Noutati

Lumea văzută prin ochii copiilor – o invitație la RECONECTARE cu starea de bine

În preambulul Zilei Internaționale a Copilului, pe 28 mai, s-a desfășurat în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 un eveniment special dedicat copiilor, familiilor acestora și cadrelor didactice implicate în proiectele educaționale naționale dezvoltate de Fundația PRAIS în parteneriat cu Nestlé România, care au angrenat succesiv – de-a lungul a 11 ani, peste 360.000 de elevi în:
• Mișcarea Națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS;
• Inițiativa școlară pentru protecția mediului „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT;
• Programul dedicat îngrijirii responsabile a animalelor de companie: Pet School.

„Evenimentul pe care l-am organizat lansează simbolic o invitație la RECONECTARE pentru a susține starea de bine a copiilor, stilul de viață sănătos, grija față de natură, accesul lor la educație și cunoaștere, valorizând potențialul și talentul tinerei generații l-o”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.
Peste 250 de participanți au putut admira Expoziția de Colaje Desene tematice realizate cu talent de elevii implicați în cele 3 proiecte naționale dezvoltate de Fundația PRAIS în parteneriat cu Nestlé România.

„Implicarea companiei noastre în calitate de Partener Fondator al acestor 3 programe naționale, în jurul cărora s-au dezvoltat adevărate comunități active, este expresia angajamentului nostru pe termen lung de a veni în sprijinul copiilor, familiilor, cadrelor didactice, pentru a contribui împreună la creșterea unei generații de copii sănătoși, inspirându-i să aleagă obiceiuri de viață benefice dezvoltării lor,” a declarat Silvia Sticlea, Country Manager, Nestlé România.

Cei prezenți au participat activ la demonstrații de dans sportiv, flashmobs, judo și au făcut mișcare în cadrul atelierelor de: handbal, baschet și volei pe nisip, susținute de peste 100 de sportivi de marcă ai Clubului Sportiv Municipal București – CSM și de studenți de la UNEFS.

Sesiunea de alergare s-a desfășurat alături de Gabriela Szabo – sportiv olimpic și Director General CSM București, care a declarat: „Din copilărie, practicarea sportului, a activităților fizice joacă un rol deosebit în menținerea sănătăţii fizice şi mentale. Mișcarea este un mijloc eficient și la îndemâna tuturor de a lupta împotriva obezității şi a bolilor generate de aceasta. Suntem alături de mișcarea națională SETS, în cadrul misiunii noastre de a contribui prin mijloacele specifice sportului la educaţia pentru sănătate fizică şi psihică, la creşterea calităţii vieţii și incluziunii sociale, la dezvoltarea performanţei sportive”.

În cadrul atelierului recreativ Pet School, iubitorii de animale de companie au putut participa la jocuri, au desenat și au urmărit demonstrații cu câinii din cadrul Poliției Canine.

Peste 2.000 de materiale informaționale pe tematica proiectelor educaționale au fost diseminate publicului, iar copiii, alături de familiile lor, au putut descoperi împreună cu tinerii sportivi valoarea pentru sănătate a practicării activităților fizice zilnice și a unui sport preferat.

Evenimentul public organizat de echipa Fundației PRAIS a avut ca parteneri: Nestlé România, Purina, Primăria Sectorului 4, Clubul Sportiv Municipal București – CSM, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport – UNEFS.