BASF Super Computer
Stiri

BASF si Hewlett Packard Enterprise vor dezvolta impreuna un supercomputer destinat coordonarii cercetarii in chimie la nivel mondial

BASF Super Computer

BASF SE si Hewlett Packard Enterprise au anuntat ca vor colabora pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai mari supercomputere din lume pentru cercetare chimica industriala, la sediul BASF din Ludwigshafen, in cursul acestui an.Bazat pe ultima generație de sisteme HPE Apollo 6000, noul supercomputer va conduce la digitalizarea cercetarii BASF, la nivel mondial.

“Noul supercomputer va promova aplicarea și dezvoltarea unor abordari complexe de modelare și simulare, deschizand drumuri complet noi pentru cercetarea pe care o facem la BASF “, a declarat Dr. Martin Brudermueller, Vice Președinte al Consiliului Directorilor Executivi și Chief Technology Officer, in cadrul BASF. “Supercomputerul a fost proiectat și dezvoltat in comun de catre experți din cadrul HPE și BASF, tocmai pentru a raspunde cu precizie cerințelor noastre”.

Noul sistem va permite obținerea de raspunsuri la intrebari complexe și reducerea timpului necesar pentru a obține rezultate, de la cateva luni, la cateva zile, in toate domeniile de cercetare. Ca parte a strategiei de digitalizare a BASF, compania intenționeaza sa iși extinda in mod semnificativ capacitatea de a derula experimente virtuale, cu ajutorul supercomputerului. Acesta va ajuta compania BASF sa reduca timpul de lansare și costurile – de exemplu, prin simularea mult mai precisa a proceselor de pe suprafețele catalizatoare sau prin accelerarea proiectarii de noi polimeri cu proprietați predefinite.

“In economia de astazi, bazata pe date, calculul de inalta performanța joaca un rol esențial in susținerea progreselor in domenii precum explorarea spațiala, biologie și inteligența artificiala”, a declarat Meg Whitman, Președinte și CEO in cadrul Hewlett Packard Enterprise. “Ne așteptam ca acest supercomputer sa ajute compania BASF sa efectueze calcule de necrezut, cu viteza luminii, care se vor traduce intr-o gama larga de inovatii, capabile sa rezolve noi probleme și sa aduca un avans lumii in care traim.”

Cu ajutorul procesoarelor Intel Xeon, a lațimii mare de banda, a timpului redus de așteptare al sistemului Intel Omni-Path și al software-ului de management HPE, supercomputerul acționeaza ca un singur sistem cu o performanța efectiva de peste 1 Petaflop (1 Petaflop este egal cu un cvadrilion de operații cu virgula mobila pe secunda). Cu aceasta arhitectura de sistem, o multitudine de noduri pot lucra simultan pe sarcini extrem de complexe, reducand in mod semnificativ timpul de procesare.

Dezvoltat și construit impreuna cu HPE, noul supercomputer va fi format din mai multe sute de noduri de calculator. De asemenea, supercomputerul va profita de HPE Apollo Systems pentru a oferi clienților beneficii de administrare simplificate și suficienta flexibilitate pentru adaptarea soluțiilor, la volumul de munca.