android wear
Stiri

Android Wear viitorul OS pentru accesoriile inteligente?

android wear

Pentru inceput Android Wear va fi disponibil pentru cele mai populare accesorii – ceasurile smart si va acoperi treptat si alte tipuri de accesorii inteligente.

Interfata lui Android Wear este o extensie a asistentului virtual Google Now care va juca un rol important. Google Now va afisa pe cadranul ceasului informatii despre vreme, ore de zbor, notificari si alarme sau programarile facute.

Producatorii de smartwatch-uri vor avea o libertate mai mare in alegerea unui design deoarece interfata Android Wear este optimizata atat pentru cadranele dreptunghiulare cat si pentru cele rotunde.

Ceasurile inteligente ale viitorului ce vor rula Android Wear nu iti vor arata numai ora, impreuna cu un catalog extins de aplicatii iti vor arata informatii utile si o multime de notificari. Android Wear va afisa informatiile si sugestiile de care ai nevoie, chiar atunci cand ai nevoie de ele.

Android Wear

Prin comanda “Ok Google”, utilizatorii pot pune intrebari, deocamdata in Engleza, de genul: “La ce ora decoleaza avionul” sau “Cat este este scorul la meci” si vei primi răspunsuri directe la aceste intrebari. De asemenea, poti spune “Ok Google” pentru a da comanda un taxi, trimite mesaje, seta o alarma sau de a face o rezervare la restaurant.

Desigur, nu puteau lipsi nici aplicatiile de sanatate si cele de fitness. Android Wear va monitoriza starea de sanatate, va oferi rezumate de fitness si va lucra cu aplicatii de fitness. Este probabil ca aplicații cum ar fi MyFitnessPal, deja popular pe Android, sa fie printre primele aplicatii de fitness care vor putea fi descarcate.

La fel ca si viitorul gadget Apple iWatch, ceasurile inteligente ce vor folosi sistemul de operare Android Wear vor veni cu senzori pentru monitorizarea ritmului cardiac si accelerometru care masoara acceleratia.

Google a anuntat ca printre partenerii lor se numara producatorii de gadgeturi: Asus, HTC, LG, Motorola, Samsung, producatorii de cipuri: Broadcom, Imagination Technologies, Intel, Mediatek sau Qualcomm si un producator de ceasuri: Fossil.

Primele doua modele de ceasuri inteligente anuntate cu Android Wear vin de la LG – LG G Watch si Motorola – Moto 360.

Deocamdata, sistemul Android Wear este disponibil intr-o versiune Developer Preview. Faptul ca este in teste varianta finala va fi completata de functii noi ce vor aduce un plus de confort si distractie pentru toate accesorile mobile.