cisco
Stiri

Solutia Cisco Next-Generation Firewall tinteste amenintarile IT

cisco

Cisco acorda domeniului securitatii IT o importanta semnificativa si anunta noi inovatii la solutia Next-Generation Firewall.Astfel, prima solutie complet integrata, care se concentreaza pe amenintarile de natura informatica, Cisco Firepower Next-Generation Firewall (NGFW), marcheaza o schimbare semnificativa de abordare, fata de solutiile traditionale NGFW, care se axeaza pe controlul aplicatiilor. Concentrandu-se, in schimb, pe apararea impotriva amenintarilor de natura informatica, prin noua solutie Cisco va ajuta companiile sa administreze mai bine si sa minimizeze riscul de a fi victima a atacurilor informatice.

Pentru a explica mai bine noua solutie, specialistii Cisco fac urmatoarea analogie: spre deosebire de solutiile traditionale NGFW care ar proteja o „casa”, asigurand doar usile si ferestrele, abordarea Cisco e diferita – noua solutie este orientata in a identifica, detecta si proteja impotriva tuturor „hotilor” potentiali, indiferent de modul de acces al acestora in interiorul proprietatii.

Cisco lanseaza, de asemenea, Security Segmentation Service, un serviciu de consultanta care ajuta companiile sa creeze instrumente de control al securitatii IT care duc la o crestere a respectarilor politicilor de securitate, la limitarea efectelor breselor in retea, la detectarea amenintarilor de natura informatica, la securizarea continutului si la prevenirea pierderilor de date la nivelul intregii infrastructuri IT.

Ambele solutii au ca scop protectia impotriva amenintarilor tot mai numeroase si atacurilor cibernetice din ce in ce mai sofisticate.

Firepower NGFW tinteste amenintarile IT

Solutiile traditionale NGFW continua sa se axeze pe aplicatii si pe controlul acestora, ceea ce limiteaza abilitatea de protectie impotriva numarului foarte mare de tipuri de amenintari din mediul de business al zilelor noastre. Abordarea Cisco este diferita. Cisco da posibilitatea clientilor sa administreze solutia usor si sa actualizeze dinamic, in timp real, protectia infrastructurii IT, fie ca vorbim de terminalul individual, de retea sau de cloud, mergand dincolo de aplicatii si identificand si oprind amenintarile de natura informatica, atat cele cunoscute, cat si pe cele necunoscute, potentiale.

Cisco Firepower NGFW este prima solutie din industrie care combina informatiile contextuale despre modul de folosire al aplicatiilor de catre utilizatori, cu informatiile despre amenintarile de natura informatica si modul de aplicare al politicilor de securitate IT. Avand astfel acces la un nivel sporit de vizibilitate asupra intregului mediu de business, detectia amenintarilor se face mai rapid. Se imbunatateste si timpul de raspuns, reducand astfel anvergura atacurilor, dar crescand, totodata, protectia in fata viitoarelor atacuri.

Solutia NGFW poate, de asemenea, automatiza si regla in detaliu masurile de securitate pentru a spori rapid apararea impotriva amenintarilor la adresa securitatii IT si impotriva atacurilor cibernetice, pe baza abilitatilor acesteia de a observa vulnerabilitatile, activele si amenintarile.

Firepower NGFW integreaza functii de control, detectie a atacurilor si raspuns pentru a permite dezvoltarea business-ului

Noua solutie Cisco Firepower NGFW imbunatateste semnificativ viteza, simplitatea si eficienta detectiei atacurilor si a raspunsurilor la acestea. Combina tehnologia Cisco Firewall si serviciile axate pe amenintarile de natura informatica intr-o singura solutie. Astfel, aceste servicii care au in prim plan amenintarile la adresa securitatii IT, duc nivelul de protectie dincolo de vizibilitatea aplicatilor si controlul acestora si includ solutiile Next-Generation Intrusion Prevention System, Advanced Malware Protection si filtrarea bazata pe reputatia URL-urilor.

NGFW incorporeaza atat solutii Cisco, cat si solutii complementare, apartinand unor terte parti si permite partajarea de informatii si de contexte intre solutii. Astfel, companiile pot corela acum informatie disparate, chiar si mai vechi, pentru a identifica si opri mult mai rapid atacurile sofisticate. Iar acest lucru ofera avantaje competitive pentru companiile care sunt interesate de implementarea serviciilor de cloud, mediu virtual sau solutii IoT.

Noi echipamente Firepower pentru aplicatii de inalta performanta

Cisco lanseaza noile echipamente Cisco Firepower 4100 Series pentru aplicatii de inalta performanta, destinate companiilor mijlocii si mari. Sunt cele mai bune echipamente din clasa lor, optimizate pentru a obtine cele mai inalte performante, fiind printre primele echipamente de acest fel care asigura conectivitate la retea de 40 GbE, intr-o singura unitate compacta.

Firepower Management Center integreaza solutiile de securitate intr-un singur sistem central

Noul Cisco Firepower Management Center poate fi considerat sistemul nervos central al solutiei Firepower NGFW. Astfel, Cisco pune la dispozitia utilizatorilor un sistem de control si de administrare unificat si cuprinzator. Cisco Firepower Management Center foloseste informatii din mai multe surse, utilizeaza analiza contextuala si ia in calcul regulile de aplicare a politicilor de securitate, tinand cont si de existenta altor solutii Cisco pentru infrastructura de retea si pentru securitatea acesteia. In plus, Cisco Firepower Management Center, integreaza solutii third-party, cum este, spre exemplu, Radware pentru Distributed Denial of Service (DDoS).