A5000
Foto si Video

Sony A5000 prima camera mirrorless entry-level

A5000

Sony a renuntat la brandul NEX pentru camerele foto mirrorless in favoarea numelui Alpha. Pe langa cele doua aparate foto compacte: Cyber-shot W830 si Cyber-shot W810 prezentate la CES 2014 a fost lansata si camera foto mirrorless A5000 cu lentile interschimbabile care va face parte din seria Alpha.

Cu o greutate de doar 210 grame (doar body) si o inaltime de 62,8mm , Sony A5000 este cea mai mica si usoara camera digitala Wi-Fi cu lentile interschimbabile.

Camera foto mirrorless Sony A5000 este dotata cu un senzor Exmor APS HD CMOS de 20.1 megapixeli efectivi si procesor BIONZ X.

Imaginile sunt imbunatatite si mai mult cu ajutorul noului procesor BIONZ X, acelasi disponibil si pe camerele foto mirrorless full-frame α7 si α7R. In plus, sensibilitatea este acum reglabila manual pana la ISO 16000 pentru imagini impresionante realizate in lumina scazuta.

A5000 are un design compact, prevazut cu blit incorporat pentru fotografii de calitate chiar si atunci cand lumina este slaba. Grip-ul aparatului foto este construit pentru o manipulare sigura cu orice obiectiv cu montura E.

Auto-portretele sunt mai usor de realizat datorita grip-ului confortabil si a ecranului ajustabil la 180° care permite o incadrare perfecta, iar functia Soft Skin netezeste ridurile in mod automat pe fetele detectate. De asemenea, pe corpul aparatului foto exista o parghie pentru deget pentru ajustarea zoom-ului optic fara a apela la inelul obiectivului.

Conexiunea Wi-Fi permite conectarea printr-o singura atingere cu telefoanele si tabletele Xperia sau cu orice smartphone si tableta Android compatibile NFC. Cu optiunea Smart Remote Control te conectezi imediat la un dispozitiv mobil pentru a vizualiza fotografiile sau pentru a controla camera de la distanta.

Accesoriile pentru A5000 includ o geanta LCS-EBB, cureaua de umar STP-XSR1 si geanta LCS-BBN Soft. Geanta LCS-BBN incape perfect in interiorul unui rucsac sau a unui geamantan. De asemenea, kitul de accesorii ACC-TRW include incarcatorul de baterie BC-TRW si setul de baterii reincarcabile NP-FW50.

Potrivit pentru A5000, teleobiectivul SEL55210 cu luminozitateF4.5-6.3 este disponibil si pe culoarea negru.

Camera foto mirrorless cu lentile interschimbabile Sony A5000 va fi disponibila in Europa din martie 2014.