Stand Romania - MWC 2014
Stiri

Cum s-a prezentat Romania la MWC 2014?

Stand Romania - MWC 2014

Daca am fost in Barcelona la Mobile World Congress, nu puteam rata standul Romaniei de la MWC 2014. Romanii sunt renumiti pentru specialistii IT si de ce nu am iesi in evidenta si la targul Mobile World Congress? Daca anul trecut standul Romaniei avea mai putini participanti, la MWC 2014 au fost prezente 14 companii romanesti, reunite de ARIES – Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software.

In ultima perioada, dezvoltarea incredibila a industriei de telefonie mobila face ca un targ ca Mobile World Congress sa creasca de la an la an si odata cu el companiile, serviciile si produsele evolueaza si devin din ce in ce mai diversificate. eDe la un an la altul creste si prezenta romanilor la targ, atat ca numar de expozanti cat si ca jurnalisti si bloggeri, ceea ce nu poate decat sa ne faca mandri.

MWC reprezinta oportunitatea perfecta pentru companiile de telefonie mobila si companiile de software care isi pot prezenta ofertele lor, se pot informa si contacta  producatorii celor mai noi dezvoltari tehnologice, pot afla ultimele tendinte din industrie, pot studia competitia si pot incheia parteneriate, contracte de afaceri durabile cu reprezentanti din toata lumea.

Cu sustinere guvernamentala, Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES) e responsabila cu participarea Romaniei la acest targ. ARIES are 4 filiale zonale la Timisoara, Brasov, Cluj si Craiova, si este una dintre cele mai mari asociatii de acest gen din sud-estul Europei. In prezent ARIES se mandreste ca  este cea mai importanta si credibila sursa de informatie pentru comunitatea de business IT&C din Romania.

Printre cele 14  companii romanesti de profil care au participat la MWC 2014 se numara atat nume cunoscute publicului larg, dar si companii renumite mai ales in mediile tehnice, companii cu reprezentare extinsa la nivel international si care dovedesc ca segmentul romanesc de IT ramane competitiv si cat se poate de divers. Inteligenta si priceperea romaneasca din domeniu, realizarile deosebite din ultimii ani, nu pot avea impact global decat prin evidentierea lor la evenimente cu acoperire internationala si prin stabilirea de contacte cu reprezentantii de top din toate zonele geografice.

Diversitatea este dovedita si de numarul mare de industrii in care au clienti cele 14 companii sustinute de ARIES. Astfel, de la vanzarea de dispozitive mobile catre publicul larg, pana la lucrul cu baze de date extinse, niciun segment legat de IT si aplicatii nu lipseste din oferta standului Romaniei la MWC 2014.

Stand Romania - MWC 2014

Cele 14 companii care vor reprezenta la cel mai inalt nivel Romania la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile sunt: Arobs Transilvania Software, Codespring, IT Six Global Services, Medianet Group, Renovatio IT Solutions, RINF Outsourcing Solutions, Ropardo, Simartis Telecom, SimPlus, Lasting Software, Transilvania Software, Allview, Appscend si XL Team:

Daca despre Allview am mai scris si cunoasteti deja ultimele lor smartphone-uri lansate, iata o scurta descriere a fiecareia din companiile romanesti prezente la MWC 2014:

1. AROBS Transilvania Software, o companie infiintata in 1998 in Cluj-Napoca,  numara in prezent peste 300 de specialisti IT, care dezvolta servicii si aplicatii de o calitate superioara pentru mobile, Web si sisteme integrate. Compania poate fi privita ca un magazin, unde oricine cauta dezvoltare de software personalizat, va gasi intregul spectru de servicii si tehnologii. Au dezvoltat solutii mobile pentru industria de turism, retail, industria de automobile, solutii enterprise, financiare, pentru ingrijire a sanatatii si pentru industria farmaceutica, solutii pentru automatizarea biroului sau a locuintei.
AROBS Transilvania Software se mandresc cu o experienta de 15 ani de dezvoltarea de software personalizat, peste 50 de clienti straini de pe 3 continente si 1500 de clienti din Romania. In Barcelona au prezentat serviciile Customs Software Development, Quality Assurance & Testing.

2. Codespring – o companie de dezvoltare software si outsourcing tot din Cluj-Napoca, activa pe piata globala,  preponderant Europa (Germania, Olanda, Austria, Elvetia, Marea Britanie, Italia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Ungaria) si SUA. Codespring ofera solutii personalizate si elemente add-on ce acopera intreg ciclul de viata al unui proiect complex de dezvoltare software, aduce un plus de valoare prin cunoasterea proceselor business si expertiza tehnica in varii industrii.  Printre punctele forte ale Codespring se numara cei 16 ani de experienta in IT&C, echipele dedicate, cultura europeana de afaceri si abilitatea de a se ajusta in cadrul fiecarei colaborari. Codespring  a venit la Mobile World Congress 2014 cu gandul de a stabili parteneriate strategice pentru proiecte de mobile development native si cross-platform, de a prezenta proiecte de dezvoltare de aplicatii mobile in regim outsourcing, offshore, nearshore si proiecte legate de dezvoltarea aplicatiilor industriale si enterprise ce integreaza tehnologii mobile/web si desktop.

3. IT Six Global Services este o companie de servicii software din Craiova, cu proiecte la nivel global, avand clienti in 14 tari. IT Six furnizeaza solutii la cheie sau dezvoltare software la comanda, aplicatiile fiind livrate pe piata globala. Desi sediul principal este in Craiova, compania are un birou de vanzari si marketing in Stockolm (Suedia) si reprezentanti in Germania, Olanda, SUA, Marea Britanie si Elvetia. Este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai dinamice dintre companiile romanesti de software, cu o rata de dezvoltare rapida, renumita in primul rand pentru calitatea personalului sau tehnic. Obiectivul principal al IT Six pentru MWC 2014 este identificarea de noi parteneri internationali pentru crearea de aplicatii software la comanda, si mai ales de aplicatii mobile.

4.Medianet Group e unul dintre principalii jucatori in industria IT din zona de vest a Romaniei, integrand solutii hardware si software de la vendori mondiali de top cu solutii software pentru mobile dezvoltate in cadrul diviziei de software, Qualteh. Cu o combinatie de succes intre expertiza tehnica si excelenta serviciilor, Qualteh aduce valoare pe termen lung in afacere unor companii de top din industriile Automotive, FMCG, Distributie sau Transport.

Medianet vine cu o experienta de peste 15 ani pe piata de IT din zona de vest a tarii, cu un portofoliu notabil de produse, servicii si solutii IT si cu parteneriate de durata cu principalii vendori mondiali de tehnologie informationala. Iar Qualteh are deja un portofoliu notabil de solutii software dedicate eficientizarii fluxului informational si gestionarea acestuia in cadrul companiilor beneficiare, in functie de dimensiunea lor si industria in care activeaza. Alaturi de suita de aplicatii IQteh – platform mobila dezvoltata pentru mediul corporate, premiata pentru inovatie in anul 2012 in cadrul summit-ului BlackBerry din Spania –, ce include solutiile IQsfa, IQcrm si IQroute, intre solutiile Qualteh adoptate deja de companii din Romania, cu un impact pozitiv asupra costurilor la client, mentionam RunSales, MobTAXI, Mob-IO si Book&Meet. Solutii din portofoliul Qualteh: suita IQteh (IQsfa, IQcrm, IQroute), MobTAXI, Book&Meet, Mob-IO, RunSales.

La editia Mobile World Congress 2014 Medianet Group prezinta Book&Meet (aplicatie pentru angajati, pentru rezervarea salilor de intalnire dintr-o organizatie) si MobTAXI (aplicatie pentru clienti, pentru a comanda taxi de pe smartphone) noile solutii in portofoliul Qualteh. La standul Romaniei la MWC 2014 au pregatit si demo-uri pentru IQsfa, Book&Meet si Mob-IO, solutii software inovatoare ce-si propun sa scada costurile, sa creasca profitul si sa eficientizeze procesul de business al utilizatorilor, dar mai ales sa-i conecteze pe acestia la avantajele ce le presupune era mobilitatii si vitezei. Mai multe informatii pe: www.m8m.ro ; www.qualteh.com ; www.iqteh.com ; www.mob-io.com.

Stand Romania - MWC 2014

5. Renovatio IT Solutions este compania ce ofera suport, consultanta si dezvoltare software pentru intregul ciclu de viata al unui produs fie el din domeniul Mobile (aplicatii, jocuri si servicii) sau Smart Living (solutii software pentru un management inteligent al casei si cladirii). Aplicatiile mobile pe care le dezvolta sunt foarte diverse: servicii de tip location-based, social-networking mobil, aplicatii context-senzitive, mesagerie instanta mobila, aplicatii multimedia mobile si realitate augmentata, aplicatii pentru Smart TV-uri si aplicatii Smart Living. Intr-un context Smart Living orice aparat sau dispozitiv casnic poate fi conectat intr-un sistem unitar inteligent, controlat prin intermediul unui dispozitiv central, de obicei o tableta sau un smartphone.

Renovatio IT Solutions va prezenta la MWC Barcelona 2014 prototipul unei aplicatii mobile de lifestyle pentru smartphone-uri care imbina sportul cu un trai sanatos. Aplicatia preia rolul unui antrenor personal in sala de fitness si indruma utilizatorul catre o utilizare cat mai eficienta a facilitatilor existente. Pe langa planuri de antrenament specializate si instructiuni pentru utilizarea aparatelor, aplicatia calculeaza diferite statistici, monitorizeaza si inregistreaza progresul utilizatorului, acestuia fiindu-i foarte simplu sa isi urmareasca evolutia personala in timp. Aplicatia reda o experienta unica de utilizare, fiind foarte intuitiva si usor de folosit. Produsul final va integra si o bratara „smart” cu giroscop care va simplifica salvarea datelor antrenamentului personal in smartphone prin citirea si inregistrarea automata a exercitiilor executate.

Pe partea de Smart Living, Renovatio IT Solutions va prezenta tapHOME, sistemul wireless de automatizare a locuintei – aproape toate aparatele casnice pot fi gestionate de pe aplicatia mobila dezvoltata de catre Renovatio IT Solutions si disponibila in App Store si Google Play. tapHOME este extrem de avantajos deoarece nu necesita o investitie importanta, efort sau cunostinte tehnice din partea utilizatorului si se instaleaza direct in 3 pasi foarte simpli.

6. RINF e o companie de dezvoltare de software, consultanta si BPO, prezenta din 2006 in Romania, Polonia, Marea Britanie, Franta, Belgia, Finlanda si din 2014 Olanda.
Compania are clienti din industriile Internet&Media, IT Integrators, Hardware &System Admin, Gaming, Software, Retail, Banking & Insurance, R&D, Automotive, Telecom, Mobile. RINF se remarca si prin servicii de tip Business Process Outsourcing, cu experienta in Customer Care, Helpdesk, Telesales, Virtual Assistant, Online Communications Taskforce, Digital Concierge, Dispatch Services si servicii cloud: atat SaaS, cat si IaaS si PaaS. Echipa RINF  lucreaza in mai multe arii: portal financiar international  & e-banking, modelare 5D, CAD, architectura si constructii, managementul culorii de specialitate, aplicatii E-commerce, portaluri web si retele sociale, solutii profesioniste de transmisii video: codare, transmisii live, transmisii la cerere (on-demand), automatizarea fortei de vanzari, aplicatii pentru industria automotive, logistica B2B. RINF a prezentat produse proprii: iSpeedCam (un sistem de alerta a camerelor din trafic destinat utilizatorilor iPhone) si Productis ( o solutie pentru controlul productiei si distributia destinata producatorilor si procesatorilor de produse alimentare).

7. Ropardo e specializata in dezvoltarea, implementarea si intretinerea solutiilor software si a sistemelor IT inca din 1994.Portofoliul de produse oferit acopera segmentele de: ERP / Daily Business Intelligence, solutii pentru Portal web / Intranet / Dashboard, aplicatii pentru dispozitive mobile – Mobile Apps (automatizarea fortei de vanzare, automatizarea proceselor de logistica, culegerea de date, monitorizarea parametrilor biometrici). Serviciile oferite catre clienti sunt cele de consultanta si implementare si personalizare produse din protofoliu Ropardo SRL sau produse de la furnizori internationali – Oracle, IBM si Microsoft plus solutii de dezvoltare software la comanda. Solutiile dezvoltate de Ropardo sunt implementate cu succes in domenii precum: distributie si logistica, productie produse alimentare, productie industriala, productie componente auto, medical si farmaceutic, bancar, servicii informatice.

8. Simartis Telecom e o companie relansata in 2006 cu o echipa puternica, care a tot evoluat pe piata internationala ca furnizor de solutii pentru operatorii GSM, punand accent recent in zona Mobile Marketingului. Simartis Telecom are o prezenta actuala pe 3 continente si 35 de sisteme deja implementate cu 15 operatori GSM, adresand peste 45 milioane abonati.

Ca o recunoastere a rezultatelor obtinute in procesul inovativ de dezvoltare a solutiilor livrate de catre Simartis Telecom, compania a fost desemnata castigatoarea unui premiu de inovatie “Sesames Innovation Awards” la Paris in 2011 pentru “Bubble”, o solutie de tip mobile marketing contextual care deschide un nou canal de vanzare pentru operatorii GSM.  “Bubble” reprezinta solutia ideala pentru atingerea KPI-urilor urmarite de catre operatorii GSM (conversion rate, reachability rate) in cadrul campaniilor de vanzare a propriilor produse  si servicii. Simartis are in plan dezvoltarea unei retele proprii de vanzare pentru a permite livrarea accelerata a acestei solutii catre un numar cat mai mare de operatori GSM in urmatorii ani.

9. Simplus Invest – e cea mai mare companie din Romania specializata in plata prin SMS fiind, de asemenea, una dintre cele mai importante firme romanesti ce ofera solutii interactive prin SMS. Compania aduce pe piata din Romania o gama larga de solutii interactive: solutii complete de afisare pentru televiziune, micropayment – abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, solutii de dating, mobile content, plata pentru transport in comun, solutii de plata pentru automate de tip vending machine etc. Simplus Invest prezinta la MWC 2014: solutiile de plata SMS, automat de tip vending machine cu plata folosind telefonul mobil, aplicatii Google Glass.

10. Lasting Software (SPHINX IT) – e o companie independenta de dezvoltare de software din Timisoara. Peste 15 ani de experienta in domeniu si o echipa competenta, dedicata reprezinta secretul rezultatelor  Lasting Software in zone precum: procese de business, comunicatii, automobile si aplicatii pentru dispozitive mobile. Lasting Software s-a clasat pe locurile 38, 29 si 23 in topul Deloitte’s Technology Fast 50 – firme din domeniul tehnologiei cu cea mai rapida crestere din Europa Centrala (2008, 2009, 2010). Unul din produsele proprii este Unitel – solutie de management al costurilor telefonice pentru comunicatii fixe si mobile.
 
11. Transilvania Software – este un furnizor roman de servicii de outsourcing si solutii IT cu sediul in Cluj-Napoca.
Compania este lider de piata in Romania cu o solutie de monitorizare a flotei auto prin GPS, care a devenit la fel de populara in tarile vecine, cum ar fi Republica Moldova si Ungaria. Transilvania Software are de asemenea mare succes in distribuirea unui sistem Android pentru automatizarea fortei de vanzari si  este prima companie ce ofera un serviciu Traffic Message Channel in Romania pe tablete, smartphone-uri, pe langa sistemul de navigatie GPS Smailo. Piata arata o cerere in continua crestere pentru solutii mobile, pe care Transilvania Software isi propune sa le indeplineasca prin parteneriate strategice pentru dezvoltarea de aplicatii mobile si de testare. Compania este, de asemenea, in cautarea de oportunitati in proiecte de dezvoltare a aplicatiilor mobile si de software outsourcing.

12. Appscend e prima companie care a lansat o platforma dedicata aplicatiilor mobile 2nd screen. Aceasta platforma reuneste cea mai rapida tehnologie de dezvoltare a aplicatiilor native cu multiple tehnologii si solutii back-end pentru a asigura scalabilitatea aplicatiei, administrarea utilizatorilor si a continutului aplicatiei, o platforma de trimitere a push notification-urilor cat si statistici referitoare la modul de utilizare al aplicatiilor de catre utilizatori.

13. Allview – este brandul de smartphone-uri si tablete creat in 2004 in Romania. In 2010, Allview a fost prima companie autohtona care a lansat o tableta PC, a urmat in 2011 primul smartphone sub brand romanesc, iar in 2013, a lansat primul smartphone single sim din portofoliu. Gadget-urile Allview au o interfata prietenoasa, design atractiv, dotari tehnice de ultima, performanta ridicata si inspira cu adevarat. Allview a lansat un nou produs in cadrul targului MWC 2014 – Allview Viper S.

14. XLTRO Software Development (XL Team) ajuta companiile sa inoveze din punct de vedere tehnic, prin dezvoltarea de aplicatii web si mobile. Echipa de peste 40 de programatori se imparte in 3 birouri: Amsterdam si Leiden (Olanda) si Bucuresti (Romania). In cadrul MWC 2014 XLTRO Software Development vor prezenta serviciului de validare a conceptelor numit “Business Sprint”, o metodologie testata pentru validarea conceptelor web si mobile inovative. Pe langa Business Sprint, vor prezenta servciile de dezvoltare de aplicatii business, resurse dedicate, solutii de comert online.  Pe langa serviciile de dezvoltare, compania are o suita de produse inovative:
– mysnooze – https://www.mysnooze.com/ – ajuta calatorii sa aiba parte de o sedere in hotel personalizata
– DTM Tool – http://dtmtool.com/ – aplicatie pentru testare fara a scrie o linie de cod
– Gropometru – http://gropometru.ro/ – aplicatie de notificare pentru soferi de posibilele gropi din carosabil
– Taximetru – http://taximetru.ro/ – aplicatie prin care clientii de taxi au parte de o cursa corecta

Ne bucuram ca numarul companiilor romanesti a crescut si speram ca editia MWC 2014 sa le fi adus un plus de vizibilitate si, mai important, contracte cu parteneri seriosi si oportunitati de afaceri reale. Avem echipe talentate de IT-isti, minti stralucite in marketing ar fi momentul sa punem Romania pe harta telefoniei mobile mondiale!