Foto si Video

Sony lanseaza Sony Cyber-shot RX10 ce ofera puterea creativa a unui DSLR

Sony RX10

Sony a lansat noua Cyber-shot RX10, o camera bridge cu design atractiv.

Sony Cyber-shot RX10 este usor de manevrat si echipat cu optiuni extinse de control manual, fiind familiar celor obisnuiti cu DSLR-urile. Obiectivul fix al camerei permite captarea unor imagini de calitate, asigurate de senzorul mare de imagine si de procesorul avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decat la modelele anterioare.

Obiectivul fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T* de 24-200mm (echivalent 35mm) si diafragma F2.8 ofera aceleasi nivele de claritate si performanta asteptate de la o colectie de obiective interschimbabile. Cu o raza de zoom extinsa, de la grandangular la telefoto, acesta devine partenerul perfect pentru fotografiile portret, peisaje, natura, cadre urbane si cele de interior. Capacitatea acestuia de a focaliza la distante mari, cat si la distante de 3cm, il face ideal pentru fotografii de detaliu.

Diafragma maxima F2.8, indiferent de distanta focala, ofera mai multa luminozitate imaginilor decat o colectie de obiective interschimbabile. La fel de usor precum permite fotografierea in spatii slab luminate, fara a modifica setarile ISO. Camera foto RX10 permite si fotografierea cu defocalizarea atenta a subiectului de fundal (efectul de bokeh), datorita diafragmei cu sapte discuri. Stabilizatorul optic asigura imagini clare, chiar si in cazul fotografierii din mana, la distante focale mari.

Caracteristica principala a modelului DSC-RX100 II, senzorul tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate si rezolutie de 20,2 megapixeli efectivi este de patru ori mai mare decat senzorul de imagine al unei camere compacte obisnuite. Procesorul BIONZ X imbogateste calitatea imaginilor surprinse cu detalii uimitoare, reduce zgmotul pe zone specifice din cadru si elimina refractia luminii, pentru fotografii deosebite.

Noul mecanism Direct Drive SSM asigura autofocalizare mai rapida, impreuna cu senzorul Exmor R CMOS si procesorul BIONZ X. Optiunea de blocare a autofocusului urmareste cu precizie subiectele aflate in miscare, chiar daca acestea dispar si reapar in cadru. Noua optiune Eye AF asigura portrete clare, cu focalizare precisa, chiar daca subiectul nu priveste fix in cadru. In plus, utilizatorii au posibilitatea de a alege trei marimi pentru zonele de AF. Aceasta optiune reduce riscul focalizarilor accidentale in cazul fotografiilor de close-up si macro.

Pasionatii de inregistrari video se pot bucura de aceleasi abilitati impresionante ca in cazul fotografiilor. Folosirea obiectivului in modul grandangular permite inregistrarea video Full HD la aceeasi calitate de exceptie, pe toata suprafata surprinsa. Cadrele video pot fi inregistrate in formate de 50p (progresiv AVCHD) sau la o frecventa cinematica de 25 cadre pe secunda si control deplin in modurile P/A/S/M. Iesirea HDMI permite vizualizarea continutului pe un monitor extern sau pe alte dispozitive.

Sunetul inregistrarilor video este asigurat de posibilitatea reglarii nivelului de sunet. Pentru o monitorizare mai atenta a sunetului, exista o iesire jack pentru microfon si casti. Kit-ul optional de adaptare XLR-K1M permite inregistrarea video la nivel profesional, permitand chiar si atasarea unui microfon extern prin terminalul XLR.

Noul vizor electronic OLED cu o rezolutie de 1440k puncte, permite vizualizarea precisa a subiectului, plus un unghi larg de vedere, de aproximativ 33°. Pentru si mai multa libertate in compozitia cadrelor, ecranul LCD rabatabil de tip 3.0 echipat cu tehnologia White Magic™ permite o incadrare mai usoara prin miscarea ecranului sus sau jos.

Corpul usor al camerei, construit din aliaj de magneziu, este rezistent la praf si umezeala, pentru utilizare fara compromisuri indiferent de mediu.

Modul intuitiv si ergonomic de folosire este imbogatit de optiunile de control care ofera un grad de flexibilitate caracteristic DSLR-urilor.

Apertura se deschide usor la comutarea brusca de la un mod de control la altul. In cazul ajustarii manuale a aperturii, se va auzi un ”click” specific, atunci cand focalizarea este corecta. Sau se poate face schimbarea si in modul silentios, mai ales cand se filmeaza si nu se doreste deranjarea subiectului. Camera dispune de sapte butoane de modificare, plus un LCD de varf, pentru confirmarea instanta a gradului de expunere sau a altor specificatii cheie.
Imaginile de inalta rezolutie pot fi afisate direct pe un ecran tv 4K. Compatibilitatea cu ecranele TRILUMINOUS ofera o paleta larga de culori bogate, naturale, capturate cu Cyber-shot RX10, ce pot fi vizualizate pe televizoarele BRAVIA.

Modulul Wi-Fi integrat permite conexiunea facila printr-o singura atingere cu smartphone-urile Xperia™ sau Android, compatibile cu NFC, iar partajarea fotografiilor pe dispozitivele mobile sau pe televizoarele HD este mai usor de realizat. Instalarea optiunii PlayMemories Mobile Version 3.0 permite folosirea smartphone-ului ca telecomanda pentru camera.

Optiunile creative ale camerei se pot imbogati cu o gama larga de accesorii compatibile de la Sony. Husa LCJ-RXE protejeaza camera de praf si lovituri. Inregistrarile video vor avea un sunet clar daca se ataseaza microfonul extern ECM-XYST1M. Subiectele pot fi luminate mai bine cu blitul extern HVL-F43M sau cu HVL-LEIR1 Video IR.

Camera compacta Sony Cyber-shot RX10 va fi disponibila la precomanda pe www.sony.co.uk si pentru vanzare in Europa de la mijlocul lunii noiembrie.