Alte gadgeturi,  Periferice,  Retelistica

Review router Tp-Link route – TL-WR940N

Primul contact cu routerele Tp-Link a fost acum 10 ani cand m-am conectat în rețeaua de internet de la MitNet. Fiind o persoana careia ii place sa mearga la sigur, nu foloseam decat routere de la Linksys, Asus, D-link si Netgear. Dupa ce am instalat internetul de la MitNet am observat ca viteza de download pe routerul D-Link nu depasea 20 Mbs desi abonametul pentru care optasem era de 100 Mbs, bineinteles ca am pus mana pe telefon si am luat legatura cu cei de la MitNet, au facut cateva verificari si au trimis pe cineva sa faca verificari la mine acasa.

Persoana de la suport care se ocupa de zona mea a venit, a facut si el cateva teste pe laptop dupa care a scos din geanta si a configurat un router Tp-Link. Dupa ce a montat routerul a facut un test de viteza, iar viteza de download a crescut de la 20 Mbs la 100 Mbs.

In aceeasi zi am cautat si eu pe internet routerul Tp-Link si nu mi-a venit sa cred ca pretul era mult mai mic decat cel al routerului D-Link. Chiar m-am bucurat sa descopar ca poti găsi un router cu performante foarte bune  la un pret la jumatate decât cel al brandurilor consacrate.

De atunci și pana acum brandul Tp-Link a crescut și a convins o multime de consumatori. Iar azi o sa va vorbesc despre modelul de router Tp-Link TL-WR940N:

Routerul Tp-Link TL-WR940N are 4 porturi LAN si un port WAN pentru conectarea la internet. Semnalul wireless este asigurat de 3 antene cu tehnologie MIMO pentru a oferi un semnal puternic. Langa porturile de conectare se mai afla un buton de pornire/oprire si un buton QSS pentru configurare aproape instantanee la functiile de securitate prin simpla apasare a butonului QSS.

In caz ca sunteti la un provider de internet, altul decat RCS, routerul isi ia automat IP-ul fara a mai face alte setari. La fel se intampla si in cazul in care vrei sa te conectezi la wireless, nu mai ai nevoie se setezi o alta parola intrucat vine setat cu o parola din fabrica, pe care o gasesti pe spatele routerului.

Configurarea routerului Tp-Link TL-WR940N se realizeaza destul de usor accesand din browser adresa tplinkwifi.net sau ip-ul 192.168.0.1 cu user name: admin si parola admin. Dupa configurarea routerului, recomand schimbarea parolei.

Daca vei sa configurezi routerul poti sa o faci si de pe telefon cu aplicatia Tether pe care o descarci din magazinul Play. Desigur, nu este complexa precum meniul din browser, dar iti asigura necesarul pentru a putea conecta routerul la internet.

Viteza de download/upload in speedtest pe laptop prin cablu/wifi:

Viteza de download/upload in speedtest pe telefon:

O alta optiune interesanta este Wireless Guest prin care poti configura a doua retea wireless pentru invitati, iar aici poti limita banda de download/upload cat si orarul in care se functioneze internetul pe aceasta retea.

Daca sunteti in cautare de un router si Tp-Link v-a convins, gasiti Tp-Link TL-WR940N pe Vitacom.ro la pretul de 150 RON.