Filme

Lucy

poster LucyIntr-o lume a Taiwanului dominata de mafie, Lucy (Scarlett Johansson) dintr-o femeie petrecareata se transforma intr-o simpla unealta pentru dealerul coreean de droguri Dl Jang (Min-sik Choi). Obligata sa transporte in propriul corp un superdrog, alaturi de alte trei persoane, Lucy este tinuta captiva, lovita si lasata sa zaca intr-o stare de inconstienta.

Datorita loviturilor primite, drogul invadeaza organismul lui Lucy, daruindu-i acesteia capacitati mentale si fizice extraordinare, ce par sa se intensifice la nesfarsit.
Rolul de victima este inlocuit de cel al unei razboinice, intr-o goana contra cronometru, pentru a gasi un raspuns la fortele dezlantuite de jocul necontrolat al stiintei.

Ceea ce parea a fi o simpla poveste intr-o realitate creionata de mafia coreeana devine o lupta dintre bine si rau in care binele este de data aceasta personificat de forta feminina la superlativ. Si prin acest film, regizorul Luc Besson impresioneaza, oferind o rasturnare a ordinii impuse de filmele clasice – in care femeia era o simpla unealta a fortei masculine, o simpla victima ce trebuie salvata. Cine este insa cu adevarat Lucy?