Gadgeturi

E-boda Supreme XL400QC Review

Supreme XL400QC

E-Boda a lansat recent tableta Supreme XL400QC fiind prima tableta romaneasca care foloseste un procesor quad-core.

Astfel prin aceasta lansarea tabletei Supreme XL400QC, E-Boda vrea sa lase in urma companiile rivale Allview si Evolio, dar sa vedem si daca va reusi.

Cutie si accesorii

Tableta Supreme XL400QC vine in pachet cu certificatul de garantie, manualul utilizatorului, incarcatorul AC, cablu de date mini USB, o pereche de casti si un cablu USB On-The-Go pentru a fi folosit cu modem-urile 3G pe USB.

In cutie gasim pe langa tableta obisnuitele accesorii certificatul de garantie, manualul utilizatorului, incarcatorul AC, cablu de date mini USB, o pereche de casti si un cablu USB On-The-Go care este compatibil cu o serie de modemuri 3G.

Design si constructie

Tableta E-boda Supreme XL400QC are un design atractiv, carcasa fiind realizata din plastic si aluminiu.

Partea frontala este alcatuita din rama de culoare alba cu colturi rotunjite, un display si o camera foto de 0.3 MP. Partea din spate a tabletei este curbata spre exterior si este formata din doua panouri de plastic lucios fiind separate de o banda de aluminiu.

In partea superioara se afla doua difuzoare plasate aproape de colturile tabletei iar pozitionat central se afla camera principala de 2MP.

Pe partea dreapta lateral gasim pozitionate toate butoanele: butonul de power, volum, mufa jack 3.5mm, slot microSD, port HDMI si USB.

Specificatii

[table id=18 /]

Supreme XL400QC este construita in jurul unui chipset ATM7029 de la Actions Semiconductor, alcatuit dintr-un procesor quad-core Cortex A9 tactat la 1.5 GHz si un procesor grafic dual-core Vivante Multicore GC1000.

Desi cei de la E-boda specifica pe cutie faptul ca procesorul este tactat la 1.5 GHz, insa in aplicatiile de benchmark si din CPU-RAM-DEVICE Identifier reiese ca frecventa reala este de 1.2 GHz.

Tableta mai este dotata cu 1GB DDR3, in timp ce spatiul destinat stocarii este de 16GB care poate fi extins prin slotul micro SD care accepta card-uri de pana la 48GB.

Ecranul folosit de tip IPS are o rezolutie 1280 x 800 care este ca mica avand in vedere ca din ce in ce mai multi producatori scot acum tablete de 10.1 inch cu rezolutii Full HD sau de tip retina.

Totusi daca trecem peste partea cu rezolutia unghiurile de vizibilitate si reproducerea culorilor sunt excelente. Cu o grosime de 13mm si cantarind 670 grame tableta Supreme XL400QC poate fi considerata o tableta grea si masiva.

Din punct de vedere software, tableta E-Boda Supreme XL400QC ruleaza Android 4.1.1 si vine cu o serie de aplicatii preinstalate, printre care se numara Adobe Reader, Documents to Go, ES File Explorer.

Camera Foto si video

Camera foto nu reprezinta o dotare importanta pentru o tableta, iar in momentul in care discutam despre o camera de 2MP este destul de clar ca asteptarile nu pot fi foarte mari.

Camera de 2MP are probleme cu focalizarea iar culorile nu corespund cu realitatea. Pe partea de filmare, videoclipurile ies ca si cum ai face o editare din mai multe poze avand un framerate foarte scazut.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uYjqmSpAZrk[/youtube]

Benchmark

Conform specificatiilor de pe ambalaj, tableta poate rula filme full HD (1080p) care folosesc codec-urile H.264, MPEG-2, MPEG4, Xvid, DivX, Real 8\9\10, RM, RMVB, PMP, FLV, MP4, M4V, VOB, WMV, 3GP, MKV. Am testat cateva fisiere video AVI si MKV la diferite rezolutii non-HD, HD 720p si 1080p

La filmele la rezolutie hd 1080p a avut un mic delay dupa care a fost redat ireprosabil, insa toate celelalte au rulat fara nicio problema.

Am instalat si cateva jocuri, unele au rulat bine insa altele care necesita grafica 3D au sacadat iar in benchmark-ul jocului Epic Citadel am obtinut 21.1 FPS

[table id=41 /]

Autonomie

E-Boda Supreme XL400QC ofera o autonomie multumitoare, 4 ore si 30 de minute, rezultatul find obtinut prin redare a continutului HD, rulare de jocuri si navigare pe internet si vizionare de filme.

Concluzie

In concluzie tableta E-Boda Supreme XL400QC sa prezentat foarte bine la capitolul video, dar nu poate fi considerata o tableta pentru gaming.

Tableta se adreseaza persoanelor cu un buget mai restrans (1000 lei), care doresc sa vada un si un film, sa citeasca o carte, sau sa asculte muzica.

Galerie:

Plusuri:

– design elegant

– pret competitiv

Minusuri:

– sistemul se blocheaza in momentul cand incerci sa pui stick-ulĀ  de la RCS

– sacadeaza la vizionarea filmelor si la rularea jocurilor 3D

– carcasa este groasa