Stiri

LG, Nvidia, Samsung, Polaroid si alte nume sonore ne-au pregatit multe surprize la CES 2013, targul de tehnologie de la Las Vegas.

Ne mai desparte decat o singura zi pana cand CES 2013 va deschide portile pentru ca pasionatii de gadget-uri sa descopere ultimile tehnologii si inventii ale marilor companii.

Compania LG  in parteneriat cu HP va prezenta un televizor inteligent cu sistem de operare webOS.  Fiecare companie si-a adus aportul in acest proiect, LG a contribuit cu elementele hardware, iar HP a dezvoltat sistemul de operare rezultand astfel un televizor super inteligent si performant care ar putea inlocui oricand computerul personal.

Pe de alta parte Nvidia promite ca va lansa noul procesor Tegra aflat la generatia a IV, care va contine 4 cipuri Cortex A 15 ARM ce va atinge viteze cuprinse intre 1.8 Ghz si chiar 2.0 Ghz.  Inca nu se stie cand am putea vedea aceste procesoare la treaba pe noile terminale, deoarece tehnologia este foarte noua, dar pe de alta parte speram sa fie accesibile la pret cand vor fi lansate.

Ramanand la telefoane, compania Huawei a anuntat doua noi smartphoneu-ri, Ascend W1 si Ascend D2.  Modelul W1 ne duce cu gandul la primul telefon de la Huawei cu Windows Phone 8, iar modelul D2 ar putea rula cel mai nou sistem de operare de la Android, Jelly Bean 4.2. Se zvoneste ca Huawei Ascend D2 va avea un display de 5 inchi cu rezolutie full HD de 1080p, un procesor 1.5 Ghz quad-core si o uimitoare camera foto de 13 MP.

Totodata Samsung ar putea lansa ecranele flexibile si noi modele de telefoane. Zvonurile despre aceste ecrane flexibile au aparut cu ceva timp in urma, dar abia acum reprezentantii Samsung au confirmat zvonul. Chiar daca nu detinem detalii in acest sens, speram ca Samsung sa ne introduca intr-o noua galaxie, galaxia 4 cu Samsung Galaxy S 4. La categoria tablete, Samsung ar putea lansa o noua tableta de 13.3 inch cu o tastatura QWERTY speciala.

La categoria camere foto, compania Polaroid ar putea lansa o camera foto cu lentile detasabile ce ar putea rula cel mai nou sistem de operare Android. Aparatul seamana mult cu Nikon 1 J2, un DSLR cu dimensiuni compacte, dar promite mult mai mult.

Asus o alta companie prezenta la CES 2013 lucreaza de ceva timp la un proiect nou, o tableta cu nume de cod ME172V, care ar putea fi urmatoarea generatie de Nexus Tablet de 7 inch.

Intel detine o noua serie de procesoare, seria Z2760 disponibila pentru dispozitive mobile, care se regaseste deja pe 20 de modele de tablete cu Windows 8 ce speram ca vor fi prezentate la CES 2013. Un alt zvon este legat de Apple care ar putea dezvolta un parteneriat cu Intel, iar in urmatorii ani toate dispozitivele Apple ar putea fi echipate cu procesoare Intel.

Ramaneti cu noi pe neweditionnews.ro pentru a accesa cele mai proaspete stiri legate de Consumer Electronics Show 2013.