarelor inteligente, special realizat pentru a oferi cea mai buna experienta de vizionare posibila. Seria F8000 ofera culori mai vii, mai bogate, o rata de contrast mai buna si cea mai mare luminozitate posibila a imaginilor 3D. Prin intermediul tehnologiei Micro Dimming Ultimate dezvoltate exclusiv de Samsung, linia de televizoare inteligente ofera un contrast mai ridicat, o profunzime mai mare a nuantelor de negru si o luminozitate maxima a imaginilor 3D – toate acestea facand posibila redarea de imagini uimitoare. F8000 este primul televizor Smart LED din lume cu procesor quad core incorporat. Datorita acestuia, consumatorii pot naviga rapid si usor printre aplicatii, servicii online si continut TV, fara a pierde vreunul dintre momentele preferate de divertisment. Modelul F8000 va fi disponibil in acest an in mai multe variante de dimensiune a ecranului: 46 “, 55”, 60 “, 65″ si 75 ” de inci.

Noul standard al industriei pentru calitatea imaginilor redate pe plasma
Proiectat pentru a deveni noul standard de excelenta in materie de televizoare cu plasma, modelul Samsung F8500 ofera cea mai inalta calitate a imaginii disponibila in prezent, cele mai profunde tonuri de negru si o luminozitate de neegalat a imaginii. In esenta, modelul F8500 ofera aceleasi grade de luminozitate si o profunzime a nuantelor de negru de opt ori mai mare decat cea redata de televizoarele cu LED obisnuite, datorita imbunatatirilor aduse la nivel de luminozitate, datorita algoritmului Deep Black si a tehnologiei Real Black Pro II dezvoltate in exclusivitate de Samsung pentru imbunatatirea tonurilor de negru. Modelul F8500 este, de asemenea, unul dintre primele televizoare cu suport nativ pentru HEVC de continut codificat. Construit special pentru televizoarele HD din prezent si din viitor, acest codec de ultima generatie ajuta modelul F8500 sa ofere cel mai bogat si mai captivant continut disponibil atat acum, cat si in viitor.

Designul unic al modelului F8500 este combinatia perfecta dintre aspectele estetice si cele functionale. Designul sau premium si compact este posibil datorita folosirii unei singure piese de metal. Designul futurist este evidentiat prin nuanta inchisa de titan cu accente metalice, de prezenta unui cadru super subtire, de existenta unor linii curbate natural si de un stand cu forma patrata unica. Toate aceste trasaturi fac modelul F8500 sa para mai mult o opera de arta decat un televizor. F8500 va fi disponibil in mai multe variante de dimensiune a ecranului: 51 “, 60″ si 64 ” inci.

Actualizeaza-ti permanent functiile televizorul tau cu ajutorul kit-ului Smart Evolution
Kit-ul Smart Evolution le permite consumatorilor sa actualizeze partea de hardware si de soft a televizoarelor Seria ES8000 si 7000, astfel incat acestea sa beneficieze de cele mai recente inovatii dezvoltate pentru televizoarele Smart TV. Versiunea pentru 2013 a modului Smart Evolution va permite modelelor de televizoare inteligente Seriile 7000 si 8000 din 2012 sa acceseze noua versiune a platformei Smart Hub, o versiune imbunatatita a controlului prin comenzi vocale si prin gesturi, precum si o varianta actualizata de hardware cu chip quad-core care creste puterea de procesare. Gama de varf a televizoarelor Smart TV din 2013 va avea, de asemenea, sloturi pentru versiunile viitoare de kit-uri Smart Evolution.