Tegra 4
Noutati

NVIDIA lanseaza Tegra 4, cel mai rapid procesor mobil

Tegra 4

LAS VEGAS—CES—7 Ianuarie, 2013—NVIDIA lanseaza Tegra 4 , cel mai rapid procesor mobil, proiectat pentru a oferi performanta ridicata si durata de viata sporita a bateriei pentru tablete, dispozitive de gaming, sisteme auto de infotainment si sisteme de navigare.

Tegra 4 dispune de 72 de nuclee pentru GPU, procesor cu arhitectura Quad-Core Cortex-A15 CPU, chipset optional pentru LTE

Tegra 4 ofera un nivel de performanta grafica exceptional, web browsTegra 4 dispune de 72 de nuclee pentru GPU, procesor cu arhitectura Quad-Core Cortex-A15 CPU, chipset optional pentru LTEing rapid si noi capabilitati foto prin intermediul procesarii fotografice.

Procesorul Tegra 4, cunoscut sub numele de cod “Wayne”, este dotat cu 72 de nuclee dedicate graficii, NVIDIA GeForce – oferind un spor de performanta de 6x, in comparatie cu Tegra 3. Procesorul include prima implementarea a celei mai avansate arhitecturi ARM, denumita Cortex-A15, care asigura o viteza de web browsing the 2.6x mai mare si o performanta sporita pentru aplicatii.

Tegra 4 ofera suport si pentru standardul 4G LTE pentru voce si date, prin intermediul unui chipset optional, reprezentat de cea de a 5-a generatie de procesoare NVIDIA Icera® i500. Mai eficient si având 40% din dimensiunea unui modem traditional, i500 ofera o performanta de 4 ori mai mare in comparatie cu predecesorul sau.

“Tegra 4 ofera o putere de procesare mare si eficienta sporita pentru smartphone-uri, tablete, dispozitive de gaming, sisteme auto si PC-uri”, a declarat Phil Carmack, senior vice president, Tegra business la NVIDIA. ”Noile functii Tegra 4, in special in zona de procesare foto, vor imbunatati o gama larga de produse, dar vor duce si la crearea unor noi produse interesante”.

Functie de procesare foto
Una dintre functiile cheie ale procesorului Tegra 4 este reprezentata de arhitectura de procesare foto, care ofera in mod automat fotografii si video de tip HDR (high dynamic range) prin combinarea puterii de procesare oferite de GPU, CPU si de procesorul de imagine al camerei foto.

Functia HDR implementata in noul procesor Tegra ofera acestuia posibilitatea de a capta imagini , realizate inclusiv cu flash, la o calitate asemanatoare celei percepute de ochiul uman – cu detalii atât in zonele luminoase cât si in zonele intunecate.

Eficienta fara precedent
Proiectat pentru a oferi un maximum de eficienta, procesorul Tegra 4 include un nucleu de generatie noua, dedicat imbunatatirii duratei de viata a bateriei in modul de folosire standard, alaturi de tehnologia PRISM 2, destinata reducerii consumului generat de backlight.

Tegra 4 consuma cu pâna la 45% mai putin fata de predecesorul sau, Tegra 3, in scenarii de lucru standard. In plus, acesta asigura pâna la 14 ore de redare video HD pe telefoane.

Caracteristici principale Tegra 4:
• GeForce GPU cu 72 de nuclee
• Procesor quad-core cu arhitectura ARM Cortex-A15 CPU, plus a 2-a generatie de nucleu Battery Saver
• Arhitectura de procesare foto
• Suport LTE prin intermediul chipsetului optional i500
• Suport pentru formatul video 4K

Link-uri utile
www.nvidia.com/tegra
www.tegrazone.com