GeForce GTX 950
Hardware

NVIDIA lanseaza GeForce GTX 950

GeForce GTX 950

NVIDIA lanseaza unitatea de procesare vizuala (GPU) GeForce GTX 950, ideala pentru jocurile de tip MOBA (multiplayer online battle arena).

Pe langa specificatiile tehnice avansate, GTX 950 este compatibila cu GeForce Experience, tehnologie care permite optimizarea jocului si a setarilor de sistem pentru a obtine o latenta cat mai redusa. Aceasta combinatie reduce la jumatate timpul de raspuns dintre click-ul mouse-ului si actiunea de pe ecran.

In doar trei ani, numarul gamerilor care joaca MOBA s-a dublat, ajungand in prezent la 80 milioane de utilizatori. Industria de eSports este estimata la 612 milioane de dolari, iar la nivel global exista 2.100 turnee MOBA anual. Luna trecuta, The International Dota 2 Championships a beneficiat de un premiu de 18,4 milioane de dolari, devenind unul evenimentele sportive cu cele mai mari premii din lume.

MOBA se bucura de o popularitate in crestere, iar GeForce GTX 950 vine in sprijinul gamerilor de Dota 2, League of Legends sau Heroes of the Storm aflati in cautarea unui avantaj competitiv. ”Timpul de raspuns este esential. Este foarte important ca echipa mea sa joace pe sisteme performante, care sa ofere un timp de raspuns foarte mic” a declarat Alexander “Abaxial” Haibel, antrenorul principal al echipei braziliene de eSports INTZ.

De aceea, jucatorii profesionisti de MOBA prefera GPU-urile NVIDIA. Acestia au concurat in urma cu o luna in cadrul turneului The International folosind sisteme dotate cu unitati de procesare vizuala NVIDIA GeForce GTX si cu monitoare dotate cu tehnologia G-SYNC.
MOBA este un tip de joc dedicat echipelor de gameri, iar partajarea rezultatelor face parte din farmecul acestor jocuri. De aceea, GeForce Experience va dispune de noi functionalitati, disponibile prin programul de access beta, care permit sharing-ul facil al rezultatelor intre prieteni.

Gamerii vor putea inregistra si urca videoclipurile pe YouTube si vor putea transmite in direct pe Twitch dintr-un interfata usor de accesat, disponibila chiar in joc. De asemenea, GameStream Co-op le permite gamerilor sa faca streaming cu un prieten prin intermediul internetului si sa joace impreuna acelasi joc, eliminand bariera distantei.

GeForce GTX 950 este unitatea de procesare vizuala ideala pentru cei care cauta experiente de gaming mai rapide decat cele mai performante console din lume.

Modelul GTX 950 se bazeaza pe arhitectura Maxwell si ofera performante de trei ori mai ridicate in comparatie cu GeForce GTX 650 in majoritatea jocurilor, astfel ca gamerii se pot bucura de rularea jocurilor la 1080p cu 60 frame-uri pe secunda. Eficienta energetica mult superioara modelelor anterioare ii permite noului GPU sa ruleze in liniste, fara a se supraincalzi.

GeForce GTX 950 este disponibila in Romania la un pret recomandat de 850 de lei.