HTC One mini
Telefoane Mobile

HTC One Mini fratele mai mic a lui HTC One

HTC One mini

HTC a anutat HTC One mini, o versiune mai mica a modelului multipremiat HTC One. Noul model HTC One mini completeaza familia de telefoane inteligente, beneficiind de HTC BlinkFeed, HTC Zoe, HTC BoomSound.

Chiar daca pentru unele persoane un smartphone de 4.3 inch poate parea tot mare, HTC One mini are 132 x 63.2 x 9.25 mm si o greutate de 122 grame incapand foarte lejer in buzunar.

In ceea ce priveste ecranul HTC mini are un display Super LCD 2 cu rezolutie 720p si o densitate a pixelilor de 341ppi fiind protejat de Gorilla Glass 3.

La fel ca si la Samsung Galaxy S4 Mini odata cu dimensiunea redusa a telefonului HTC One au fost facute si cateva compromisuri: un procesor mai mic dual-core SnapDragon 400 de 1,4 GHz, 1GB de Ram, procesor grafic Adreno 305 si 16GB de stocare fara posibilitate de extindere a memoriei(sa renuntat la slotul microSD), de asemnea nu are NFC si vine cu o baterie mai mica de 1800 mAh.

Totodata HTC One mini ruleaza Android 4.2.2 Jelly Bean cu HTC Sense 5, aducand experienta de pe HTC One.

Peter Chou, CEO HTC Corp. a declarat: “Suntem mandri sa fim creatorii celui mai inovator telefon, iar acum, prin HTC One mini, a celei mai bune familii de smartphone-uri din lume. HTC One mini aduce impreuna toate caracteristicile care au facut din HTC One un succes, intr-un corp mai mic, dar la fel de atragator.”

Designul smartphone-ului HTC One mini a fost creat de aceeasi echipa care a facut designul si la HTC One.

Pe spate HTC One Mini are aceiasi camera de 4MP cu tehnologie UltraPixel si senzor BSI si poate inregistra video 1080p cu HDR si LED flash ca si HTC One. Diferenta dintre HTC One si HTC One mini este lipsa stabilizatorului de imagine. Pe fata camera este de 1.6 MP cu senzor BSI si poate filma HD.

HTC One mini va fi disponibil la nivel global incepand din luna septembrie in nuante de argintiu (Glacial Silver) si negru (Stealth Black), dar va putea fi gasit, intr-un numar limitat de tari, incepand din luna august.