Fira barcelona - MWC 2014
Stiri

MWC 2014, numaratoarea inversa a inceput…

MWC 2014

“Creating What’s Next” asa incepe editia Mobile World Congress 2014; cu un motto puternic si invitati care vor inspira toti participantii la MWC 2014: Mark Zuckerberg – CEO Facebook, Virginia Rometty – CEO IBM, Michel Combes – CEO Alcatel – Lucent, Michael Corbat – CEO , Citigroup, John Chambers – Presedinte si CEO Cisco, Jon Matonis – director executiv si membru al Consiliului la Fundatia Bitcoin si Jan Koum – Co-fondator si CEO la WhatsApp.

Toti pasionatii de tehnologie si dependentii de gadget-uri inca mai arunca un ochi pe noutatile prezentate la CES 2014 dar asteapta cu nerabdare urmatorul eveniment din lumea tehnologiei – Mobile World Congress 2014. La prezentarea oficiala a editiei GSMA Mobile World Congress 2014 s-a anuntat ca l-a invitat pe Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul Facebook, sa vorbeasca in prima zi de MWC 2014, pe 24 februarie in Barcelona.

Cea mai noua editie MWC 2014 se asteapta sa reuneasca mai mult de 75 000 de profesionisti din industria de telefonie mobila, dar si reprezentanti ai industriei de automobile, de sanatate sau financiare, domeniile in care tehnologia isi spune cuvantul cand vine vorba de progresul afacerilor. MWC 20114 va organiza conferinte noi din domeniul sanatatii, tursimului cat si media pentru a atrage un nou public.

Daca te intrebai ce e nou la MWC 2014 iata pe scurt invitatii care vor sustine prezentari si programele noi de la MWC:

MWC 2014 Speakers

mPowered Industries este una dintre noutatile editiei MWC 2014, un nou program care se va concentra pe analiza impactului mobilitatii in industrii cum ar f: marketing, turism si sanatate. Analiza facuta de experti mondiali si liderii de opinie va fi insotita de alte programe care va ajuta participantii sa inteleaga mai bine diferitele aspecte legate de mobilitate: experienta NFC, App Planet Overview si Power Hour.

Si 4YFN ( ” Patru ani de acum inainte” ) este, de asemenea, o noutate la MWC 2014, un eveniment organizat de Mobile World Capital Barcelona cu scopul de a ajuta antreprenorii sa evolueze cu proiectele lor de afaceri “mobile”. Printre invitati se vor numara Carlos Domingo ( Telefonica Digital ), Anand Chandrasekher ( Qualcomm ) si Jan Miczaika ( Wooga ). Programul 4YFN include activitati de intalniri scurte, intrevederi cu consilierii de business, un concurs de pornire si petreceri after-work.

Fitbit Challenge este inca una din noutatile cu care MWC 2014 isi intampina participantii. Mobile World Congress a abordat Fitbit, liderul categoriei in crestere Connected Health& Fitness pentru a le oferi in premiera participantilor experienta tehnologiei wearable, adica a gadgeturilor purtabile. Participantii MWC se vor convinge pe propria piele de ce inseamna inregistrarea in timp real a datelor personale si impactul live pe care aceste date le au asupra vietii lor, transformand MWC 2014 intr-o adevarata provocare de fitness. Desigur ca nu vor lipsi competitiile si premiile, participantii pot castiga zilnic un Fitbit Flex sau bratari Force Wireless Activity + Sleep , Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scales si multe altele, iar in plus, vor avea si un pret special daca isi doresc sa cumpere un Fitbit Flex.

fitbit wearable technology

O veste buna pentru parinti este mYouthCamp, pe care MWC 2014 il pune la dispozitia copiilor de 8 – 14 ani, in timp ce participantii pot incheia afaceri si bate in lung si in lat salile uriase ale targului MWC. Copii vor fi distrati cu diverse activitati in timp ce parintii isi vor vedea de treaba linistiti. Desigur ca spatiul este limitat, iar cei care vin cu copii vor trebui sa se inscrie pe liste la mYouthCamp@mobileworldcongress.com.

Graffiti Wall ni s-a parut o idee buna la MWC 2014, mai ales pentru ca pe langa partea tehnica, de multi considerata un pic plictisitoare, peretele de graffiti va stimula si artistii sa devina competitivi. Peretele Graffiti Wall va fi plasat la etaj intre salile Hall 7 si Hall 8 unde artistii locali din Barcelona vor desena orice gadget sau tehnologie care ii inspira din cadrul MWC 2014. Asa ca vei vedea cum priveste un artist ultima tehnologie!

La Wip JAM, un eveniment dedicat developerilor, DevCon and Hackathon vin la Mobile World Congress 2014 si rezerva o intreaga cladire – Sala M5 din Fira Montjuic, de luni pana miercuri pentru a dezvalui povestile developerilor dar si pentru workshop-uri tehnice, unde sponsprii si expertii din industrie vor dezvalui trucuri, tehnici si coduri pentru ca dezvoltarea de noi aplicatii sa fie mai rapida, mai eficienta si sa aduca noi functii aplicatiilor. Deci vor fi 3 zile de testare si imbunatatire a noilor aplicatii, iar dezvoltatorii participanti vor avea la dispozitie sustinerea expertilor si un laborator de testare. Pentru a intra la Wip Jam bineinteles ca e nevoie de o inregistrare in prealabil pe http://wip.org/wip-event/wipjam-mwc14/.

Iata si cateva din evenimentele programate la MWC 2014:

programe MWC 2014 pe scurt

Ca in fiecare an, Mobile World Congress 2014 va avea un impact important in regiunea Catalunya din Spania, generand peste 7 000 de locuri de munca temporare si 356 milioane de euro. Incepand din 2006 MWC avut un impact de 2,1 miliarde in economia locala si a ajutat la crearea 46.700 de noi locuri de munca in regiune. La editia MWC 2014 va fi, de asemenea, cel mai mare targ axat pe reducerea emisiilor de carbon, una din initiativele MWC Green Initiatives.

Anul acesta echipa New Edition News va participa la MWC 2014, asa ca te vom tine la curent cu cele mai noi gadgeturi, concepte si lansari in timp real. Pana atunci, afla mai multe de pe: www.mobileworldcongress.com.