Noutati

Premiile Bell Labs, o miza de 175.000 de dolari pentru inovatie in IT&C

Alcatel-Lucent_Logo

Bell Labs, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent, anunta cea de-a doua editie a Premiilor Bell Labs. Acest eveniment, deschis cercetatorilor din Romania, recompenseaza inovatia in domeniul tehnologiilor informationale si de comunicatie si le permite celor mai buni cercetatori sa isi expuna ideile intr-o competitie globala, precum si oportunitatea de a colabora cu expertii de talie mondiala din cadrul Bell Labs.

Castigatorii Premiilor Bell Labs vor beneficia de o bursa in valoare de pana la 100.000 de dolari, dar si de sansa de a:

• lucra alaturi de comunitatea Bell Labs formata din experti mondiali pentru a revolutiona domenii precum stiinta, ingineria, matematica sau tehnologiile informationale
• aborda cele mai mari provocari din sfera comunicatiilor si colaborarii pentru a identifica solutii de 10 ori mai fezabile in comparatie cu cele din prezent, totul pentru a contura directiile de dezvoltare pentru urmatoarea decada

„Suntem incantati de ideile extraordinare dezbatute in cadrul Premiilor Bell Labs 2014, cand am avut oportunitatea de a analiza solutii practice din sfera retelelor sociale, biologice si chiar idei legate de retelele wearable. Suntem convinsi ca editia 2015 va avea cel putin acelasi impact incredibil asupra domeniului tehnologiilor informationale…daca nu, chiar mai mare”, spune Marcus Weldon, Presedintele Bell Labs. „Premiile Bell Labs ofera industriei si comunitatii de cercetare energia, dorinta de inovare si solutiile de colaborare necesare participantilor pentru a creiona scenariul prin care vor schimba din temelii lumea in care traim.”

Despre Premiile Bell Labs

Premiile Bell Labs reprezinta o competitie ce recompenseaza propunerile revolutionare in domeniul tehnologiilor informationale, de comunicatii si a sistemelor software sau aplicatiilor conexe. Competitia este deschisa oricarei persoane din tarile participante care indeplineste criteriile de eligibilitate si prezinta o idee de cercetare originala.

Trei castigatori vor fi recompensati cu o bursa in valoare de 100.000 de dolari (premiul cel mare),
50.000 de dolari (locul al doilea) si 25.000 de dolari (locul al treilea). Mai mult, prin acest proces, Bell Labs poate colabora cu diversi participanti la concurs, ca parte a planurilor de recrutare ale companiei. Termenul limita pentru inscrierea in concurs este 22 aprilie 2015. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul dedicat Premiilor Bell Labs. Pentru inscrierea in concurs nu este necesara nicio achizitie sau plata. Inscrierile fara continut nu sunt acceptate.

Castigatorii Premiilor Bell Labs 2014

In decembrie 2014, premiul in valoare de 100.000 de dolari i-a fost acordat lui Emmanuel Abbe, profesor asistent in cadrul Universitatii Princeton, pentru lucrarea Shannon Theory of Social Networks and Beyond; locul secund a primit suma de 50.000, premiul fiind acordat lui Patrick Reynaert, profesor asociat, Universitatea Leuven, Belgia, pentru lucrarea Gigabits Through Plastic; suma de 25.000 a revenit echipei formate din Matilde Sanchez Fernandez, Ana García Armada si Eva Rajo-Iglesias, Universidad Carlos III de Madrid, Spania, al carei proiect se intituleaza Unleash the Wireless Power of your Device: Blended Antenna HUBs for your Unconstrained Mobile Cloud Experience.