Lino 3 sortimente
Food

Un mic dejun delicios incepe cu Lino

Cu siguranta ca nu acum afli ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Este un adevar stiut si repetat de toata lumea, de la medici la nutritionisti, de la antrenori la dieteticieni. Toti suntem incurajati sa mancam dimineata. Difera numai ce mananca fiecare, micul dejun fiind diferit ca si continut pe meridianele lumii.

Lino

Englezii mananca zdravan imediat ce se trezesc: sunca si/sau carnati din carne de porc, oua prajite si fasole boabe. Plus paine, prajita in unt. Nemtii isi iau doza de energie pentru prima parte a zilei din mezeluri, branzeturi, oua fierte, peste afumat, gemuri, fructe si legume, langa care este nelipsita painea cu seminte. Italienii nu concep un mic dejun fara un cappuccino sau caffe latte impreuna cu un produs de patiserie sau o felie generoasa de tarta cu gem de fructe. Diferit de variantele europene, micul dejun al japonezilor include supa, peste, orez fiert, tofu, omleta, boabe de soia fermentate, legume si alge. Peste ocean, in Statele Unite, la prima masa a zilei se servesc oua prajite, bacon (prajit si el!), suc de portocale si cafea. Iar daca e sa fie un mic dejun complet, rasfatul suprem, la finalul mesei, il reprezinta celebrele pancakes. Clatitele americane, diferite de ale noastre, care sa recunoastem ca sunt absolut delicioase.

Lino strawberry

Despre micul dejun al nostru, al romanilor, am putea spune ca este un mix din alimentele consumate in culturile sus mentionate. Mezelurile, branzeturile, ouale (fierte, prajite sau sub forma de omleta), untul si gemurile, laptele, ceaiul sau cafeaua sunt prezente si pe mesele noastre. Sau cel putin ar trebui sa fie… In fiecare zi. Doar o cafea, bauta in graba, nu se poate numi mic dejun. Organismul are nevoie de nutrienti pentru a functiona corect, iar privarea de hrana la inceputul zilei ii peturba activitatea. Fie ca este vorba numai de secretia de insulina a pancreasului. Desi nu este vorba doar despre atat. Nu o sa putem noi manca dimineata carnati si fasole boabe ca englezii, si nici peste, orez si alge ca japonezii. Dar clatitele americane tare ne mai fac cu ochiul…

Ai nevoie de: doua cani de faina, o cana si jumatate de lapte, doua oua, doua linguri de unt, o jumatate de lingurita de praf de copt, jumatate de lingurita de sare si jumatate de lingurita de esenta de vanilie.

Mod de preparare

Bate bine cele doua oua si adauga treptat faina, sarea si praful de copt. Topeste untul si adauga-l in aluat, impreuna cu laptele. Vei obtine o compozitie densa, nici prea moale dar nici prea groasa. Incinge tigaia de teflon si, in centrul ei, toarna cam jumatate de polonic de compozitie. Lasa „clatitele americane” sa se coaca pe fiecare parte cam doua-trei minute.

Ei, acum vine partea dulce a micului dejun. Cea de nerefuzat. Cu ce servim pancake? Cu absolut oricare dintre cele cinci sortimente de Lino! Doar preferinta face diferenta. Lino este o delicioasa si irezistibila crema tartinabila, perfecta pentru micul dejun, pentru umplerea prajiturilor sau pentru a fi savurata ca atare. Cu o lingura cat mai maaaare! Alege tu intre Lino Lada Cocos (din lapte, alune de padure si faina de nuca de cocos), Lino Lada Lapte (cu lapte integral 18% si cele mai fine alune), Lino Lada cu Alune de padure (cu un perfect echilibru nutritional intre vitamina E din alune si calciul din lapte), Lino Lada Duo (o irezistibila combinatie de alune si cacao) sau Lino Lada Gold. Acest din urma sortiment este standardul de aur al gamei, un produs premium pentru ocazii speciale, cu alune coapte si maruntite, perfect combinate cu cacao de inalta calitate. A fost creat pentru a fi oferit in dar sau ca recompensa, dar nimic nu te opreste sa faci din micul tau dejun sau din cel al copiilor un moment special. Bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, cremele Lino sunt un desert sanatos, din ingrediente naturale, fiind apreciate de cei mari dar mai cu seama de cei mici. Ati pregatit lingurile?!