Noutati

Ce ziceți de aplicația Kaspersky Phound!?

Screenshot_2015-03-03-14-33-46

Kaspersky Lab lansează o nouă aplicație gratuită pentru Android – Phound! – care permite utilizatorilor să-și protejeze dispozitivele mobile și datele personale. Phound! derivă din cuvintele „Phone” și „Hound” și care permite utilizatorilor să își recupereze rapid dispozitivele pierdute și să protejeze informațiile stocate pe acestea.

Conform unui studiu Kaspersky Lab, 4% dintre utilizatorii europeni și-au pierdut smartphone-ul sau tableta din neatenție sau în urma furtului. În același timp, 36% dintre utilizatorii europeni au afirmat că dispozitivele personale stochează date confidențiale. Kaspersky Phound! îi împiedică pe infractorii cibernetici obțină acces la datele confidențiale ale utilizatorilor.

Phound! oferă utilizatorilor posibilitatea de a controla dispozitivele și datele stocate de la distanță, prin intermediul portalului My Kaspersky. În caz de pierdere sau furt, utilizatorul poate bloca dispozitivul pentru a preveni accesul neautorizat, având și posibilitatea de a accesa GPS-ul, rețelele GSM sau Wi-Fi pentru a-l localiza. Astfel, utilizatorii pot face și poze cu camera frontală sau trimite mesaje pe ecranul dispozitivului.

Dacă dispozitivul se află acasă sau la birou, utilizatorul îl poate localiza prin intermediul funcționalității Alarm – dispozitivul face un zgomot puternic până când utilizatorul introduce un cod secret. În plus, utilizatorul poate folosi Phound! pentru a șterge toate datele personale stocate pe dispozitiv și pe cardul SD de la distanță, inclusiv contacte, mesaje, fotografii, având totodată posibilitatea de a-l reseta în caz de nevoie.

Screenshot_2015-03-03-14-34-38

„Pentru mulți utilizatori, dispozitivele mobile stochează cele mai valoroase și importante date – contacte ale prietenilor și colegilor, mesaje personale, fotografii private și altele,” a explicat Alexey Chikov, Senior Product Manager în cadrul Kaspersky Lab. „Acest lucru înseamnă că smartphone-urile și tabletele au nevoie de soluții de protecție similare unui cont bancar. Totuși, spre deosebire de conturile bancare, smartphone-urile sunt mici, portabile și ușor de pierdut. Din acest motiv am dezvoltat o soluție prin care utilizatorii își pot proteja informațiile confidențiale stocate pe dispozitivele mobile și pot preveni accesul neautorizat al infractorilor cibernetici,” a declarat Alexey Chikov.

Kaspersky Phound! este acum disponibil în 8 limbi pe Google Play, magazinul oficial de aplicații pentru Android. Această aplicație completează portofoliul Kaspersky Lab de produse gratuite pentru dispozitivele mobile ale utilizatorilor individuali, care include și Kaspersky Safe Browser for iOS and Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security for Android și Kaspersky Password Manager for iOS and Android.

Screenshot_2015-03-03-14-34-49