Noutati

Televizoare inteligente mai rapide, cu noul cip UniPhier dezvoltat de Panasonic

Osaka, Japonia – Panasonic Corporation a dezvoltat un nou cip UniPhier®*1 system LSI (MN2WS0220) pentru Smart TV-uri si  va incepe sa livreze mostre ale acestuia inca de luna aceasta.

Noul cip dezvoltat de Panasonic va deschide calea catre o noua generaţie de televizoare ‘inteligente’ care le vor permite utilizatorilor sa se bucure simultan de doua canale TV, precum si de conţinut si aplicaţii de pe Internet, in acelasi timp. Mai mult, inovatorul cip reduce consumul de energie electrica si numarul componentelor folosite la producerea Smart TV-urilor.

Pentru a-si imbunataţi performanţele si interfaţa, Smart TV-urile au nevoie de o procesare rapida a informaţiei atât timp cât suporta diverse aplicaţii de pe Internet. Pentru a obţine aceste imbunataţiri, noul sistem LSI are in componenţa sa atât un procesor AV, cât si o unitate de procesare centrala de mare viteza CPU intr-un singur cip.

Cipul  include urmatoarele caracteristici:

  1. Noul sistem LSI cu o noua arhitectura care include o procesare de inalta calitate a conţinutului audio si video, precum si o unitate centrala de procesare rapida care permite accesarea usoara a aplicaţiilor.
  2. Adoptarea celui mai rapid procesor din industrie*2 1.4-GHz dual core CPU (ARM®*3 Cortex-A9TM*3 Dual)
  3. Tehnologia de procesare grafica 3D , impreuna cu codecurile audio si video, face ca noul sistem LSI sa aiba toate funcţiile pe cate un Smart TV le cere intr-un singur cip. Drept urmare, televizoarele care au cipul incorporat vor reda imagini uimitoare de fiecare data . Mai mult, noul cip reuseste sa reduca consumul de energie cu aproximativ 40%*4.

Urmatoarele tehnologii au facut posibila dezvoltarea noului cip:

  1. Noua arhitectura UniPhier®*1, care permite operarea paralela si simultana a semnalului TV ce reda conţinuturile audio video in timp real si a procesorului dual-core CPU care faciliteaza accesarea unor aplicaţii diverse.
  2. Tehnologia Circuit design pentru procesoare de mare viteza, care a facut posibila implementarea cip-ului dual-core CPU si memoria de mare capacitate, precum si operarea la o frecvenţa de 1.4-GHz.
  3. Tehnologia de integrare intr-un singur cip, system LSI integration, care combina procesorul UniPhier®*1 si unitatea centrala de procesare de mare viteza dual-core CPU, tehnologia de procesare grafica 3D, cu o structura unificata a memoriei care permite realizarea transferurilor de date eficient intre memoria externa partajata.