ESL Arena
Jocuri

ESL Arena anunta finalele campionatului de esports din sud estul Europei

ESL Arena

ESL invita toti fanii jocurilor eletronice sa se inscrie, gratis, la finalele celui de-al treilea sezon al campionatului de esports din sud-estul Europei.Cele mai bune echipe din 12 tari vor juca in finalele ce vor avea loc in perioada 27-29 mai, pe scena ESL Arena din cadrul conventiei East European Comic Con 2016, ce se va desfasura la Romexpo, Bucuresti.

South East Europe Championship va cuprinde competitii de Counter-Strike: Global Offensive si League of Legends, ce vor fi dotate cu premii de 7.000 de euro.

Premiile in bani vor fi acordate echipelor ce vor ocupa primele patru locuri in cadrul celor doua competitii, dupa cum urmeaza: locul 1 – 2.000 euro, locul 2 – 1.000 euro, locul 3 – 300 euro, locul 4 – 200 euro.

Campionatul de esports din sud-estul Europei isi propune sa promoveze scena competitiva din aceasta regiune geografica, dar si sa ajute jucatorii din diferite tari sa concureze intr-un cadru organizat, de un inalt nivel calitativ, cu scopul de a-si imbunatati aptitudinile si de a le oferi acestora o vizibilitate cat mai buna.

“Comunitatea de gaming din sud-estul Europei a avut intotdeauna o pasiune deosebita pentru sporturile electronice. Din pacate, in ciuda entuziasmului si aptitudinilor jucatorilor din aceasta regiune, echipele profesioniste din sud-estul Europei nu au prea ajuns sa joace in turnee internationale de elita. ESL South East Europe Championship isi propune sa ofere participantilor o viziune de ansamblu a ceea ce inseamna un turneu international, dar si expunere media pentru a-i ajuta sa avanseze in cariera de jucatori profesionisti,” spune Martin Kadinov, ESL South East Europe Regional Manager.

In cazul in care vor trece de turneele de calificare, 3 echipe din tari ca Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Slovenia si Turcia vor fi prezente la finalele campionatului de esports organizat de ESL Arena la sfarsitul lunii mai.

Cea de-a patra echipa ce va participa la turneul final va fi aleasa in urma unui turneu de calificare organizat doar pentru Romania, tara gazda.