Gadgeturi

Ultimele noutati de la CES 2012

Consumer Electronics Show 2012, cel mai important targ IT din lume, continua in Las Vegas cu noi lansari. Astazi va vom prezenta o parte dintre aceste noi gadget-uri si tehnologii de la Asus, Toshiba, Sony si HTC.

Toshiba Camileo Z100

Toshiba a prezentat la CES 2012 o camera video 3D Full-HD (1920 x 1080 pixeli) Camileo Z100. Camera poate captura imagini 3D si reda continutul pe ecranul său 3D, fara a fi nevoie de ochelari speciali. Datorita ecranului LCD 3D Parallax Barrier, utilizatorul poate viziona inregistrarile direct in format 3D fara ochelari pe ecranul LCD tactil de 7,1cm (2,8 inch). Camileo Z100 beneficiaza de un zoom digital 8x in mod 3D, iar prin intermediul portului HDMI, camera video CAMILEO Z100 poate fi conectata cu usurinta la un televizor 3D sau la un laptop. Camera va fi disponibila in Europa incepand cu cel de-al doilea trimestru al anului 2012.

Sony Walkman Z

Sony a prezentat la CES 2012 noua serie Walkman Z, prima generatie de Playere de divertisment Mobil cu sistem de operare Android. Walkman Z promite o calitate superioara a sunetului prin amplificatorul digital integrat S-Master MX care reduce nivelul de zgomot si distorsiunile, imbunătătind astfel calitatea sunetului. Castile intraauriculare EX şi S-Master MX sunt echipate cu tehnologiile speciale Clear Bass, Clear Stereo, DSEE (Digital Sound Enhancement Engine), astfel incat melodiile preferate se aud acum mult mai bine. Printr-o singura atingere a butonului W.BUTTON este lansata aplicatia W.Control care te ajuta sa explorezi colectia favorita de muzica, sa navighezi prin albumele de arta sau sa te bucuri de o experienta vizuala deosebita pe ecranul playerului.  Totodata, Walkman Z sorteaza colectia de muzica cu ajutorul functiei SenseMe, selectia fiind facuta in functie de 14 canale tematice potrivite momentului zilei sau starii de spirit a ascultatorului. Player-ului Sony detine sistemul de difuzoare xLOUDTM, conectivitate DLNA, HDMI si Bluetooth, timpul de raspuns redus (datorita procesorul grafic dual core NVIDIA® Tegra® de 1 GHz), reflexia diminuata, ecran LCD multi-touch de 10,9cm (4,3 inch), transferul facil din iTunes2 sau Windows Explorer, modul Wi-Fi incorporat. Sony Walkman Z1050, are o capacitate de stocare de 16GB si va fi disponibil din luna martie a acestui an.

ASUS Transformer

Compania Asus a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) 2012 noile tablete Transformer și MeMO. Tableta Asus Eee Pad Transformer Prime TF201 foloseste in premiera un procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core, fiind totodata si prima tableta cu un plan de upgrade la sistemul de operare Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Avand o grosime de 8.3mm, Asus Transformer Prime, are o carcasa din aluminiu finisat în culorile gri ametist și auriu-sampanie. Tableta Transformer Prime are un ecran Super IPS+ cu unghi larg de vizualizare (178°), culorile fiind reale, iar luminozitatea adecvata utilizarii în conditii exterioare. Tehnologia exclusiva ASUS SonicMaster reda un sunet de calitate, neegalat de celelalte tablete de pe piata, iar camera principala de 8MP cu focalizare automata și blitz cu LED poate filma si clipuri HD 1080p. Senzorul CMOS iluminat din spate si diafragma F/2.4 imbunatatesc claritatea si reduc zgomotul de imagine. Totodata ASUS a mai prezentat si noua serie Transformer 700, o tableta premium cu ecran de 10.1. Sunetul lui Transformer 700 poarta marca SonicMaster, iar modelul beneficiaza de un ecran cu rezolutie FullHD (1920×1200 pixeli), oferind un nou nivel de experienta vizuala pentru o tableta. Transformer 700 dispune de o camera frontala de 2MP si una principala de 8MP cu diafragma F/2.4 si blitz LED.

ASUS MeMO

ASUS a mai prezentat un echipament 2 in 1, care consta intr-o tableta MeMO cu ecran de 7 inch si un terminal telefonic MeMIC.  Modelul prezentat MeMO 171 cu 3G dispune de un ecran de 7 inch cu rezolutia de 216dpi si culori mai vii, iar ecranul raspunde la atingerea stiloului electronic din pachet sau la atingerea cu degetele. Bluetooth MeMIC este un accesoriu care insoteste produsul si permite utilizatorilor sa caute in agenda, sa trimita si sa primeasca mesaje si sa efectueze apeluri. Atunci cand sunt conectate castile, acesta serveste ca un echipament audio cu ajutorul caruia se poate asculta muzica stocata pe MeMO prin conexiunea Bluetooth. Totodata ASUS a prezentat si modelul MeMO 370T cu modul Wi-Fi, o tableta PC cu ecran de 7 inch ce integreaza un procesor NVIDIA Tegra.

HTC Titan II

HTC a prezentat, la CES 2012, modelul HTC TITAN II, primul Windows Phone cu 4G LTE. Terminalul vine cu cea mai recenta versiune a sistemului Windows Phone, 7.5 Mango și va fi disponibil în Statele Unite exlusiv prin reteaua AT&T. HTC Titan II se face remarcat prin camera digitala de 16 megapixeli cu obiectiv superangular f/2.6 28 mm si inregistrare video 720p HD si functii complexe de captura a imaginii intr-o multitudine de scene. HTC Titan II are un procesor Snapdragon S2 de 1,5 Ghz, OS Windows Phone 7.5 (Mango), memorie Flash de 16 GB eMMC, 512 MB RAM DDR2, ecran super LCD tactil capacitiv WVGA de 4,7 inch, baterie Litiu Ion de 1730mAh, conectivitate Wi-Fi si Bluetooth.