Gadgeturi

Toshiba prezinta module de camera pentru Project Ara

image

Proiectul Ara e luat in vizor de mult producatori pentru oportunitatea de a lansa module ce sa fie folosite in viitorul smartphone Google.

Unul din acesti producatori este Toshiba care a pus mana si a construit deja 3 module de camere video pentru Proiectul Ara. Un modul vizeaza camera frontala a telefonului cu 2MP, al 2-lea modul vizeaza camera din spate cu 5MP si tot pentru camera din spate vine un modul cu 13MP. Pentru cei mai putini pretentiosi sau pe care nu-i pasioneaza captura de poze pe telefon, modulul de camera cu 5MP va fi suficient, mai ales ca pozele captate nu vor ocupa nici prea mult spatiu de stocare. Totusi insa, pentru cei care standardul foto mobil din ziua de azi semnifica ceva important si fara de care nu se pot lipsi, modulul de 13MP va reprezenta minimum de start pentru acest telefon. Partea frumoasa a proiectului Ara este ca, daca optati pentru o camera de 5MP iar pe parcurs va obisnuiti si doriti sa faceti mai multe poze pe mobil si aveti nevoie de o calitate mai buna, atunci nu va fi necesar sa mai cumparati alt telefon ci doar un modul de camera nou cu rezolutie mai mare. Astfel ati rezolvat problema. Sau, de ce nu, poatenu va intereseaza camera deloc, caz in care puteti renunta de tot la modulul de camera si sa montati pe spate un modul cu o baterie mai mare decat cea standard.

Daca e sa vorbim despre viitorul Proiectului Ara, dezvoltatorii acestuia au spus ca softul efectiv va fi disponibil undeva la sfarsitul anului 2015, iar pentru a pune mana pe telefon va trebui sa locuiti in Puerto Rico pentru ca initial doar acolo va fi disponibil. Dar vom afla mai multe despre proiect la inceputul lunii martie cand incepe MWC 2015 asa ca stati aproape.

image