Panasonic LUMIX DMC-TZ30
Noutati

Panasonic LUMIX DMC-TZ30 ofera inregistrare video Full-HD, zoom optic 20x si functie GPS

Panasonic LUMIX DMC-TZ30

Panasonic LUMIX DMC-TZ30 este noul membru al familiei de camere foto digitale TZ, foarte populara in intreaga lume datorita versatilitatii deosebite a obiectivului sau si performantelor de inregistrare foto/video, combinate cu un design compact si cu stil.

Camera vine echipata cu noul obiectiv LEICA DC VARIO-ELMAR cu zoom optic de pana la 20x si posibilitatea de ajunge la 40x cu functia Intelligent Zoom, deteriorarea imaginii fiind minima datorita tehnologiei Intelligent Resolution. Obiectivul ultrasuperangular de 24mm ofera utilizatorului unui model DMC-TZ30 mai multe optiuni de fotografiere decat modelul similar din generatia precedenta. Sistemul optic a fost reproiectat in totalitate folosindu-se o noua structura mecanica, dar si noi tehnologiii precum o rata mai mare de zoom si Nano Surface Coating ceea ce a facut posibila reducerea dimensiunilor camerei pentru a obtine cel mai subtire model din lume la clasa sa.

Un nou senzor High Sensitivity MOS de 14,1-megapixeli a fost folosit la proiectarea camerei, dar si un procesor de imagine Venus Engine mai rapid, cu senzitivitate mare utilizata la operatiuni precum inregistrarea video la 1.920 x 1.080 60p(NTSC) / 50p (PAL) full-HD in format AVCHD Progressive si la fotografierea in rafala, cu viteza mare, la o rata de 10 fps, la o calitate ridicata a imaginilor. Cu Light Speed AF se poate fotografia in rafala cu o viteza de autofocalizare de numai 0,1 secunde astfel incat pot fi surprinse pe imagine cele mai rapide scene.

Functia GPS (Global Positioning System) incorporata a fost si ea imbunatatita pentru noul model DMC-TZ30 putand accesa mai multe informatii geografice ce pot fi instalate pe cardul de memorie al camerei de pe un DVD aflat in pachet.

O varietate de efecte speciale care adauga mai multa creativitate fotografiilor a fost integrata: modul Creative Control include Miniature Effect, Panorama Shot, Creative Retouch si Auto Retouch.
De asemenea, modul iA (Intelligent Auto) permite automatizarea functiilor camerei pentru obtinerea unor fotografii frumoase cu noul HDR (High Dynamic Range) si cu ajutorul stabilizatorului POWER O.I.S. dar si a functiilor Active Mode, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector, Intelligent Handheld Nightshot, Motion Deblur, Intelligent Burst si Intelligent Exposure. Odata activat modul iA, aceste functii cu capabilitati multiple sunt pornite automat iar utilizatorul nu mai trebuie sa se preocupe sa le ajusteze la fiecare schimbare de mediu.

Ecranul Smart Touch LCD de 3,0-inch si 460.000-dot permite activarea Touch AF, Touch Zoom sau Touch Shutter in timpul inregistrarii sau a redarii si chiar miscarea hartii, oferind totodata o foarte buna vizibilitate. Noul model DMC-TZ30 poate fi incarcat si prin intermediul unui cablu USB.

Datorita tehnologiilor optice si digitale incorporate in versatilul model compact DMC-TZ30, utilizatorul castiga un partener de neinlocuit pentru inregistrarea pe foto sau video a celor mai frumoase amintiri.

1. Obiectiv LEICA DC ultrasuperangular de 24 mm, cu zoom optic 20x, cu Nano Surface Coating

Avansatul sistem optic utilizat la modelele din seria LUMIX TZ a fost reproiectat pentru a extinde nivelul de zoom pana la 20x (echivalent la o camera cu film pe 35mm cu intervalul 24-480mm). Compus din 12 elemente in 10 grupuri, incluzand 3 lentile asferice cu 6 suprafete asferice si 2 lentile ED, sistemul optic foloseste lentile ultra-subtiri in noua sa structura facand ca lungimea intregului ansamblu de lentile sa fie mai mica si sa se potriveasca perfect in corpul compact al camerei. Datorita tehnologiei Intelligent Resolution poate fi activata functia Intelligent Zoom ce extinde nivelul de zoom pana la un echivalent de 40x, fara deterioararea imaginii. Tehnologia Nano Surface Coating ajuta la obtinerea unui indice de reflexie foarte redus iar folosirea sa la DMC-TZ30 conduce la obtinerea unor performante optice exceptionale, a unor imagini foarte clare la care au fost reduse la minimum efectele de tip ardere si dublare.

Pentru a compensa si mai bine tremurul mainii care tinde sa se manifeste mai puternic la o rata mare de zoom, camera vine echipata cu POWER O.I.S.(Optical Image Stabilizer) si Active Mode ambele contribuind la reducerea la minimum a blurarii imaginilor atat foto cat si video.

2. Noul senzor High Sensitivity MOS cu rezolutie de 14,1-Megapixeli si procesorul Venus Engine High Speed, High Sensitivity

Senzorul High Sensitivity MOS de 14,1-megapixeli a fost proiectat special pentru DMC-TZ30 din dorinta de a obtine imagini de o calitate mereu superioara modelelor precedente. Noul senzor High Sensitivity MOS vine cu o rata mai buna S/N comparativ cu senzorul MOS de 14,1-megapixeli de pe DMC-TZ20. Mai mult, performantele procesorului Venus Engine permit ca imaginea inregistrata in conditii de lumina redusa sa fie mult imbunatatita iar zgomotul pe imagine sa fie redus la jumatate.

In noul model este integrata si o tehnologie de procesare rapida a semnalului care permite inregistarea de imagini video full-HD. De asemenea, DMC-TZ30 poate fotografia in rafala la 10 fps si la rezolutie maxima de 14-megapixeli, cu declansator mecanic si la o rata de 5 fps cu continuous AF.

Inregistrarile video se fac la calitate full-HD 60p (NTSC) / 50p (PAL). Mai mult, inregistrarile high speed video la 220 fps la rezolutie QVGA este un alt avantaj adus de noul senzor incorporat acestui model. Rata de inregistrare a cadrelor, configurarea autofocalizarii si rezolutia inregistrarii pot fi usor selectate in functie de miscarea subiectului. Noul senzor contribuie si la fotografierea in rafala, la viteza mare, cu autofocalizare la aproximativ 0,1 secunde (pe modul Light Speed AF) atsfel incat chiar si cele mai rapide scene pot fi pastrate ca amintire.

3. Inregistrare video Full-HD la 1.920 x 1.080 60p (NTSC) / 50p (PAL) in format AVCHD Progressive si MP4

Acum, modelul DMC-TZ30 poate inregistra video high-resolution full-HD 1.920 x 1.080 60p (NTSC) / 50p (PAL) in format AVCHD Progressive (MPEG-4 / H.264). Trecand de la inregistrarea full HD progresiva, subiectii aflati in miscare rapida dar si detaliile fine sunt reproduse mult mai clar.

Puternicul zoom optic 20x cu functie de apropiere in 2 pasi este disponibil si pentru inregistrari video. Popularul mod iA (Intelligent Auto) asista utilizatorul si la inregistrarea video, pentru obtinerea unor imagini frumoase fara efort si fara cunoasterea unor tehnici speciale. DMC-TZ30 poate inregistra si la o rata de 30p (NTSC) / 25p (PAL) in format MP4 compatibil cu orice PC sau smartphone, fiind astfel mai accesibila editarea si impartasirea imaginilor cu prietenii si familia.

Odata cu incorporarea unui microfon stereo zoom, inregistrarile video beneficiaza de un sunet de calitate foarte inalta creat cu ajutorul Dolby® Digital Stereo Creator.

Zgomotul generat de sistemul mecanic ce opereaza zoom-ul este redus la maximum pentru imbunatatirea claritatii de ansamblu a imaginilor inregistrate. De asemenea, functia Auto Wind Cut blocheaza cea mai mare parte a zgomotului de fundal, vocea umana fiind evidentiata.

Fotografiile sau inregistrarile video in format AVCHD pe carduri de memorie SD sunt usor de vizionat pe un televizor Panasonic VIERA. Pentru redare trebuie doar inserat cardul de memorie in slotul VIERA Image Viewer al unui VIERA TV sau player/recorder Blu-ray Disc.

Alternativ, se poate folosi un cablu mini HDMI pentru iesirea semnalului video AVCHD Progressive din DMC-TZ30 direct in televizor pentru VIERA Link. In plus, cu ajutorul aplicatiei incluse in pachet PHOTOfunSTUDIO 8.1 Premium Edition este usor de vizionat si de editat continutul inregistrat. De asemnea, utilizatorul poate alege sa incarce clipurile video pe YouTube™ sau sa le scrie pe un disc Blu-ray sau DVD in vederea arhivarii.

4. Sistem avansat GPS cu World Map Information
Camerele foto digitale din seria TZ sunt recunoscute ca fiind un excelent partener de drum datorita capacitatii de fotografiere si inregistrare a unei game foarte largi de scene, dar si functiilor dedicate celor care calatoresc des, precum sistemul GPS incorporat.

Noul DMC-TZ30 permite utilizatorului sa copieze informatii geografice despre orasul-destinatie, spre exemplu, pe cardul de memorie SDXC/SDHC/SD de pe un DVD cu harti aflat in pachet. Acesta include informatii pentru aproximativ 90 de tari, la o scara de 1/25,000 si chiar mai precise.

Cu DMC-TZ30, utilizatorii pot obtine informatii geografice chiar si pentru locurile mai putin familiare, pentru a afla mai precis unde sunt si ce obiective-cheie sunt situate in apropiere.

Imaginile pe care s-au aplicat informatii geografice sunt apoi sortate in functie de acestea si utilizatorii pot sa rememoreze calatoriile mai usor, in etapele in care s-au desfasurat.

Functia de GPS prezenta pe camerele LUMIX reprezinta un pas in fata comparativ cu acele modele ce inregistreaza acele doar latitudinea si longitudinea ca informatii EXIF. DMC-TZ30 arata si numele tarii sau regiunii, a statului sau provinciei, orasului, satului sau chiar a punctului de interes. Informatiile geografice provin din 203 tari si regiuni, dar camera este capabila sa indice peste 1.000.000 de puncte de interes din 82 de tari sau regiuni.

Imaginile cu informatii GPS pot fi incarcate pe harti de pe Internet si astfel pot fi impartasie cu familia si pritenii, dar in acelasi timp pot fi prelucrate cu aplicatia inclusa PHOTOfunSTUDIO 8.1 Premium Edition. Ceasul intern al camerei este ajustat automat la fusul orar al localitatii unde camera se afla.

5. Efectele speciale si modul iA (Intelligent Auto) pentru o experienta mai distractiva

DMC-TZ30 vine nu doar cu performante tehnice deosebite dar si cu o serie de efecte special si optiuni care fac fotografiatul sau filmarea mult mai distractive. Modul Creative Control ofera o selectie de efecte artistice printre care Expressive, Retro, High Dynamic, Sepia, Dynamic Monochrome, High Key, Low Key, Miniature Effect, Toy Effect si Soft Focus. In modul Miniature Effect zonele periferice ale fotografiei sunt defocalizate, in timp ce saturaţia si contrastul sunt majorate astfel incat imaginea seamana cu o diorama.

Inregistrarile video realizate in acest mod sunt redate cu o viteza de 10 ori mai mare, fiind foarte comice la vizionare. Modul Panorama face posibila obtinerea de imagini panoramice la 360 de grade, pe verticala sau orizontala, prin suprapunerea de imagini consecutive.

Mai mult, tot ca noutate pentru DMC-TZ30, modul Creative Retouch include 6 filtre interesante -Toy Effect, Soft Focus, Dynamic Monochrome, Expressive, High Key si Retro – ce pot fi aplicate pe imagine pentru un efect mai artistic. DMC-TZ30 prezinta si functia Auto Retouch ce permite ajustarea contrastului si a luminozitatii pentru a oferi un efect diferit imaginilor doar prin apasarea unui singur buton. Cea mai indicata retusare a imaginii este aplicata automat in functie de imagine – daca imaginea a fost realizata intr-un mediu mai intunecat poate fi deschisa si transformata intr-una mai clara cu ajutorul acestei functii.

Panasonic a incorporat modul Intelligent Auto pentru a usura operarea camerei si reducerea numarului de fotografii nereusite. DMC-TZ30 integreaza, mai nou, si HDR (High Dynamic Range) alaturi de functii precum AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector, Intelligent Handheld Nightshot, Motion Deblur, Intelligent Burst si Intelligent Exposure. Utilizatorul poate activa toate aceste functii utile, prin simpla pornire a modului iA.

6. Alte caracteristici:
– ecran Smart Touch de 3,0-inch si 460.000-dot, cu unghi de vizionare larg si AR Coating
– control manual
– Modul 3D Photo
– incarcare AC/USB
– LUMIX Image Uploader