PlayStation 3
Noutati

Vanzarile Playstation 3 ating 70 de milioane de unitati la nivel global

PlayStation 3

Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) anunta ca pe data de 4 noiembrie a anului curent, la mai putin de sase ani de la lansarea din 2006, vanzarile cumulate ale PlayStation 3 (PS3) au depasit 70 de milioane de unitati*1 la nivel mondial. De asemenea, pe 11 noiembrie 2012, vanzarile totale de controllere PlayStation Move au depasit 15 milioane de unitati*1 la nivel global, demonstrand cresterea sustinuta si avantul de care se bucura in continuare platforma PS3.

PlayStation3 Move Controller

Inca de la lansare, PS3 a livrat utilizatorilor continut de calitate si o experienta neegalata de divertisment digital. Evolutia prin care a trecut aceasta platforma a fost pe de o parte una vizuala datorita rafinarii design-ului, iar pe de alta parte una tehnologiica datorita cresterii capacitatii de stocare si noilor functionalitati livrate sub forma update-urilor regulate.

In luna septembrie al anului curent, SCE a lansat cel mai nou sistem PS3, care are dimensiunile si greutatea reduse cu peste 50% fata de modelul original, si 25%, respectiv 20% fata de modelul PS3 lansat in 2009. Noul PS3 a fost foarte bine primit de utilizatorii din lumea intreaga.

Odata cu debutul PS3 in noiembrie 2006, SCE a lansat si PlayStation Network, care s-a extins in 59 de tari si regiuni*2 de pe glob. PlayStation Network ofera suport pentru gameplay-ul online gratuit construit in jurul comunitatii de utilizatori, pentru jocurile exclusive provenite de la dezvoltatorii independenti si cei mai importanti distribuitori, respectiv pentru un spectru larg de aplicatii de divertisment legate de filme, muzica si sporturi. Utilizatorii PS3 au acces la peste 170,000 de titluri, printre care peste 57,000 jocuri, disponibile spre descarcare in format digital de pe PlayStation Network*3.

In octombrie 2012, SCE a reproiectat magazinul online al PS3, PlayStation Store, oferind o experienta mai accesibila si mai personala, prin schimbarea interfetei de utilizare, simplificarea metodei de cautare si imbogatirea continutului oferit. Noul PlayStation®Store este disponibil in Europa, America de Nord si America latina, urmand sa fie extinsa si in alte tari si regiuni.

PlayStation Plus, serviciul pe baza de abonament disponibil prin PlayStation Store care ofera beneficii exclusive precum reduceri din preturile jocurilor sau spatiu de stocare online pentru salvarile din jocuri, a demarat si proiectul “Instant Game Collection” in America de Nord si Europa in iulie 2012. Initiativa The Instant Game Collection le permite utilizatorilor PS Plus sa se bucure in mod gratuit de cele mai populare jocuri produse de SCE Worldwide Studios si de cei mai mari dezvoltatori din lume. In noiembrie, SCE a extins si oferta de continut de care se bucura utilizatorii PS Plus din Japonia.

Lansat in septembrie 2010, controller-ul PlayStation Move permite utilizatorilor un control intuitiv al jocurilor, prin miscare. Aceasta tehnologie este inclusa la ora actuala in peste 400 de jocuri dintre care putem aminti Sports Champions 2 sau Unfinished Swan (Sony Computer Entertainment). In plus, luna aceasta s-a lansat si Wonderbook™, un nou periferic care revolutioneaza experienta citirii de povesti, folosind PS3-ul. Wonderbook*4 foloseste camera PlayStation Eye pentru a crea noi lumi cu ajutorul tehnologiei de realitate augmentata, care pot fi explorate de catre jucatori prin inclinarea, rotirea sau rasfoirea paginilor din WonderBook*5.

PS3 a bucurat de un suport rasunator din partea dezvoltatorilor 3rd party si a publisherilor de la nivel global. Numarul total al aplicatiilor disponibile pentru PS3 a atins recordul de 3,590 cu peste 595 milioane de unitati vandute la nivel global*6. Printre cele mai noi si mai incitante titluri disponibile pentru PS3 se numara Assassin’s Creed III (Ubisoft Entertainment.), FIFA 13(Electronic Arts Inc.) sau PlayStation All-Stars Battle Royale (Sony Computer Entertainment).

In curand vor aparea si aplicatii care suporta optiunea “cross platform feature” precum LittleBigPlanet 2: Cross Controller Pack sau Sly Cooper: Thieves in Time (Sony Computer Entertainment). Prin aceste jocuri, SCE va prezenta o noua experienta de gaming care va profita din plin de capacitatile PS3 si PlayStation Vita.

SCE va continua dezvoltarea platformei PS3 si va crea o lume a divertismentului digital disponibil doar pe PlayStation.

*1 Cifra de vanzari
*2 Incepand cu 30 septembrie 2012.
*3 Incepand cu 14 noiembrie 2012.
*4 Titluri care necesita doar PS Eye si Wonderbook urmeaza sa fie lansate.
*5 Wonderbook a fost lansat pe 13 noiembrie in America de Nord si pe 14 noiembrie in Europa/teritoriile PAL
*6 Incepand cu 30 septembrie 2012.