sony tipa awards 2013
Foto si Video

Sony a primit 3 premii TIPA pentru cele bune echipamente foto si video

sony tipa awards 2013

Asociatia Publicatiilor Tehnice de Fotografie (TIPA) a decernat premiile pentru cele bune echipamente foto si video. Editia din acest an a adus trei distinctii pentru Sony la categoriile “Cea mai buna camera foto premium”, “Cel mai bun obiectiv Mirrorless Expert” si “Cea mai buna camera video”.

Cea mai buna camera foto premium: Sony Cyber-shot RX1

Sony RX 1

Prima camera foto compacta care ofera utilizatorilor un senzor Full Frame de 35mm Exmor CMOS a primit din partea juriului TIPA distinctia de “cea mai buna camera foto premium”. Echipata cu un obiectiv `Carl Zeiss Sonnar` T 35mm F2, camera Sony RX 1 ofera performata unui DSLR full-frame intr-un corp compact si usor, ce cantareste 428 grame. Sensibilitatea ISO a aparatului se situeaza intre 100 – 25600 si dispune in plus de control manual intuitiv pentru diafragma si inele de focalizare. Cyber-shot RX1 poate inregistra clipuri Full HD la rate de 50p/60p sau 25p/24p (progresiv). O gama variata de posibilitati de compozitie sunt oferite prin functiile Auto HDR si D-Range Optimiser, fotografie de suport (Exposure, DRO sau White Balance) si modul de fotografiere Auto HDR. Camera dispune, de asemenea, un indicator digital care arata daca imaginea este echilibrata.

Cel mai bun obiectiv Mirrorless Expert: Sony E 10-18 mm

Sony SEL1018

Pasionatii de fotografie au la dispozitie o gama complexa de obiective cu montura E pentru orice scenariu fotografic. Atent concepute pentru a completa designul camerelor α cu montura E, fiecare dintre obiectivele de tip E ofera performanta rafinata si utilizare facila.

Obiectivul ultrawide Sony 10-18mm ofera utilizatorilor o diafragma luminoasa f/4 constanta pe toata plaja focala, cu o distanta focala de la 15 la 27mm. Cântarind doar 225 grame, obiectivul dispune de un sistem de stabilizare optica avansat, ce permite fotografierea din chiar si atunci când timpul de expunere este ridicat. Obiectivul ultrawide Sony 10-18mm este ideal pentru peisaje, fotografie de interior sau orice scenariu fotografic ce necesita un unghi larg de cuprindere.

Cea mai buna camera video: Sony NEX-VG900

Sony NEX VG900

Ca o noua dovada a experientei Sony in realizarea de camere full frame, NEX-VG900 a fost desemnata de juriul TIPA “cea mai buna camera video”. Avand la baza un senzor CMOS full frame Exmor HD de 24.3 megapixeli, NEX-VG900 poate inregistra in modurile Full HD 50p, 50i, 25p si 24p, putand sa redea inregistrarea video necomprimata prin iesirea HDMI. Compatibil cu obiectivele cu montura Sony E-si Sony A (cu ajutorul adaptorului LA-EA3), modelul VG900 dispune de un vizor electronic XGA OLED (2359k de puncte) care afiseaza in timp real ajustarile facute. Microfonul surround integrat, de tip Quad Capsule Spatial Array 5.1, inregistreaza clar fiecare sunet, in timp ce adaptorul optional XLR faciliteaza folosirea de microfoane profesioniste.