Pareri

TOP 5 momente frumoase din 2015

IMG_3284

Pe final de an si chiar la inceputul lui 2016 inevitabil ma gandesc la lucrurile bune, la oamenii pe care i-am intalnit, la dificultatile si la momentele frumoase care au trecut… Niciodata nu m-am gandit sa le notez, mai ales intr-un blog, tocmai pentru ca in memorie le am salvate cu tot cu emotii, note muzicale sau parfumate si expresii faciale care cantaresc mai mult decat pozele si cuvintele adunate. Dar am acceptat provocarea Cramei Girboiu si sincer al meu 2015 chiar merita povestit!

2015 a fost anul in care am facut multe lucruri pentru prima data si asta a insemnat teama, entuziasm, victorie si gratitudine. A fost anul cand am renuntat sa planific, m-am lasat surprinsa de evenimente, oportunitati si oameni. Asa ca m-am gandit un top 5 al celor mai frumoase momente din 2015, momentele acelea care merita un pahar de vin bun, zambete si depanari de povesti:

1. Am ajuns stapana timpului meu (si-am facut cele mai multe selfie-uri din viata mea!!!!). Mai exact, am ramas fara job si, cu atata timp liber, m-am dedicat proiectului NewEditionNews.ro, un site nascut din pasiunea lui Vanatoru pentru tehnologie si tot ce e nou. Tot in acest timp, am privit mai des cerul, am visat si am cautat… M-am minunat cum de supermarket-urile si mall-urile sunt pline la orice ora din zi si de ce cumparam, noi romanii, atat de multe, oricand, oriunde cu atata determinare (sa nu zic disperare)… Partea cea mai buna e ca am luat o pauza pentru a redescoperi ce-mi doresc pentru viitor si ce-as putea oferi eu altora; iar o regasire de sine nu-i de colea! E un lux sa fii stapanul propriului timp si s-ar putea ca asta sa fie descoperirea anului pentru mine.

2. Apoi am povestit si mi-am lasat mainile pictate cu henna de Laura de la Henna Journey si-apoi am probat peruci, am incheiat cursul de Hairstyle cu Geta Voinea la Dalles Go. Un moment distractiv, prin care am descoperit tehnica Getei, am invatat si abordari noi, am renuntat la reguli si m-am lasat purtata de inspiratie. Asa am constatat eu ca mainile par magice cand sunt pictate, iar orice atingi parca se transforma miraculos…

3. Si daca e vorba tot de lucruri practice, am fost uimita de cursul de Decorator Floral de la Atelierele Ilbah pe care l-am ales pentru a-mi cultiva pasiunea pentru frumos si natura. Aici am cunoscut oameni extraordinari, talentati si sufletisti, ne-am transformat dintr-o grupa intr-o gasca si tare ne-am mai distrat. Am constatat cat de simplist priveam florile inainte si cat de usor le desconsideram, ca “deh, mor in cateva zile oricum”. Nu m-am gandit ce semnificatie poate avea aranjarea florilor intr-un buchet, culoarea, textura, parfumul, cat de satisfacatoare e grija fata de plantele atat de fragile si cat de fascinanta e ikebana!

4. Am ajuns pentru prima data in Grecia, un drum nebunesc cu pasionatii de condus care-a dus de la vanatoarea de plescavita / pljeskavica sarbeasca, la sarituri extreme pentru picioarele care-au parcurs sutele de scari urcate pe la manastirile Meteorei, la 80 Km in jurul insulei Lefkada pe ATV (fara carnet de conducere, cu dintii clampanind de frig, cu insecte lipite de ochelarii de soare si arsuri de soare) in cautarea celor mai frumoase plaje. Am amutit in fata plajelor Porto Katsiki si Egremni (acum surpata), am tipat pe croaziera cu sarituri pe topogan (fara sa stiu sa inot cum trebuie), am impletit parul unei grecoaice si-am topait la white party-ul de pe vas, cu dans dement, baloane albe si bautura servita din pistoalele de apa…

#TrulyTurquoise #portokatsiki

A photo posted by Irina Banica (@ireenette) on

5. Iar cireasa de pe tort, am zis da pentru prima data, in mod official. Mi-am schimbat numele si-am trecut la buletin de Bucuresti :). Bine, nu era tocmai o surpriza, dar niciodata nu am considerat importanta o foaie de hartie si nici nu dadeam semne de intentii de oficializare… Acum ramane sa deschidem vinul pentru victoriile viitoare, in 2016 vom petrece sigur!

#hellyes 15.05.2015

A photo posted by Irina Banica (@ireenette) on

Nu mai spun c-au mai fost cateva amintiri incantatoare care mi-au aparut in minte. Cand Samsung m-a invitat la un studiu platit in timpul MWC 2015, experienta care mi-a prins bine, mai ales ca frenezia reducerilor era in toi la Barcelona. Apoi am alergat dupa materiale de rochii si flori, am dansat si ne-am amintit de distractia din subsol (in urma cu 8 ani) la botezo-nunta Knappe. Apoi am fost domnisoara de onoare pentru ultima data, la nunta Dianei, o adevarata lady in red, si blonda, si impiedicata :).

A mai fost si concertul Robbie Williams unde am cantat si, spre surprinderea mea, am observat ca imi amintesc versurile melodiilor de la inceputul anilor 2000. Nu mai spun cat m-am entuziasmat cand am condus pentru prima data un BMW pe Circuitul Motopark Romania, intr-o lectie de smart driving, la invitatia Samsung Romania. Iar pasiunea lui Aurel Beldie pentru condus recunosc ca a fost destul de molipsitoare… 

Whaaat a ride! #beautifulbmw #bmw #228i #smartdriving #motorpark

A photo posted by Irina Banica (@ireenette) on

Tot pentru prima data m-am lasat impachetata in ciocolata la Premier Palace Spa, rasfatata de Takko chiar de la prima plimbare cu limuzina. Iar experienta din Escape Room la Stalingrad Arena, mi-a aratat ca am abilitati de supravietuire zero, instinct de cercetas -1, si habar n-am sa folosesc busola sau sa descifrez codul morse. Noroc ca in Dino Parc dinozaurii nu sunt periculosi si ne-am distrat ca niste bezmetici printre ceilalti copii.

M-am bucurat si pentru participarea la GPeC Summit, Webstock si Iceefest, de ani tot speram sa ajung sa vad despre ce e vorba. Si nu mai spun de atatea evenimente frumoase unde, desi sunt mai retrasa, am descoperit oameni calzi, simpatici si amuzanti. Pe final de an am reusit sa impodobim primul nostru brad artificial, unul obtinut si el cu peripetii, returnat, ba nu vandut, ca era mai mic decat scria pe ambalaj (chinezii nu stiu ca 1.80 nu inseamna 1.60…) si apoi cautat altul, verificat ca si inaltime si lasat ca o momaie din 2014 sa zaca pe balcon cu foliile pe toate ramurile…

In final, dar nu in ultimul rand, imi amintesc de coafurile realizate, de miresele alaturi de care am trait cu emotie, de sedintele foto distractive, de tunsorile indraznete, realizate cu entuziasm si teama deopotriva, dar mai ales de bucuria celor care s-au lasat pe mana mea si au vazut schimbarea de look pe care si-o doreau… Acestea-s momente de nepretuit pentru mine!

0

Daca a ajuns la mine vinul rose Epicentrum de la Crama Girboiu si tot am trecut in revista cele mai frumoase amintiri din 2015, recunosc ca ma gandesc la planurile pentru 2016… Nu am desfacut sticla de roze ce m-a intampinat cu fulgi de gheata, insa prevad ca in curand se va intampla ceva minunat si vom sarbatori!

Va doresc ceea ce-mi doresc si mie: sa avem un 2016 formidabil, in care sa fim surprinsi placut, sa ne iasa planurile chiar daca par imposibile si sa devenim mai buni!
La cat mai multe clipe memorabile!