Stiri

Ericsson cei mai doriti angajatori telecom si IT din Romania?

Ericsson 2Un studiu recent realizat de Brainspotting, cea mai importanta companie de consultanta in recrutare IT din Romania, arata ca Ericsson este al patrulea cel mai dorit angajator telecom de catre specialisti cu pregatire IT. In ultimii ani, compania a facut mai multi pasi importanti catre a se transforma in partenerul de incredere al unei Societati permanent conectate. Astfel, astazi, Ericsson ofera solutii si servicii complete nu doar catre operatori telecom, ci si catre companii din industrii foarte diverse, de la companii media la utilitati sau transport. Diversificarea portofoliului sau a condus la cresterea nevoii de a recruta profesionisti cu experienta IT. in plus, Romania gazduieste si unul dintre cele patru Centre de Servicii Globale ale Ericsson, centru care se dezvolta de la an la an si care are constant nevoie de specialisti locali cu puternica expertiza tehnologica. Din acest punct de vedere, rezultatul studiului este cu atat mai graitor pentru eforturile companiei.

Un alt studiu, realizat de aceasta data de catre Catalyst, una dintre cele mai experimentate agentii de servicii de consultanta de resurse umane, arata ca Ericsson este al treilea cel mai dorit angajator telecom din Bucuresti, cel mai important centru IT&C din tara. Compania s-a clasat constant pe primele 10 pozitii din top in ultimii ani, pozitia de pe podium din acest an fiind cel mai important rezultat al sau.

„Ericsson a crescut exponential in cei 20 de ani de existenta in Romania, de la doar 8 angajati in momentul fondarii companiei la 3.000 de oameni la inceputul acestui an”, a declarat Giovanni Dalla Vedova, Country Manager Ericsson Romania. „Cresterea extraordinara a echipei este in sine un rezultat remarcabil. De aceea, suntem cu atat mai mandri sa vedem ca doua studii diferite ne considera unul dintre primii 5 angajatori vizati de cei care isi doresc un job in industria IT&C. Am fost dintotdeauna foarte atenti sa atragem cele mai bune talente din tara si sa ne asiguram ca angajatii nostri isi pot atinge adevaratul potential, contribuind astfel la rezultate de business superioare si dandu-ne posibilitatea sa schimbam in bine societatea.”

Viziunea Ericsson este cea a unei Societati Permanent Conectate in care tot ceea ce poate beneficia de pe urma unei conexiuni va avea una, dandu-le oamenilor mai mult control asupra vietiilor lor, iar companiilor mai multa libertate economica.Transformarea Societatii Permanent Conectate in realitate este posibila datorita ambitiei, pasiunii si entuziasmului echipelor Ericsson din toata lumea, echipe care isi desfasoara activitatea pe baza acelorasi trei valori de baza: profesionalism, respect si perseverenta. Aceste valori definesc cultura interna a companiei si reprezinta fundamentul angajamentului pe care ni-l luam in fata clientilor, un angajament care este definit de incredere, inovatie si performanta.

Ericsson

Studiul Catalyst a scos in evidenta si eficienta cu care Ericsson se prezinta posibililor candidati. Astfel, perceptia sa in randul acestora coincide in mare masura cu cele trei valori interne de baza, Ericsson fiind asociat cu o serie de cuvinte-cheie precum „profesionalism”, „respect”, „seriozitate” si „inovatie”.

Cu o echipa de 3.000 de persoane si planuri de a continua sa se dezvolte in functie de nevoile de business si cele ale clientilor, Ericsson este deja unul dintre cei mai mari angajatori locali din industria IT&C si contribuie semnificativ la economia locala. Pentru a avea succes intr-o industrie atat de competitiva precum piata locala IT&C, o companie are nevoie de o echipa de angajati foarte talentati, bine pregatiti si pasionati, gata intotdeauna sa se auto-depaseasca. Cele doua studii confirma imaginea unui angajator puternic, oferindu-i Ericsson un avantaj competitiv important.