Sony CES 2013
Noutati

Sony dezvaluie o gama extinsa de produse interconectate la CES 2013

Sony CES 2013

LAS VEGAS (Sony CES), 8 ianuarie 2013 – Sony dezvaluie, la CES 2013, o linie vasta de noi produse si tehnologii care acopera intreaga experienta de divertisment. Cele mai noi dispozitive Sony ofera cate ceva pentru fiecare utilizator: de la optiuni WiFi, conexiune la Internet si functia One Touch folosind tehnologia Near Field Communication (NFC), pana la tehnologii de imagine HD, 3D, 4K si multe altele.

• Prima gama de televizoare 4K X9000A si un portofoliu 4K complet
• Primul smartphone cu HDR, subacvatic, Xperia Z
• Conectivitate One Touch prin NFC pe majoritatea produselor
• Noile Cyber-shot cu WiFi – modelul DSC WX80 si noile compacte subacvatice TF, care permit fotografierea pana la 10m sub apa
• Camere video Handycam cu stabilizator optic avansat si proiector incorporat
• Boxe de sunet cu tehnologia NFC precum modelul SRS-BTV

“Avem multe produse noi interesante la CES, care combina acel mix magic dintre stiinta si curiozitate, design si functionalitate, tehnologie si divertisment, pentru a crea o experienta unica Sony”, a declarat Kazuo Hirai, Presedinte si CEO al Sony Corporation.

Noile tehnologii Sony expuse la CES reprezinta rezultatul anilor de inovatii in design si inginerie, concretizate in produsele de referinta lansate in ultimele 12 luni, printre care se numara inovatoarele laptop-uri VAIO cu ecran tactil, televizorul Bravia 4K LED TV, de 84”, dar si o gama completa premiata de noi produse de imagine digitala. Aceste tehnologii si altele se afla la baza produselor Sony pentru 2013: smartphone-uri, tablete, camere foto si video, televizoare inteligente si sisteme de sunet.

Sony Xperia Z

Smartphone-urile Sony Xperia la CES 2013
Sony prezinta noul varf de gama Xperia Z, care va transforma experienta de utilizare a unui smartphone prin noi tehnologii de imagine si primul senzor din lume cu HDR. Modelul dispune de noul ecran “Reality Display” Full HD 1080p de 5” si de procesorul de imagine BRAVIA Engine 2 pentru imagini clare si realiste. De asemenea, Xperia Z este dotat cu procesorul quad-core Snapdragon™ S4 Pro pentru multitasking, o camera de 13 mp si conectivitate 4G LTE pentru a accesa rapid continut de divertisment.

Modelul Xperia Z imprumuta performantele recunoscute ale camerelor digitale Sony si beneficiaza de senzorul de imagine Exmor RS, primul senzor din lume cu HDR (High Dynamic Range) pentru smartphone-uri. Cu ajutorul acestuia utilizatorii pot inregistra clipuri video si surprinde fotografii memorabile, chiar si in conditii de iluminare scazuta. Noul mod STAMINA al bateriei permite o durata de functionare de cel putin patru ori mai mare decat a altor modele. Aplicatiile Sony “WALKMAN”, “Album” si “Movies” ofera utilizatorilor posibilitatea de a cauta, distribui si accesa in mod intuitiv continutul online.

Mai mult, noul telefon este rezistent la praf si rezista in apa la o adancime de un metru pana la 30 de minute.

Functia One-touch la CES 2013
Noile Sony Xperia Z si Xperia ZL dispun de tehnologia disponibila pe multe dintre produsele Sony prezentate la CES 2013 prin functia One-touch. Tehnologia NFC (conexiune de proximitate) ofera cea mai usoara si rapida cale de a conecta wireless un smartphone la un dispozitive audio-video externe – boxe, tablete, sisteme home-theatre, televizoare.

Sony sistem audio cu NFC SRS-BTV

Sony are cea mai mare gama de produse cu tehnologie NFC si functia One-touch incorporata: sisteme home-theatre Blu-ray, sisteme de sunet, boxe wireless si alte produse home audio, casti, boxe portabile si dispozitive mobile. Noul dispozitiv personal de stocare (Personal Content Station) de la Sony ofera un spatiu de 1TB pe care utilizatorii il pot folosi cu ajutorul functiei One-touch. Poate fi conectat wireless la o retea de acasa pentru a stoca, vizualiza si distribui fotografii si clipuri video de pe smartphone-uri si tablete Xperia.

Funtia One-touch conecteaza smartphone-urile cu televizoarele Sony BRAVIA. Pentru mobilitate, Sony a inclus tehnologia NFC si in noile boxe wireless Bluetooth (SRS-BTX500, SRS-BTX300, SRS-BTX500 si SRS-BTV5). Chiar si castile Sony beneficiaza de functia One-touch, incepand cu modelul MDR-1RBT care poate fi conectat la smartphone.

Sony BRAVIA KDL-50R520

Sony 4K la CES 2013
Cu o rezolutie de patru ori mai mare decat cea a televizoarelor HD de astazi, tehnologia 4K ofera o experienta mai dinamica si mai captivanta. Iar cand vine vorba de 4K, Sony este recunoscut pentru prima lansare de echipamente dedicate – primul televizor 4k, primul proiector 4k si prima camera video 4k.

Sony a inceput revolutia 4K lansand primul proiector comercial 4K pentru cinematografe – acum, mai mult de 13.000 de proiectoare 4K sunt instalate in cinematografe din toata lumea – si prima camera profesionala care produce continut 4K, F65. Cu un proiector 4K pentru acasa, o linie completa de produse compatibile si televizorul LED 4K de 84”, Sony ofera un ecosistem 4K complet pe care nicio alta companie nu-l poate oferi.

La CES 2013, Sony dezvaluie doua noi modele de televizoare LED 4K cu ecrane de 55 si 65 de inci (seria X9000A), care vor fi lansate in primavara. Modelele vor fi disponibile intr-o gama de preturi mai accesibile pentru a aduce experienta 4K in fata unei audiente mai mari.

Sony combina, de asemenea, tehnologia 4K cu o alta tehnologie de afisare lansata in premiera: OLED. Sony a lansat primul televizor comercial OLED de 11” in 2007 si a avut mare succes pe pietele comerciale cu monitoarele OLED profesionale cu ecrane mari. Un televizor prototip OLED 4K de 56” va fi expus la CES, demonstrand astfel un pas inainte pentru experienta pe segmentul consumer.

La CES 2013 va fi expus si un prototip al primei camere video portabile 4K pentru segmentul comercial, dar si alte solutii de imagine digitala 4K, precum “PlayMemories Studio”, si prima gama de Playere Blu-ray Disc 4K din industrie.

Noua aplicatie Tv SideView
Nou aplicatie TV SideView poate fi folosita precum o telecomanda universala pentru televizor sau pentru a controla alte dispozitive cu infrarosu. TV SideView permite, de asemenea, selectarea continutului din mai multe surse prin comanda vocala.

“Display Triluminos” Sony la CES 2013
Sony isi continua angajamentul pentru dezvoltarea de noi tehnologii de imagine, ultima dintre acestea fiind “Triluminos Display”. Construita pentru a livra nuante mai reale de albastru, verde si rosu, aceasta tehnologie va fi prezenta pe unele modele noi de televizoare Sony BRAVIA 2K si 4K de anul acesta, precum si pe noile modele Cyber-shot, Handycam si VAIO.

Cyber-shot DSC-WX80

Camere foto si video Sony la CES 2013
Noua gama din 2013 sta sub semnul interconectivitatii intre camere digitale, smartphone-uri si tablete. Un exemplu este camera foto Cyber-shot DSC-WX80, care ofera posibilitatea de a distribui materialele direct pe un telefon smartphone.

Cyber-shot DSC-TF1 underwater

De asemenea, camera compacta Cyber-shot DSC-TF1 cu un design robust este accesoriul perfect pentru aventurile de weekend, vacantele de familie si orice excursie la un pret competitiv. Este un produs rezistent la apa (pana la 10m), praf, socuri si temperaturi extreme.

Handycam HDR-PJ430

Gama de camere video Handycam este dotata cu tehnologia de stabilizare optica avansata ”Balanced Optical SteadyShot”. Noile camere video (HDR-PJ780VE, HDR-PJ650VE si HDR-PJ420VE) sunt echipate cu un proiector incorporat si pot beneficia de Wi-Fi cu ajutorul unui accesoriu optional, astfel incat utilizatorii pot incarca imagini pe site-urile de socializare prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

Totodata, Sony va oferi un nou binoclu 3D cu un vizor OLED, capabil de inregistrare si pe timp de noapte. Produsul va fi rezistent la praf si la stropire cu apa pentru a raspunde cerintelor riguroase de utilizare in aer liber.

De la functia One-touch prezenta pe majoritatea produselor lansate si tehnologiile de imagine si de sunet revolutionare, noile produse si tehnologii Sony sunt concepute pentru a duce la nivelul urmator experienta de utilizare a consumatorilor.
Pentru mai multe informatii despre noile produe Sony lansate la CES 2013, vizitati www.sony.com/CES.