Stiri

Fitch scade bonitatea Sony si Panasonic pentru credite la statutul de “junk”

Fitch Ratings

Fitch este o firma renumita in lume pentru clasamentele realizate, bazate pe bonitatea unor corporatii/firme in timp.

Fiind un etalon folosit de multe banci creditoare si nu numai clasamentul realizat de cei de la Fitch poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra corporatiilor din lumea intreaga. Astfel remarcam doua noi modificari majore in ceea ce priveste firmele japoneze Panasonic si Sony.

Dupa ce anul acesta in Aprilie compania finlandeza Nokia a fost retrogradata la indicativul “junk” in ceea ce priveste creditarea firmei, iata ca vine randul celor doua mari companii mentionate mai sus sa fie retrogradate la randul lor pentru acelasi indicativ. Acest aspect nu poate decat sa inrautateasca lucrurile in ceea ce priveste activitatea firmelor deoarece creditorii vor fi mai retincenti in a investi in aceste doua nume de acum incolo.

Lucrurile nu au mers tocmai pe roze in ultimul timp pentru cele doua companii desi au incercat sa se reafirme pe piata smartphone-urilor. Concurenta este foarte acerba si numarul mare de competitori le-au taiat elanul din start.

Viitorul nu suna bine pentru aceste doua mari companii si favorizeaza doar pe cei mai puternici, unii dintre acestia fiind Samsung si Apple ai caror vanzari au ramas la fel de bune si se imbunatatesc anual.