online shopping
Pareri

Shopping online FAIL! Experienta Aoro.ro

online shopping

In urma cu cateva saptamani m-am decis sa achizitionez o placa de intins parul profesionala pentru prietena mea. Entuziasm maxim pentru un cadou mult dorit, asa ca dupa cateva cautari am gasit produsul cu cel mai bun pret pe Aoro.ro. Cum increderea se castiga, mai ales online, (si nu am mai cumparat de pe Aoro.ro pana acum) m-am apucat de cautat review-uri si pareri despre acest magazin online.

Desi citisem pe forum-uri despre aoro.ro ca ar vinde parfumuri contrafacute m-am gandit ca nu o fi cazul si cu o placa de intins parul profesionala. In plus, daca e facatura o pot returna fara probleme… Stiu regula cu 30 de zile pentru retur, asa ca am mers mai departe catre finalizare comanda.

Am vazut ca au sediu in Bucuresti si m-am bucurat, mai ales ca ea avea nevoie de placa in weekend. Visam eu frumos ca ei ar livra produsul la diferenta de o zi, insa cei de la Aoro au fost prompti, m-au sunat si m-au anuntat amabil ca produsul ajunge saptamana urmatoare, pentru ca il trimit din Arad. Bun, am decis ca merita asteptarea, mai ales ca era ultimul model de placa BaByliss nano titanium, cu tehnologie Sol-Gel, cu incalzire instantanee si finisaj glossy 3D… Si am asteptat!

entuziasm

Marti dimineata a ajuns, eu plecasem deja spre birou dar ea mi-a povestit la telefon fiecare pas. A desfacut bucuroasa coletul, placa era frumos ambalata, insotita de geanta din imaginea de pe site. Cu bucuria unui copil cand deschide cadouri o scoate din ambalaj, cu atentie, bineinteles, si studiaza produsul! Imediat i s-a desumflat bula de fericire. Placa arata extraordinar, dar era putin ciobita intr-o parte. Ce sa faca? Am zis simplu, o returnezi, sa ti-o schimbe! A sunat la Aoro, i-au promis ca trimit ei un curier in ziua urmatoare si sa asteptam raspunsul celor de la service.

Seara am ajuns si am dezbatut dezamagirea, cu speranta – hai ca se rezolva! O retunezi, ne-o schimba si primesti alta buna!

Statea cu ea in mana de parca era un pistol, cum ma intorceam, o vedeam tot cu ea amenintatoare… Si asa admirand-o ea imi arata… Bai, nici placile nu se inchid perfect! Trebuia sa strangi zdravan placa in mana si, uite! Una din placi se misca un pic, ba se vede o substanta alba sub ea, ba parca scartaie…. Ciudat!

Zice ea, hai sa vedem daca merge! O baga in priza, seteaza temperatura de 170 si asa e, s-a incalzit instant! Dar dupa nici 2 minute marginile s-au incins de nici nu mai puteai sa o tii in mana. Asta nu e normal, mai ales cand tii de varful placii ca sa faci onduleuri, imi explica ea… Asa ca am hotarat sa nu o schimbam ci sa luam banii inapoi pe ea!

A redactat scrisoarea de retur, a facut copiile si pana s-a racit placa a pregatit coletul pentru a doua zi. A doua zi de dimineata am si trimis coletul si .. Am asteptat!… Dupa o saptamana sunam sa intrebam, ati primit coletul, e totul in regula, ati citit scrisoarea, ne returnati banii?  Cei de la Aoro.ro, amabili la telefon, au explicat ca dureaza mai mult, pentru ca placa trebuie sa ajunga la depozitul din Cehia. Mi s-a parut ciudat la telefon, mai ales ca stiam ca hai, daca nu au sediu in Bucuresti ( cum mentionau pe site ) sigur au in Arad. M-am uitat atent pe site si intr-adevar, firma din spatele aoro.ro este din Praga, Cehia.

what

Pe moment m-am cam panicat, eu traiam cu iluzia ca firma e din Romania si e totul in regula. Dar mi-am amintit apoi ca face parte din UE si ne protejeaza aceeasi lege a consumatorilor…. Fwew!

Trec doua saptamani si niciun semn de la Aoro.ro. Sunam din nou, pe rand, in speranta ca unul sau altul are mai mult noroc. Daca initial au zis ca nici dupa doua saptamani nu a ajuns coletul in Cehia si nu au primit nici ei un raspuns, in a treia saptamana au spus ca a ajuns in final coletul insa nu a fost verificat. La al patrulea telefon au verificat politicos in calculator si au spus, surprinzator, ca nu a ajuns coletul de retur si au cerut din nou datele de expeditie. Am ajuns deja in a patra saptamana si nicio informatie nu a venit din partea Aoro.ro asa ca ne desemnam pe rand, cu sila care sa sune la ei sa intrebe de starea returului… Nu am primit banii inapoi si nici un telefon prin care sa fiu instintat de starea returului, desi in termenii si conditiile de pe site era specificat ca returul baniilor se va face “nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra” (legal sunt 30 de zile). Deja rabdarea si nervii erau intinsi la maxim…

asteptare

Cand s-a apropiat luna de zile de la retur, reprezentantii Aoro.ro au trimis e-mail, in continuare intreband care e problema, care e produsul returnat, cand a fost returnat si tot asa. Vazand atata lipsa de respect fata de client, am hotarat ca exact in ziua cand s-a implinit o luna de zile sa le povestesc intamplarea mea celor de la ANPC. Prompti, a doua zi deja Dna Badau de la ANPC Arad imi cerea mai multe detalii, documente si tot ce ii trebuia ca sa verifice situatia. Am mai citit o data Ordonanta nr.130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta si am gasit exact articolul incalcat de Aoro.ro.

asteptarea moarte n-are

In urmatoarele zile Aoro.ro mi-a virat inapoi banii pe placa de par, insa pentru ca au depasit termenul legal si de fapt mi-au blocat banii mai mult de o luna de zile, le-am cerut totodata si banii pe transport. Din nou ANPC m-a ajutat cu asta si mi-am recuperat absolut toti banii.

surprins

Si nici pana acum nu stiu daca placa respectiva era facatura sau ba, poate avea ea o problema, dar sincer nu ma mai intereseaza acum. Vreau sa uit complet de experienta Aoro.ro!

Sa mai incerci shopping online? DA! Dar nu pe site-uri dubioase, cu servicii de client service execrabile ca la Aoro.ro! Daca unii dau exemple in domeniu prin profesionalism, iata ca altii dau exemple de “asa nu”, ca sa stii de cine sa te feresti… E trist! Si se intampla in 2014! Si cu toata experienta asta mi-a crescut respectul pentru ANPC!

Asa ca te bucuri ca prostul de pretul mai mic si pierzi pe alta parte (daca nu bani, timp si nervi)!

Voi ce experiente neplacute de shopping online ati avut?

privirea