Telefoane Mobile

Xiaomi Mi Note

IMG_0277.JPG

Chinezii imita mai tot ce gasesc bun si de valoare, iPhone nu face nici o exceptie. Odata cu noul smartphone Mi Note, iPhone 6+ intra in centrul atentiei lor si devine un punct de misto pentru ei.

Mi Note se vrea un iPhone 6+ killer pe Android, prezentat de chinezi cu mai multe atuuri decat produsul de la Apple precum: ecran mai mare de 5.7″, mai subtire cu cei 6.95mm ai sai si mai usor la 161g.

image

Design-ul este atent executat, telefonul primind o carcasa de sticla Gorilla Glass 3 atat pe fata cat si pe spate cu un cadrud e aluminiu la mijloc evidentiat pe margini. La un pret de 370$ telefonul e cel mai scump de pana acum din gama Xiaomi dar e posibil sa fie justificat. Sa vedem ce mai ascunde noul smartphone. Mi Note se pare ca va fi disponibil sub doua modele cu ecrane diferite, unul NEGA LCD de la Sharp cu rezolutie 1080p si 386ppi, precum si unul quad HD 2560 x 1440 si 515 ppi. Camera vine cu un flash LED de la Philips si 13MP, iar cea frontala de 4MP Large Pixel in stilul camerelor de la HTC UltraPixel. Chinezii nu au irosit momentul de a ironiza iPhone 6+ cand vine vorba de pozitionarea camerei pe carcasa care este iesita in relief pe cand cea de la Mi Note este la acelasi nivel cu carcasa. Procesorul Snapdragon 801 este la zi cu performanta quad-core la 2.5GHz, procesorul grafic de asemenea Adreno 330, 3GB LPDDRAM3, baterie de 3000mAh, 16GB sau 64GB spatiu de stocare in functie de model si 2 culori disponibile: alb si negru. Modelul Note Pro si ecranul quadHD vine cu specificatii diferite: CPU Snapdragon 810 octo-core 2GHz, GPU Adreno 430, memorie mai rapida LPDDR4 de 4GB, 64GB spatiu intern de stocare, retea 4G si baterie 3090mAh. Bineinteles ca pretul e mai mare de 530$ si disponibilitatea sa va fi si pe culoarea Gold din Martie-Aprilie.

Personal cred ca chinezii erau mai castigati daca nu se legau de Apple, insa asta e marketing-ul si toti jucatorii de pe piata il trataza ca atare.

image