xbox one
Console

Microsoft a dezvaluit noua consola Xbox One

xbox one

Dupa 8 ani de la lansarea consolei Xbox 360, Microsoft a prezentat saptamana trecuta in cadrul unei conferinte de presa in campusul Microsoft din Redmond urmatoarea generatie de console Xbox One. Potrivit declaratilor facute de reprezentantii Microsoft, noul Xbox ONE nu mai este o simpla consola de jocuri, ci un sistem de divertismet all-in-one.

Don Mattrick presedintele Microsoft al diviziei Interactive Entertainment Business a declarat la evenimentul Xbox din Redmond “Avem o viziune ambitioasa pentru a deveni sistemul all-in-one pentru fiecare camera de zi”.

In privinta software-ului folosit consola Xbox One foloseste un sistem de operare pe 64 biti, bazat pe un kernel Windows NT 6.x. De asemnea noua interfata este gandita pentru a putea controla TV-ul si de a oferi consumatorilor continut audio/video original.

In ceea ce priveste hardware-ul Xbox One vine cu un procesor pe 64 de biti cu opt nuclee construit pe arhitectura AMD Jaguar, 8GB DDR3, un hard disk de 500GB, un drive Blu-ray, HDMI, 3 porturi USB 3.0, wireless 802.11n cu Wi-Fi Direct, Bluetooth. Compania va vorbi probabil mai mult despre hardware in cadrul E3 care va incepe in cateva saptamani.

Xbox One a fost prezentata la conferinta de presa impreuna cu un nou senzor Kinect. Spre deosebire de actuala consola Xbox 360, Xbox One se va vinde impreuna cu senzorul Kinect. Noul senzor Kinect are o camera video 1080p si un senzor îmbunătățit care poate detecta rotatii usoare de la incheietura mainii sau umar si poate detecta bataile inimii.

Comenzile vocale si controlul prin gesturi au fost imbunatite.

Xbox One poate fi controlata vocal si se poate conecta la o serie de device-uri precum televizor, sistemul home audio etc si poate gestiona content-ul pe care vrea sa-l vada utilizatorul. Comenzile vocale sunt simple: “Xbox On”, “Xbox watch tv”, “Xbox game”, “go to music”, “go to TV”, iar comenzile sunt preluate aproape instantaneu de consola.Consola poate fi pornita prin comanda vocala spunand “Xbox On”.

De asemenea, noua consola poate fi controlata si prin gesturi. Microsoft a integrat Skype in noul XBOX cu functia de control vocal pentru preluarea apelurilor sau incheierea apelurilor.

Cateva dintre comenzile vocale prezentate de Microsoft in cadrul evenimentului sunt : ” Xbox, Go Home ” pentru se reveni la ecranul de start al sistemului, ” Snap Internet Explorer ” si puteti aduce browser-ul alături de un joc, similar cu modul în care puteți aranja ferestrele una langa alta în Windows 8.

De asemenea cu noul senzor Kinect veti putea controla interfata principala a sistemului prin gesturi, iar prin miscarile mainilor va veti putea deplasa prin meniuri.

Jocuri pentru Xbox One

Chiar daca in mare parte conferinta de presa a fost axata pe noile caracteristici ale sistemul de operare al consolei Xbox One cativa dintre marii producatori de jocuri au prezentat cateva dintre jocurile ce urmeaza sa apara pentru noua consola.

Microsoft Studios va lansa jocul Forza Motorsport 5 care va fi disponibil in momentul cand va fi lansata consola pe piata. Totodata Microsoft Studios intenționeaza sa lanseze 15 de jocuri in primul an al consolei, din care 8 vor fi noi francize.

EA Sports a anunțat noi titluri pentru Xbox One: FIFA 14, Madden NFL 25, NBA Live 14 și UFC vor fi lansate in urmatoarele 12 luni, folosind un nou motor de jocuri numit Ignite.

Activision a prezentat noul joc seria Call of Duty numit Ghosts. Jocul va utiliza noul motor de jocuri Infinity Ward care va pune in valoare noua placa video cu care este dotat Xbox One, oferind texturi mai detaliate pentru pielea umana si alte caracteristici.

Remedy Entertainment creatorii jocului Alan Wake si cele 2 jocuri Max Payne au anuntat un nou joc numit Quantum Break care va fi exclusiv pentru Xbox One.

Publisher-ul francez Ubisoft a anuntat ca lucreaza la două jocuri: Watch Dogs și Assassin’s Creed IV Black Flag – care va fi disponibil pentru Xbox One pana la sfarsitul acestui an.

Vestea proasta pentru gamerii care au colectii mari de jocuri pe Xbox 360 este ca nu se vor mai putea juca acele jocuri pe Xbox One din cauza schimbarilor dramatice facute la arhitectura sistemului.

Microsoft nu a anutat cand va fi disponibil Xbox One spunand ca vom afla multe detalii la E3 2013, care va avea loc luna viitoare.