Noutati

Când ți-e poftă de ceva bun și nu ai chef să gătești

Spune drept: nu ți se întâmplă câteodată să nu ai chef să gătești? Sau să deschizi frigiderul de vreo zele de ori numai ca să te uiți, de parcă ar putea să apară ca prin minune ceva în el? Când nu-ți place nimic din ce ai, ți-e poftă de „ceva bun” dar totuși nu știi să spui ce ai vrea de fapt să mănânci. Poți să recunoști fără rușine, pentru că tuturor ni se întâmplă. Ce soluții există pentru astfel de momente? Care să fie simple, ușor de pus în practică (a se citi „ușor de preparat”!), sănătoase, delicioase și inofensive pentru siluetă. Nu crezi că există ceva care să aibă atâtea calități și să răspundă atâtor exigențe, nu-i așa?! Și dacă îți spunem noi că DA?
Uite care e „șmecheria”: să ai în casă câteva conserve de pește: Eva Ton bucăti în ulei de măsline, Eva Ton bucăți în ulei vegetal, Eva Ton în suc propriu sau Eva Ton mărunțit în ulei vegetal. Nici nu îți imaginezi câte poți face din fiecare dintre ele! Și de fiecare dată altceva, mai gustos, mai surprinzător, mai spectaculos. Din tonul mărunțit în ulei vegetal poți face chifteluțe sau crochete, o tartă sau ouă umplute, pastă sau bruschetti, pizza, plăcintă sau ardei umpluți. Hai să fie chifteluțe!

Ai nevoie de: două conserve Eva Ton mărunțit în ulei vegetal, 300 g de ricotta, două linguri de parmezan ras, trei linguri de pesmet auriu, susan, sare și piper. (Poți folosi și ton bucăți, dar în acest caz va trebui să le sfărâmi cu ajutorul unei furculițe.)

Cum procedezi
Scurgi conservele de ulei și le răstorni într-un castron, pui ricotta și parmezanul și amesteci bine pentru a omogeniza compoziția. Asezonezi cu sare și piper după gust (poți încerca și cu boia iute pentru un gust mai intens picant), apoi adaugi și pesmetul. Amesteci din nou pentru pentru ca cele trei ingrediente adăugate să se distribuie uniform.

Formează cu mâna chifteluțele, tăvălește-le prin susan și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pulverizează apoi ulei de măsline pe ele și dă tava la cuptorul încins la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Sănătoase, delicioase, inofensive pentru siluetă și ușor de preparat. Toate cerințele ți le-am respectat!

Tot ți se pare complicat? Sau poate n-ai chef să gătești, cu adevărat… Doar nu crezi că nu avem și o variantă de rezervă? Evident, tot în conservă. Delicioasele salate Eva de Ton și Quinoa roșie, de Ton cu Orez sălbatic sau de Ton cu Cous Cous. Și dacă totuși vrei să și călătorești într-o lume a gusturilor și combinațiilor surprinzătoare, îți propunem trei destinații pe care ți le aducem direct în farfurie: Mexic, Coasta Dalmată și Mediterana. Sunt alte trei salate: Eva Salată de ton Dalmată (cu fasole albă, morcovi, felii de măsline verzi și un strop de lămâie), Eva Salată de ton Mexicană (cu fasole roșie, porumb și gustul picant ca și muzica unui mariachi) sau Eva Salată de Ton Mediteraneană (cu semnătura distinctă a măslinelor verzi, mirodeniilor și uleiului de măsline). Dacă nici acestea nu-ți mai satisfac pofta de „ceva bun”, nu știm cine altcineva ar mai putea s-o facă…