Samsung Galaxy S4
Gadgeturi

Ce aduce nou Samsung Galaxy S4?

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 a fost lansat azi la New York. Dupa ce ne-au tot tachinat cei de la Samsung cu filme postate pe youtube, Samsung Galaxy S4 pastreaza acelasi design ca si Samsung Galaxy S3 dar vine cu un ecran de 5 inch,  Full HD Super AMOLED (1920 x 1080) cu densitate a pixelilor de 441 ppi.

Specificatiile tehnice in mare parte sunt cele prezentate si pe forumul chinezesc: ecran de 5 inch Full HD Super AMOLED cu o 441 ppi si protejat de Gorilla Glass 3, procesor de 1,9 GHz Quad-Core / procesor de 1,6 GHz Octa-Core (in functie de tara), camera foto principala este de  13 megapixeli iar cea secundara de 2 megapixeli,  spatiu de stocare intern de la  16 / 32 / 64GB + microSD slot (pana la 64GB), 2GB RAM, o  baterie  de 2.600 mAh si ruleaza Android 4.2.2 (Jelly Bean).

Asa cum ne asteptam Samsung nu ne-a dezamagit si a venit cu noi carcateristici inovatoare la fel cum a facut-o si cu Galaxy S3.

Functia ‘Group Play’ incorporata de Samsung Galaxy S4 le ofera consumatorilor posibilitatea de a partaja muzica, poze, documente sau jocuri cu cei din jur chiar si atunci cand nu exista Wi-Fi sau semnal in zona in care se afla. Astfel, utilizatorii se pot conecta direct intre ei pentru a partaja instant documente, a se juca sau a crea impreuna diferite tipuri de continut. In plus, optiunea ‘Share Music’ le da consumatorilor posibilitatea de a conecta mai multe telefoane pentru a derula simultan aceeasi melodie, creand astfel o atmosfera deosebita.

Samsung Galaxy S4 - S Translator
Samsung Galaxy S4 – S Translator

Samsung Galaxy S4 depaseste barierele de limbaj, dand oamenilor din intreaga lume posibilitatea de a comunica mai usor. Te poti bucura in plus de calatoriile in afara tarii cu ajutorul functiei ‘S Translator’, ce le permite utilizatorilor sa faca traduceri aproape instantaneu, in cadrul aplicatiilor precum e-mail, SMS si ChatON. Traducerea instanta este posibila atat din vorbire in text, cat si din text in vorbire, asigurandu-le utilizatorilor informatiile necesare atunci cand se afla in strainatate.

Suntem mereu in cautare de modalitati simple si rapide care sa ne faca viata mai usoara si mai putin stresanta. Noul Samsung Galaxy S4 are grija ca lucrurile sa fie facute fara efort, cu ajutorul functiilor de detectare a fetei, vocii si miscarilor, permitand controlul ecranului fara a-l atinge.

Samsung Galaxy S4 - Smart Pause
Samsung Galaxy S4 – Smart Pause

Functia ‘Samsung Smart Pause’ ajuta consumatorul sa controleze display-ul smartphone-ului cu ajutorul privirii. Atunci cand consumatorii vizioneaza un videoclip, rularea se opreste cand acestia se uita in alta directie si este reluata cand privirea revine la videoclip. ‘Samsung Smart Scroll’ le permite consumatorilor sa deruleze paginile de Internet sau e-mailul fara sa atinga ecranul. Acesta recunoaste privirea utilizatorului si miscarea incheieturii mainii, deruland automat paginile in functie de acestea.

Samsung Galaxy S4 - Air View
Samsung Galaxy S4 – Air View

Functia ‘Air View’ le da utilizatorilor posibilitatea de a previzualiza un e-mail, S Planner-ul, galeria de imagini si videoclipuri, doar planand degetul asupra acestora, fara sa fie nevoie sa le deschida. Acestia pot vedea acum mai usor un numar de telefon salvat pe o tasta de apelare rapida sau pot vizualiza pagina de Internet marita. Cu ajutorul ‘Air Gesture’, utilizatorii pot schimba acum melodia, naviga in sus sau in jos pe o pagina, ori accepta un apel printr-o simpla miscare a mainii facuta deasupra ecranului.

Samsung Galaxy S4 - SVoice Drive
Samsung Galaxy S4 – SVoice Drive

Cu ajutorul functiei ‘S VoiceTM Drive’ utilizatorii care se afla la volan pot activa diferite comenzi cu ajutorul vocii. Odata conectat la reteaua Bluetooth a masinii, noul smartphone activeaza automat modul Driving, convertind astfel textele scrise in mesaje audio, pentru a ajuta consumatorii sa-si verifice usor si in siguranta mesajele, fara a mai fi nevoie sa se uite la ecran.

De asemenea, ‘Optical Reader’ face viata si mai usoara, recunoscand automat mesaje text, carti de vizita sau QR codes, oferind functii utile precum traducere, apelare, mesagerie si cautare.

Prin functia ‘Samsung WatchON’, Samsung Galaxy S4 se transforma in telecomanda pentru a controla prin infrarosu dispozitivele sistemului de home entertainment de acasa, precum televizoare, set-top box, DVD playere si chiar si aparate de aer conditionat. In plus, utilizatorii pot urmari un continut video variat, inclusiv transmisii TV in direct, posturi TV prin cablu si video on demand, alegand programele preferate cu ajutorul EPG (Electronic Program Guide).

Samsung Galaxy S4 - Adapt Display
Samsung Galaxy S4 – Adapt Display

Functia ‘Samsung Adapt Display’ le ofera consumatorilor o experienta de vizualizare imbunatatita si adaptata fiecarui tip de aplicatie, in timp ce ‘Samsung Adapt Sound’ ajusteaza automat sunetul la nivel optim, in functie de fiecare utilizator in parte.

Samsung Galaxy S4 - S health
Samsung Galaxy S4 – S health

Software-ul ‘S Health’ incorporat de GALAXY S 4 ajuta la mentinerea unui stil de viata sanatos prin oferirea in timp real a unor informatii legate de starea de sanatate a utilizatorului. Senzorii performanti incorporati de noul smartphone permit o monitorizare permanenta a sanatatii si a mediului in care se afla consumatorul pentru a-l ajuta sa-si controleze si sa-si mentina un nivel ridicat de calitate a vietii. De asemenea, utilizatorii pot sa isi verifice foarte usor starea de sanatate cu ajutorul jurnalului de alimentatie, jurnalului de exercitii
fizice sau a functiei de monitorizare a somnului (anumite functii sunt activate prin intermediul unor accesorii).

Samsung Galaxy S4 va fi disponibil din trimestrul al doilea la nivel international, inclusiv in Statele Unite, prin intermediul parteneriatelor cu operatori precum AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon Wireless, US Cellular sau Cricket. In Europa, Samsung GALAXY S 4 va intra pe piata datorita parteneriatelor international avute cu operatori precum Deutsche Telecom, EE, H3G, Orange, Telenor, Telia Sonera, Telefonica si Vodafone.

Cum vi se pare noul Samaung Galaxy S4?