Sony mirrorless a6300
Foto si Video

Noua camera foto Sony α6300 filmeaza 4k

Sony mirrorless a6300

Sony a lansat astazi noua camera foto mirrorless, modelul α6300. Camera beneficiaza de un sistem 4D FOCUS, care poate focaliza pe un subiect in 0,05 secunde, cel mai scurt timp AF din lume.In plus, α6300 are 425 de puncte de detectie AF, cel mai mare numar existent pe un model de camera foto cu obiective interschimbabile, care poate captura pana la 11 cadre pe secunda in modul autofocus continuu si cu urmarirea expunerii.

Noul model permite realizarea de fotografii in rafala prin modul live-view, cu pana la 8 cadre pe secunda. Camera versatila α6300 este echipata cu noul senzor Exmor CMOS pe format APS-C, de 24.2MP cuplat la procesorul de imagine BIONZ X, care produce imagini de o calitate remarcabila pe toata plaja ISO 100 – 51200 .

Noul α6300 poate filma si inregistra clipuri video de rezolutie 4K fara deformare de pixeli, in formatul Super 35mm. Noua camera foto α6300 de la Sony include apreciatul mod de FOCUS 4D de pe modelul α6000, care utilizeaza sistemul de autofocus Fast Hybrid AF care permite imortalizarea unui subiect in doar 0,05 secunde. Camera include si tehnologia High-density Tracking AF cu 425 de puncte de detectie care-i permite sa focalizeze extrem de rapid in orice zona a campului, chiar si pe obiecte mici si rapide pe care alte camere nu le-ar detecta.

Pe langa acoperirea extinsa de AF, α6300 include in premiera o tehnologie noua high-density tracking AF, care ii permite sa activeze rapid un numar mare de puncte de AF din jurul unui subiect – de circa 7,5 ori mai multe decat a6000 – si sa le ajusteze in mod inteligent, in conformitate cu miscarea subiectului. Aceasta functie este extrem de utila, in special atunci cand este folosita in modul rafala de 11 cadre pe secunda sau 8 cadre pe secunda in modul live-view, cu o acuratete de incadrare de 100% pe ecranul LCD sau vizor, pentru subiectele care se misca rapid.

Cele 425 de puncte AF de detectie, functiile de enhanced tracking si acuratetea focalizarii sunt disponibile pe α6300 si la folosirea obiectivelor cu montura A cu un adaptor precum Sony LA-EA3. Aceasta este o premiera pentru camerele foto Sony cu obiective interschimbabile pe montura E si cu senzor pe format APS-C, singurele modele care mai includ aceasta optiune fiind camerele full-frame α7R II si α7 II.

Alte imbunatatiri la modelul α6300 includ declansarea silentioasa, posibilitatea de a folosi functia AF in modul de magnificare, functia Eye AF in modul AF-C si multe altele.

Senzor performant Exmor CMOS de 24.2 MP si procesorul BIONZ X
Pentru a maximiza eficienta si performanta, α6300 include noul senzor de 24,2 MP care se potriveste perfect cu procesorul de imagine BIONZ X.

Noul senzor are fire de cupru care imbunatatesc colectarea luminii si accelereaza semnificativ viteza de citire. Procesorul BIONZ X include un algoritm imbunatatit de procesare a imaginii, care maximizeaza capacitatea senzorului. Impreuna, cele doua componente colaboreaza pentru a produce fotografii cu zgomot de imagine redus si rezolutie exceptionala in setari ISO de pana la 51200iii, in special in zona de sensibilitate medie-superioara.

In premiera in segmentul non-full-frame Sony cu obiective interschimbabile, noua camera α6300 ofera posibilitatea de inregistrare 4K in formatul Super 35mm. Cand filmeaza in 4K, camera colecteaza 20 de megapixeli de informatie, de aproximativ 2,4 ori (echivalent 6K) mai multi pixeli decat in cazul 4K UHD, iar apoi supra-esantioneaza informatia pentru a produce clipuri de o calitate ridicata, cu detalii si profunzime exceptionale.

Camera utilizeaza codecul XAVC S in timpul filmarii, care inregistreaza cu o frecventa bit rate de 100 Mbps in 4K si 50 Mbps in formatul standard Full HD. In plus, camera focalizeaza de doua ori mai rapid decat modelul precedent, datorita sistemului nou si imbunatatit de AF.

Alte functii profesionale incluse sunt posibilitatea de inregistrare Full HD la 120 de cadre pe secunda la o frecventa de 100 Mbps, o alta premiera pentru o camera cu senzor APS-C cu obiective interschimbabile.

Acest mod permite editarea clipurilor in formate slow-motion la o viteza redusa de 4 sau de 5 ori in Full HD (la 24p sau 30p). De asemenea, inclus in camera este o mufa de microfon care permite utilizarea microfoanelor externe si suporta si adaptoare XLR, precum si functia noua Gamma Display Assist, care le permite utilizatorilor sa monitorizeze imaginile sau sa verifice focalizarea cand inregistreaza clipuri S-Log. Noul model include functionalitati Zebra imbunatatite, pentru un control mai bun al expunerii.

α6300 este echipat cu un vizor XGA OLED Tru-Finder cu 2,4 milioane de puncte, care ofera vizibilitate excelenta pe fiecare colt. De asemenea, un nou mod disponibil pentru vizor permite afisarea imaginilor la 120 cadre pe secunda.

Din punct de vedere estetic, noul model a6300 sta foarte bine in mana, datorita designului robust, din aliaj de magneziu. Poate fi personalizat pentru aproape orice stil de fotografiere sau filmare, cu 9 butoane configurabile pe care pot fi setate 64 functii diferite. Camera are un sistem imbunatatit de rezistenta la praf si umezeala, o montura ranforsata pentru obiective si butoane noi si imbunatatite pentru declansator si selectare mod.

Noua camera α6300 este compatibila cu tehnologiile Wi-Fi si NFC si complet functionala cu aplicatia Sony PlayMemories Mobile, disponibila pe platformele Android si iOS, precum si cu gama tot mai extinsa de aplicatii PlayMemories Camera Apps. De asemenea, poate citi si coduri QR, pentru o conexiune mai usoara cu smartphone-uri fara tehnologie NFC.

α6300 va fi disponibila in Romania din martie 2016, la un pret de aproximativ 1.250 de euro, fara obiectiv, si de 1.400 de euro pentru versiunea cu obiectiv SELP1650.