Camera foto Olympus OM-D E-M10 (2)
Foto si Video

Olympus OM-D E-M10 o noua camera foto mirorless ce-ti capteaza atentia

Camera foto Olympus OM-D E-M10 (2)

Recunoscuta pentru premiile dobandite, gama Olympus OM-D si-a adaugat un nou model de camera foto mirorless E-M10. Olympus OM-D E-M10 combina calitatile camerelor foto E-M5 si E-M1 rezultand un aparat foto cu o calitate a imaginii superioara, cu viteza de focalizare, putere, stil rafinat, intr-o carcasa metalica compacta.

Desi este un aparat usor de manevrat si utilizat cu dimensiuni compacte, la Olympus OM-D E-M10 nu s-a facut rabat la componentele performante, fiind echipat cu procesor de imagine TruePic VII si tehnologie WiFi .

Camera foto Olympus OM-D E-M10 este dotata cu vizor electronic de mare viteza, cu 1.440.000 de puncte, un display LCD inclinabil de 3 inch, sistem de stabilizare a imaginii pe 3 axe, sistem de focalizare automata ultrarapida FAST AF si o caracteristica pe care utilizatorii cu simt practic o vor indragi – un blit de tip pop-up. E-M10 are o ergonomie solida si este usor de folosit, chiar la aceste dimensiuni reduse.

Olympus E-M10 beneficiaza de caracteristicile de prima clasa ale categoriei OM-D, precum si de gama de obiective Olympus Micro Four Thirds M.ZUIKO DIGITAL. Prin combinarea senzorului Live MOS de 16 megapixeli de ultima generatie cu procesorul TruePic VII de la modelul OM-D E-M1, inginerii Olympus au integrat o calitate a imaginii exceptionala. Camera foto include si tehnologia Fine Detail II care adapteaza modul de procesare la caracteristicile individuale ale obiectivelor si setarilor de diafragma.

Un alt punct forte este capacitatea de indepartare a efectului moiré, care este potrivit in mod special pentru camerele foto digitale care nu incorporeaza un filtru low-pass. Beneficiaza de un sistem de stabilizare a imaginii pe 3 axe ce contracareaza eficient miscarile de giratie si pivotare si miscarea in jurul axei obiectivului, atat pentru fotografiile statice, cat si in cazul filmarilor HD, indiferent de obiectivul atasat, chiar si in conditii de iluminare slaba sau folosind o expunere de 1/15 dintr-o secunda sau mai putin.

La acesta noua camera foto vizorul electronic de mare viteza, de 1.440.000 (EVF), ajuta la incadrarea cu precizie a fotografiilor si la folosirea luminii chiar si in conditii dificile, time lag-ul ne fiind o problema pentru acest vizor electronic, care reproduce rapid scene cu dinamica mare (scene din sport, din natura, alte subiecte rapide).

Camera foto Olympus OM-D E-M10 (1)

Utilizatorii lui Olympus OM-D E-M10 pot folosi functia de Control Creativ care adapteaza rapid si eficient in vizor compozitia, focalizarea, tonurile, culoarea si verifica efectul schimbarilor de pe ecran inainte de a realiza fotografia.

FAST AF este cel mai rapid sistem Olympus de focalizare automata care foloseste 81 de zone tinta care acopera intreaga imagine. Acesta cuprinde si modurile Small AF Target si Super Spot AF, care fac posibila marirea si focalizarea pentru ca utilizatorul sa se poata concentra cu precizie pe sectiuni de cadru. In completarea sistemului FAST AF, camer afoto E-M10 are capacitatea de fotografiere secventiala cu 8 cadre pe secunda, depasind cele 4-5 cadre pe secunda care se regasesc la camerele foto rivale din aceeasi categorie.

Olympus OM-D E-M10 are Wi-Fi integrat si poate comunica direct cu un smartphone compatibil pentru incarcarea imaginilor selectate direct pe site-urile de socializare sau mass-media. Alternativ, telefonul poate fi folosit pentru control de la distanta, pentru a evita atingerea accidentala a camerei in timpul expunerilor lungi. Conectarea camerei cu telefonul se face prin intermediul unui cod QR.

Noua camera foto Olympus OM-D E-M10 este disponibila din februarie 2014 in doua variante de kit: cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm II R 1:3.5-5.6 la pretul de 3399 RON sau cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ, un obiectiv nou, super-slim, cu zoom electronic la pretul de 3799 RON. Fara obiectiv, corpul Olympus OM-D E-M10 este disponibil pe culoarea neagra sau pe argintiu la pretul de 2899 RON.

Cu Olympus OM-D E-M10 se poate atinge potentialul creativ si flexibilitatea datorita gamei de obiective interschimbabile existente, in prezent fiind cea mai mare gama de obiective mirrorless din lume. Odata cu introducerea a doua noi modele Micro Four Thirds, gama de obiective a crescut la 15 modele. Obiectivul super-slim, de tip pancake, M.ZUIKO DIGITAL 14 -42mm 1:3.5-5.6 EZ, are o grosime de doar 22.5mm, fiind cel mai subtire obiectiv cu zoom standard de kit din lume. Are un zoom electronic care este ideal pentru a face inregistrari video. Obiectivul foarte luminos, cu greutate redusa si de inalta performanta, M.ZUIKO DIGITAL 25mm 1:1.8, are o distanta focala fixa si este potrivit pentru portrete sau prim-planuri de la mai putin de 25cm.