Accesorii Telefoane Mobile

USBduo e mai mult decat un cablu USB

image

Cablurile usb nu sunt cunoscute pentru aspectul lor placut si nici pentru functionalitatea lor mai mare decat incarcarea sau sincronizarea unor telefoane sau tablete. USBduo vine sa schimbe aceste lucruri, printr-un proiect inceput pe site-ul Kickstarter.

Datorita lemnului din care este construita mufa USB, cablul capata un aspect mai frumos, deosebit si calitativ. In plus functionalitatea sa este crescuta deoarece cablul functioneaza si ca un Cititor de Card si un Stick USB de memorie externa, acestea pe langa clasica incarcare USB si sincronizare. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti un card microSD in mufa USB a cablului si aveti acces la memorie, cablul introdus in mufa USB a unui PC transformandu-se intr-un stick USB. In functie de ce gadget folositi, cablul poate lega o tastatura si un mouse la telefonul dumneavoastra si in acelasi timp poate stoca poze de pe o camera foto. Mufa USB este reversibila, fapt ce ii confera acesteia o versatilitate sporita, neputand fi introdusa gresit in slot-ul USB al PC-ului. Carcasa de lemn a USB-ului va fi disponibila in 4 variante: nuc, bambus, stejar sau artar, ce nu va prezenta crapaturi sau deteriorari pe viitor deoarece este construita dintr-o singura bucata.

image

Cablul va fi disponibil si in mai multe marimi, initial masurand doar doua variante de 30cm si 1m. Cablul vrea sa devina singura solutie pe care sa o avem asupra noastra si sa acopere mai multe necesitati, renuntand la alte cabluri sau adaptoare. Va suporta si incarcare rapida, deci nu va trebui sa facem diferentiere intre smartphone-uri si tablete. Mufa de la celalalt capat al cablului este microUSB dar suporta si mufa lightning de la Apple prin achizitionarea separata a unui adaptor.

Pentru moment cei care doresc acest cablu il pot achizitiona donand 20$ proiectului de pe site-ul Kickstarter atata timp cat campania mai dureaza, respectiv pana cand target-ul de 20.000$ va fi atins. Ulterior pretul per bucata vs urca la 25 si 30$, pentru ca in final sa coste 40$. Adaptorul lightning costa inca 6$. Daca e sa comparam functionalitatea cablului, e un pret bun si corect. Vanzarea efectiva a produsului este stabilita pe luna Iunie daca totul decurge conform planului.