3D Vegeta kocke RO 60g
Food

Stai acasa si gateste cu Vegeta

O persoana responsabila, preocupata de sanatatea proprie si a celor dragi, respecta indemnul de a sta acasa in aceasta perioada critica pentru noi toti. Fara panica si fara exagerari de tot felul, avem de respectat cateva reguli cat se poate de simple pentru a ne feri de dusmanul care, nevazut, ne ameninta: infectia cu coronavirus.

Unii poate doar am visat pana acum la zile in care sa lucram de acasa, din confortul propriului camin. Chiar daca nu in conditiile prezente am vrut sa se intample acest lucru, acum nu mai este cazul nici sa ne bucuram, dar nici sa disperam. Doar sa ne aliniem si sa respectam sfaturile pe care le primim din surse sigure, oficiale.

Sa stai acasa cu familia nu este deloc neplacut. Si daca pana mai ieri serveam impreuna cel mult un mic dejun „pe fuga”, acum avem timp sa mancam pe indelete si la pranz, si la cina, sa ne bucuram de savoarea preparatelor facute in casa, pe indelete – nu cu ochii pe ceas! – si sa ne bucuram unii de altii. A gati pentru cei dragi sau impreuna cu ei inseamna sa petreceti timp de calitate. Si timpul de calitate, si preparatele de calitate, merita ingrediente de calitate.

Asta va ofera Vegeta, cu toata gama sa de produse: ingrediente atent selectionate, ambalate in cele mai inalte conditii de siguranta, pastrand gustul si aroma desavarsita a legumelor, ierburilor si condimentelor. Poate ca pana acum nu ai fost cea mai priceputa gospodina in ale gatitului, din lipsa de timp. Acum ai, iata, timp sa inveti si sa experimentezi, sa ii uimesti si cuceresti pe cei dragi ai tai cu preparate savuroase. Poti incepe cu cele mai simple, cum este o supa de vita cu galuste pufoase. Incearca reteta noastra si garantat ca nu vei da gres!

Ai nevoie de: 600 gr carne de vita, doua cepe, trei morcovi, o radacina de pastarnac, o telina mica (circa 100 gr) sau o felie dintr-o telina mare, patrunjel verde, 3-4 cuburi Vegeta Cub Vita; pentru galuste – doua oua mari, zece linguri rase de gris din grau, doua lingurite de ulei.

Mod de preparare

Spala carnea de vita si taie in bucatale mici (va fierbe mai repede), apoi pune la fiert. Dupa ce da in clocot si se ridica spuma, arunca apa, spala in apa rece bucatelele de carne si pune din nou la fiert. Cand carnea este pe jumatate fiarta adauga cepele curatate, intregi, telina si pastarnacul (tot intregi) si morcovul taiat rondele cu grosimea de cam un centimetru.

Cat timp fierb si zarzavaturile, pregateste compozitia pentru galuste: bate foarte bine ouale cu un praf de sare, apoi toarna treptat grisul si amesteca, iar la final uleiul. Va trebui sa obtii o compozitie in care lingura sa intre usor, dar fara a fi prea subtire. Las-o sa se „odihneasca” un sfert de ora inainte de a pune galustele la fiert, pentru ca grisul sa se umfle.

Cand zarzavaturile sunt fierte, scoti cepele, telina si pastarnacul, dar lasi feliile de morcov. Adaugi cuburile de Vegeta. Incepi si pui galustele cu o lingura, in timp ce supa clocoteste si lasi sa fiarba la foc mic pana se umfla si plutesc la suprafata. Stingi focul, adaugi patrunjelul tocat si o ceasca de apa rece, apoi pui capac. Galustele se vor mai umfla si vor deveni pufoase.

Poti face si supa de pui dupa aceasta reteta, cu diferenta ca vei folosi, desigur, carne de pui si Vegeta Cub Gaina, pentru extragust. Tii post? Avem si pentru tine o sugestie de supa, doar ca fara galusti, ci cu fidea. Folosesti aceleasi zarzavaturi, dar pastrezi in supa, pe langa morcovi, si telina si pastarnacul, taiate cuburi si rondele. Imbogatesti gustul cu 3-4 cuburi de Vegeta Cub Legume si dai supei culoare adaugand un varf de cutit de turmeric.

Pofta buna impreuna!