FortiOs 5.4
Securitate

Fortinet actualizeaza sistemul de operare FortiOS

FortiOs 5.4

Fortinet a anuntat astazi lansarea noului sistem de operare FortiOS 5.4 care prezinta noi caracteristici ce permit utilizatorilor segmentarea retelelor interne pentru apararea impotriva atacurilor si amenintarilor avansate.

Un singur sistem de operare pentru intreaga serie de atacuri

Conform unui comunicat de presa Gartner, “in 2016 vor exista aproximativ 6.4 miliarde de dispozitive conectate, cu 30% mai multe ca in 2015, iar pana in 2020 vor exista aproximativ 20.8 miliarde, extinzand exponential suprafata de atac si provocarile de securitate cu care se vor intalni companiile.”

FortiOS elimina complexitatea securizarii impotriva atacurilor avansate. Cu noua configuratie, imbunatatirea capabilitatilor analitice si actiuni cu un singur click asistate din FortiOS, companiile pot implementa firewall cu segmentare interna (ISFW) si arhitecturi de acces securizat cu ajutorul carora isi vor putea depasi perimetrul traditional de securizare catre alte strategii mai puternice de securizare.

“Organizatiile intampina medii din ce in ce mai ostile datorita amenintarilor noi si mult mai sofisticate. Pentru a combate aceste atacuri o companie are nevoie de solutii de securizare ce pot oferi o segmentare a retelei fara a compromite performanta acesteia.” a declarat Michael Xie, fondator, presedinte si CTO al Fortinet. “FortiOS 5.4 prezinta noi functionalitati ce permit organizatiilor sa implementeze strategii de segmentare interna ce izoleaza si remediaza orice malware infiltrat”

FortiOS 5.4 cuprinde noi servicii FortiGuard de securizare mobila

FortiOS 5.4 introduce un nou serviciu de subscriere pentru protectie anti-malware pentru mediul mobil dezvoltat de laboratoarele FortiGuard. Cresterea utilizarii dispozitivelor mobile in cadrul intreprinderilor face ca aceste dispozitive sa devina tinta principala a hacker-ilor. Folosind inteligenta laboratoarelor FortiGuard, FortiOS 5.4 primeste de asemenea constant informatii specifice mediului mobil, astfel oferind o protectie automata impotriva amenintarilor noi ce tintesc platforme precum Android, iOS si Windows.

FortiOS 5.4 include:
• Noi solutii integrate de protectie impotriva amenintarilor avansate (ATP): Integrare cu ajutorul platformei ATP Fortinet ce ofera servicii precum FortiSandbox, FortiMail, FortiClient si FortiWeb, ce permite partajarea automata cu un singur clic a amenintarilor ce ataca reteaua direct sau prin vectorii majori de atac.

• Interfata de utilizator unic (UI): O interfata unica ofera administratorilor IT o imagine exacta a retelei pentru a controla si vizualiza intreaga linie de produse Fortinet in acelasi timp, integrand metode de analiza mult mai detaliate.

• Noua platforma de comunicare FortiHeartbeat: Permite o vizualizare detaliata a topologiei retelei, furnizand responsabililor cu securitatea retelei datele si analizele de care au nevoie pentru a implementa politici de end to end si pentru a crea arhitecturi de segmentare a retelei (ISFW).

• Raspuns la incidente: FortiOS 5.4 ofera detectare automata si actiuni de raspuns cu un singur clic, precum dispozitivul de carantina, blocare sursa si mai mult decat atat, va permite echipelor de cercetare sa identifice in mod eficient si sa raspunda la amenintari, oferind rezolvare in timp util.

• Integrare a retelelor definite prin software (SDN): Permite controlul solutiilor de varf, inclusiv al VMware NSX si Cisco ACI.

In acest moment FortiOS 5.4 este disponibil. Clientii existenti isi pot actualiza produsele manual sau pot contacta reprezentantii locali Fortinet.