Huawei
Stiri

Huawei este pe primul loc in topul cererilor internationale de brevete

Huawei

Potrivit Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale(WIPO), pentru al doilea an consecutiv, compania Huawei se afla in fruntea listei de cereri internationale de brevete.Astfel, Huawei a solicitat 3898 de brevete, cu 456 mai multe decat in anul precedent, dar si mai multe decat companii precum: Qualcomm, Samsung, Sony si HP.

WIPO urmareste cererile depuse in conformitate cu Tratatul de cooperare in domeniul brevetelor (PCT), un acord care ofera protectie brevetelor in 148 de tari, doar printr-o singura cerere.

Aplicatiile pentru brevete internationale, depuse conform PCT, au crescut cu 1,7%, ajungand la 218.000 de cereri in 2015 si stabilind astfel un nou record anual. “Cererile de brevete pentru proprietate intelectuala ofera un indice bun al frecventei si al localizarii inovatiei, la nivel global”, a declarat directorul general al WIPO, Francis Gurry.

In plus, fata de cererile depuse catre WIPO la nivel global, in luna martie, compania Huawei a crescut, fiind pe locul al patrulea in topul companiilor care depun cereri pentru brevete la Oficiul European de Brevete (EPO), compania depunand un total de 1953 de aplicatii in 2015. Mai mult decat atat, pentru al doilea an consecutiv, compania a fost pe primul loc in Europa in topul solicitarilor de brevete din domeniul comunicatiilor digitale, cu 1197 de cereri depuse numai in acest sector.

Topul International WIPO poate fi gasit aici: http://www.wipo.int/export/sites/www/pressroom/en/documents/pr_2016_788_annexes.pdf#page=2