Reviews

REVIEW BenQ W1350 – proiectorul care iti deschide noi perspective

proiector BenQ W1350  (15)

Recunosc ca m-a bucurat propunerea de a testa un proiector si s-a intamplat ca BenQ W1350 sa fie primul proiector care mi-a trecut pragul casei. Cand a sosit BenQ W1350 am constat ca nu am o locuinta “proiector-friendly”, nu am avut panou de proiectare si am tot cautat un perete liber, alb, ideal pentru proiectie.

Eram chiar entuziasmat in acel weekend, am instalat proiectorul ziua, dar m-am desumflat mai ceva ca un balon cand am decoperit peretele ales pentru proiectie. Singura varianta de proiectie era peretele din living, din spatele canapelei, care nu era alb, care avea si urma de tablou, si cuiul aferent… Asa ca ma scuzati de acum pentru cuiul/urma de cui din imagini si conturul de tablou! Si-apoi problema mea era cum stau sa vad proiectia, pe covor, pe mobila din living, aduc niste scaune, dar scaunele nu-s prea comode…

In fine, i-am reglat imaginea, am ales locul proiectorului si in final arata totul OK. La prima deschidere am constatat ca intr-adevar cu un proiector imaginea deja nu mai e limitata de diagonala in inchi ci in metri, tine respectiv de cat de mare e peretele tau. Ceea ce poate face ca serile de filme sa devina senzationale chiar si acasa. In plus setarile, conectivitatea si ajustarea imaginii e la mintea cocosului; butoanele sunt la indemana si mi-a placut la nebunie faptul ca poti seta totul din telecomanda. Si daca ai instinctul de a indrepta telecomanda spre imagine si de a butona, ca la televizor, e totul perfect! Nu trebuie sa o indrepti spre proiector ca sa reglezi sunetul, setarile sau imaginea, ceea ce ar fi fost anormal, daca te gandesti ca tu oricum ai fi vazut setarile in sensul opus, pe proiectie. Am mai constatat ca micul BenQ W1350 se agita ceva ca sa iti proiecteze imaginile adica scoate ceva zgomot si destul de multa caldura, dar nu e ceva deranjant. Dupa o prima impresie l-am inchis pentru a-l studia intr-o alta zi!

Si-asa a trecut weekendul si alte cateva zile in care nu am avut timp sa testez cu adevarat proiectorul. In urmatoarele zile s-a intamplat ca un prieten sa vina intr-o vizita nocturna si sa observe noua „achizitie”. Am inceput sa ii laud caracteristicile ca doar stiam teoria din stirea despre lansarea BenQ W1350 si a vrut si el sa se convinga. Asa ca am zis sa facem o scurta demonstratie in miez de noapte.

Stiam ca BenQ W1350 e un proiector de Home Entertainment care se lauda ca aduce experienta 3D Full HD la tine acasa. Asa ca am conectat laptopul si am cautat un video 3D pe You Tube. BenQ W1350 a venit acompaniat de o pereche de ochelari 3D activi, asa ca am vazut, pe rand, cate putin din 2 filme: unul cu documentarul HOME cu peisaje de pe intreaga planeta si un pic din expeditia Hubble 3D, pe care l-am vazut cu gura cascata in Hemisferic din Ciudad de las Artes y las Ciencias din Valencia prin 2012.

Cum eu nu mai eram atat de incantat l-am lasat sa vada primul imaginile 3D si era absolut extaziat de claritatea imaginilor, de veridicitatea 3D, de culorile incredibile!!! Ca in acel desen animat cu Tom si Jerry, pe cat se minuna el mai tare pe-atat eram eu mai intrigat si mai curios. Si-am luat si eu ochelarii sa ma conving…

Intr-adevar, cand am vazut cu ochelarii imaginea, culorile si efectul 3D genial, chiar la mine acasa, nici nu mai contau urma de tablou, gaura din perete si unde ma asez ca sa vad proiectia. Stateam amandoi in picioare si ne minunam la propriu de experienta inedita… Imagineaza-ti ca peisajele din documentarul HOME iti deschid o noua perspectiva spre lume, cu o imagine mult marita, parca priveam pe fereastra spre savanele cu antilope si elefanti, spre bariera de corali, spre piscurile cele mai inalte ale muntilor si spre adancimile oceanelor…

Dupa cateva minute deja incepusera sa ne incolteasca idei in minte, ma gandeam ce film 3D sa vedem in weekend, cum ar fi sa jucam un joc cu asa imagini?! Era clar, weekendul ce urma avea sa fie in mod sigur cu movie sau gaming night!

Deja dupa „a doua sansa” proiectorul BenQ W1350 devenise vedeta electronicelor din casa mea!

Fiind noapte, culorile au prins parca viata, proiectia care, da, imi placea si pe timp de zi ca si dimensiune, acum era incredibil de realista! Si daca proiectai un film Full HD experienta cu Benq e extraordinara. Din acel moment am inteles ca nu se poate compara cu nimic experienta oferita de un proiector si de aceea e clar una din achizitiile de entertainment care merita toti banii.

Mentionez ca am testat BenQ W1350 fara kit-ul Wireless Full HD WDP01, care ar fi simplificat mai mult experienta de proiectare. Cert este ca m-a convins performanta vizuala si audio.

Ca si design, BenQ W1350 este un proiector atragator, mediu ca si dimensiuni, cu un design ce ii permite sa ocupe un spatiu mai mic decat suprafata de deasupra. Deasupra lui vei gasi zona de reglare a lentilelor, zoom, inelele de focus, dar si butoanele de power si cele de reglare pe verticala sau pe orizontala. Pe spate vei descoperi intrarile: 2 intrari HDMI, una cu suport MHL pentru mirroring, suport WFHD (pentru kit-ul wireless optional Wireless Full HD) VGA, intrare video, port pentru computer, USB de tip A si mini USB de tip B, un RS-232, port audio, V-12 trigger si port pentru alimentare.

Daca ziceam mai devreme de dimensiunea imaginii, afla ca BenQ W1350 iti ofera o proiectie clara cu diagonala de pana la 5,4 metri sau 7,62 m pentru 3D. Iar functiile Vertical Lens Shift si 2D Keystone de ajustare a lentilelor iti vor reda imaginile la dimensiuni corecte, fara distorsiune, intr-un dreptunghi perfect. Proiectorul are un zoom optic de 1,5x, ceea ce il face perfect si pentru camerele mici din apartamente, iar piciorusul din fata il poate regla in functie de pozitia dorita.

Si daca, in realitate, calitatea imaginii e punctul forte al lui W1350, te vei bucura de imagini la rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli, cu o luminozitate de 2.500 ANSI Lumeni si un contrast full on/full off de 10.000:1. Culorile sunt realiste datorita discului de culori RGBRGB cu 6 segmente ce functioneaza la o viteza de 6 ori mai mare fata de un proiector normal.

Pentru ca e un proiector pentru acasa, difuzorul de 10W cu camera de rezonanta are si un bass puternic, astfel nu mai ai nevoie de conectarea unui sistem de sunet separat, decat daca tii neaparat!

Marea atractie a proiectorului BenQ W1350 este posibilitatea de a reda filme 3D la rezolutie Full HD, in culori 1.07 miliarde de culori vii, cu detalii redate incontinuu datorita tehnologia DLP DarkChip®3. Astfel, trecerea timpului sau a prafului din mediul iconjurator nu vor afecta detaliile imaginilor. Iar experienta 3D si faptul ca proiectorul vine impreuna cu perechea de ochelari 3D face ca proiectorul sa merite toti banii.

Daca ti-am trezit interesul afla ca pretul proiectorului 3D Full HD BenQ W1350 incepe acum de la 4292 lei si sare de 5000 lei in functie de magazin. Iar kit-ul wireless e si el undeva in jur de 1350 lei.

Pentru calitatea imaginilor Full HD si pentru vizionarea 3D, pentru posibilitatea de conexiune wireless si pentru pretul proiectorului, pot spune ca in final chiar recomand W1350. Eu cu siguranta mi l-am trecut pe lista de wishlist!