Gadgeturi,  Stiri

Sony a dezvaluit PlayStation 4, doar cu o imagine a joystick-lui

sony ps4

In urma cu cateva ore Sony si-a anuntat noua sa consola de jocuri, PlayStation 4, in cadrul unui eveniment din New York. Din pacate lansarea comerciala va fi undeva la finalul anului 2013, cu un nou joystick si o serie generoasa de jocuri.

Japonezii de la Sony in loc sa ne prezinte cum va arata noua consola ei au ales sa prezinte doar o imagine cu viitorul joystick. Joystick-ul se va numi Dual Shock 4 si va avea un touchpad si o lumina in partea superioara pentru a face diferenta intre jucatorii.

Totusi Sony a dezvaluit cateva caracteristici tehnice ale viitoarei console Sony Playstation. Astfel Sony PS4 va functiona pe o arhitectura de PC “turbo”, cu un procesor X86, o unitate grafica mai performanta si 8 GB de memorie interna unica, iar procesorul va avea opt nuclee.

joistick PS4

Sony PS4 va avea cateva caracteristici inedite, astfel jocurile vor putea fi suspendate doar cu ajutorul butonului de power, iar un procesor secundar permite administrarea download-urilor si upload-urilor, chiar daca consola este inchisa.

Totodata PlayStation 4 va putea permite jucătorilor sa urce videoclipuri online în mod direct, chiar in timpul actiuni. Sony a integrat serviciul de jocuri online Gaikai, care va permite o conectivitate si o interactivitate extinsa. O alta functie importanta este cea legata de conectivitate cu PS Vita, astfel jucatorii putand sa-si transfere wireless jocurile pe aceasta.

Consola PS4 nu va fi compatibila cu titlurile anterioare, dar pana la finalul anului se spera ca acest lucru sa se realizeze prin intermediul sistemul oferit de Gaikai.