Reviews,  Telefoane Mobile

SOUL 2 Review – un smartphone Kruger&Matz pe Windows Phone

SOUL 2 review - neweditionnews.ro - 1

Dupa smartpone-ul SOUL, Kruger&Matz a lansat SOUL 2, primul lor telefon cu sistem de operare Windows Phone 8.1. Daca in SOUL review v-am povestit mai multe despre brandul polonez Kruger&Matz si despre caracteristicile smartphone-ului, de data aceasta am testat SOUL 2 si am avut ocazia sa le si compar. Unii spun ca SOUL 2 e noua versiune a lui SOUL, insa pe langa faptul ca este un smartphone cu pret accesibil ca si SOUL, SOUL 2 este totusi diferit!

PREZENTARE si DESIGN
Designul si dimensiunile lui SOUL 2 sunt similare cu cele ale telefonului SOUL. SOUL 2 este chiar mai subtire (~7 mm grosime) si mai usor, are pana in 100g, insa o diferenta notabila o reprezinta finisajul mat al carcasei. E clar ca materialele din care a fost facut SOUL2 si finisajele lui sunt menite sa il diferentieze de SOUL.

Carcasa mata vine cu avantajul de a nu arata amprentele atat de usor ca cea lucioasa a lui SOUL, dar are si dezavantajul de a fi destul de rigida, ceea ce inseamna ca vei “munci” mai mult sa ii scoti capacul de pe spate.

Kruger&Matz a plasat butoanele si camera la SOUL2 in acelasi mod ca si la SOUL, astfel ca le-ai putea confunda foarte usor, noroc ca vei distinge aspectul mat al lui SOUL2 de pe spate si iconita de Windows Phone.

SPECIFICATII
Dupa se observa din tabelul de specificatii diferenta dintre SOUL 2 si SOUL nu este una foarte mare

SoC Qualcomm MSM8212 Snapdragon 200
CPU Quad-Core 1.2 GHz Cortex A-7
GPU Adreno 302
Display 4,7 inch @ 1280×720 (312PPI) IPS OGS
RAM 1GB
Stocare 8GB, microSD pana la 32GB
Conectivitate Dual-SIM, WiFi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 cu A2DP si EDR, microUSB 2.0
Camera Pe spate: 8 MP, senzor OV8858, filmare 864×480

Frontal: 2MP
Sistem de operare Windows Phone 8.1
Acumulator LiPolimer 1750 mAh
Dimensiuni 135.8 x 67.2 x 7.2 mm
Greutate 98.9g

Platforma hardware este una accesibila, menita sa ofere un raport pret/performanta cat mai convenabil. Procesorul responsabil pentru performanta sistemului este Qualcomm Snapdragon 200, MSM8212, care incorporeaza 4 nuclee Cortex-A7 care ruleaza la frecventa de 1.2GHz, un procesor grafic Adreno 302 si un 1GB de memorie RAM LPDDR2.

CAMERA FOTO SI VIDEO
SOUL 2, ca si predecesorul sau are doua camere acceptabile: o camera principala de 8 megapixeli si o camera frontala de 2 megapixeli. Camera principala de 8MP face fotografii la o rezolutie maxima de 3264 x 2448 pixeli. In lumina buna face poze de o calitate medie. Iar in conditii de lumina slaba calitatea imagini scade, blitul te ajuta numai daca subiectul este foarte aproape.

Din punctul meu de vedere partea cea mai suparatoare am intalnit-o este la modul de captura video. Pentru un smartphone al anului 2015 care beneficiaza de un procesor quad-core mi se pare de-a dreptul ciudat ca rezolutia maxima pentru captura video sa fie de 864×480, iar pe langa aceasta problema ar mai fi si lipsa detaliilor.

Camera frontala face poze la o rezolutie de 1600 x 1200 pixeli insa calitatea lasa mult de dorit, in orice conditii de iluminare. Captura video este si ea de calitate inferioara inregistreaza la rezolutie VGA.

Iata cateva poze si video facute cu Soul 2:

SOFTWARE SOUL 2:
Dupa cum am specificat anterior, SOUL 2 ruleaza pe Windows Phone 8.1, deci vei avea de a face cu interfata traditionala de la Windows, care se misca destul de repede si e stabila, iar aplicatiile externe ruleaza fara probleme.
As ridica totusi o observatie importanta. In setarile telefonului pentru apeluri, trebuie dezactivata asistenta pentru apeluri internationale deoarece mi s-a intamplat sa adauge automat codul de tara gresit.
Daca blocaje si erori nu am intalnit foarte des, am constatat ca atunci cand am incercat sa fac o poza si bateria mai avea 10% telefonul s-a blocat, apoi s-a repornit. Ceea ce poate fi chiar suparator.

BENCHMARK
Performanta oferita de Soul 2 se ridica la un nivel foarte bun pentru categoria sa de pret. Practic se situeaza la nivelul ultimei generatii de flagship-uri Windows Phone, in testul de la MyPhone, depaseste telefoane precum Lumia 925 sau HTC 8X. Totusi in testele de la PhoneMark s-a clasat la categoria cel mai rapid telefon sub Lumia 730 si Lumia 635 la o diferenta foarte mica de scor.

Telefonul Soul 2 se situeaza undeva intre modele de top si cele mai accesibile. Se pare ca raportul pret/performanta atins de Soul 2 este unul bun.

CONCULUZIE

Comparat cu SOUL, SOUL 2 e smartphone-ul pentru cei care apreciaza sistemul de operare Windows Phone. Diferente majore nu am constatat, amandoua sunt telefoane dual sim care arata bine, se descurca destul de bine pentru un user obisnuit si au preturi decente. Daca esti un user incepator sau unul cu fara prea multe pretentii de la smartphone-ul tau, atunci SOUL 2 sau SOUL e un smartphone care ti s-ar potrivi!